Οι Μάγισσες της Σμύρνης

Το πολυδιαβασμένο βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή

LIFOTEAM 11.10.2018 | 00:00

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που διαβάστηκε από περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

 

Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον.

 

Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ' ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

ΠΟΤΕ11/10/2018 - 30/01/2019
ΠΟΥΠΑΛΛΑΣ
ΣκηνοθεσίαΣταμάτης Φασουλής
ΧορογραφίαΔημήτρης Παπάζογλου
ΠαίζουνΜαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Μέμος Μπεγνής, Μελέτης Ηλίας, Νικολέτα Βλαβιανού, Μίρκα Παπακωνσταντίνου κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Οδηγός Θεάτρου