Δυο Θεοί

Μια κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας.

LIFOTEAM 5.11.2018 | 00:00

Ο Παντελής Δεντάκης επανασυστήνει στο κοινό της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης αργότερα, τον Ιανουάριο, το βραβευμένο έργο του Λένου Χρηστίδη (βραβείο ‘Κάρολος Κουν”, 1999) Δυο Θεοί, μια κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας.  

 

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στο μέλλον, μάλλον όχι στο πολύ μακρινό. Ο Πάτρικ κι ο Μιγκέλ είναι εδώ και δέκα χρόνια έγκλειστοι σ’ ένα κέντρο αποτοξίνωσης για άτομα εθισμένα στους υπολογιστές και το διαδίκτυο.

 

Η ζωή τους κυλάει βαρετά και χωρίς απολαύσεις, μέχρι τη στιγμή που μαθαίνουν πως πρόκειται να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στα δύο υπερ-κράτη του κόσμου: την Αμερική και την Ευρασία. Τώρα – λίγο πριν την ολική καταστροφή – σκοπός τους γίνεται η καταγραφή της Ιστορίας, η καταγραφή των σημαντικότερων στιγμών και επιτευγμάτων της Ανθρωπότητας, προς χρήση των κοινωνιών που θα δημιουργηθούν τις επόμενες χιλιετίες.

 

Ξεθάβουν τον κρυμμένο υπολογιστή τους και αρχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Σ’ αυτές τις τελευταίες μέρες του κόσμου, ο Πάτρικ και ο Μιγκέλ θα καταγράψουν και θα παραχαράξουν την Ιστορία, θα μεταμορφώσουν τους τρόφιμους του Ιδρύματος σε εξέχουσες προσωπικότητες και μεγάλους δημιουργούς, θα ξαναβρούν τη χαρά της ζωής, θα μεταλλαχθούν και τελικά θα γίνουν Δύο Θεοί!

 

                             

 

 

ΠΟΤΕ05/11/2018 - 08/01/2019
ΠΟΥΡΟΕΣ
ΣυγγραφέαςΛένος Χρηστίδης
ΣκηνοθεσίαΠαντελής Δεντάκης
ΠαίζουνΣταύρος Σβήγκος, Ορέστης Τζιόβας, Σωκράτης Πατσίκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Παύλος Παυλίδης
Άλλοι συντελεστέςΚοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης
Οδηγός Θεάτρου