Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά, αγαπημένοι φίλοι που ζούν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια.


Ώσπου έρχεται η βασίλισσα του χιονιού και με δόλιο τρόπο, με μάγια, κλέβει τον Κάρλ και χωρίζει τους δύο φίλους.
Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα να ξαναβρεί τον φίλο της.


Μπαίνει σε μια βάρκα μ' ένα μικρό πανί και ανεβαίνοντας το ποτάμι, αρχίζει μια μεγάλη πορεία στα βουνά και στα δάση ώσπου να φτάσει στον Βόρειο Πόλο, στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού.


Συναντάει μια μάγισσα που προσπαθεί με τα μάγια της να κάνει την Γκέλντα να ξεχάσει τον φίλο της και να την κρατήσει για πάντα κοντά της, όμως οι δύο ξύλινοι στρατιώτες την βοηθάνε να φύγει και να συνεχίσει τον δρόμο της.
Δύο κοράκια που μιλούν κορακίστικα πείθονται να την βοηθήσουν να βρεί τον φίλο της, και από ευγνωμοσύνη η Γκέλντα δέχεται να γίνει κουμπάρα τους και να τα παντρέψει, τελώντας το μυστήριο στα κορακίστικα, αλλιώς δεν θα ίσχυε ο γάμος.


Παρατρίχα γλυτώνει από μια οικογένεια ληστών και δεν θα την κάνουν αυγολέμονο.


Γίνεται φίλη μ'έναν τάρανδο που ήταν σκλάβος των ανθρώπων, και την πάει στον Βόρειο Πόλο, στην πατρίδα του, στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού. Εκεί που ζεί πια ο Κάρλ και νομίζει ότι είναι ευτυχισμένος.


Βρίσκει τον Κάρλ. Μ'ένα τραγούδι του λύνει το μάγια και τον παίρνει ξανά μαζί της, στη σοφίτα της γιαγιάς. Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις, συγκίνηση, και πολύ πολύ τραγούδι.