Μέσα από την εμπρηστική συνάντηση/συνύπαρξη/ιστορία δύο κοριτσιών αντικρίζουμε κατάματα το τέλος της ύπαρξης ή την αρχή της. "Παράξενο πώς συναντιούνται οι ζωές δύο ανθρώπων. Σαν γραμμές που τραβάει στο χαρτί με μαρκαδόρο ένα παιδί. Σαν σταγόνες που έσταξαν από το πινέλο κάποιου ζωγράφου, ίδιο χρώμα, ίδια πυκνότητα, σκάνε στο πάτωμα η μία μετά την άλλη, απλώνουν, αγκαλιάζονται."

The Random Effect. , ένα έργο βασισμένο σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από "πρόσφατο περιστατικό". Μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.

Με τέλος, μέση και αρχή, καλύτερα. Μια ιστορία με δύο κορίτσια. Δύο ανθρώπους. Για τον πολιτισμό. Και την ανθρώπινη φύση. Για τον άνθρωπο -σίγουρα για τον άνθρωπο. Ένα έργο θανάτου και ζωής. Στη δημοσιότητα.

Το The Random Effect είναι ένα έργο-κατασκευή του urbn-theatr. Ανταποκρίνεται στην επιθυμία του να συνεχίσει την πορεία του ως ζωντανός και εξελισσόμενος θεατρικός οργανισμός, εμβαθύνοντας στη διαδικασία συγκρότησης παραστάσεων ουσιαστικού, εξωστρεφούς θεάτρου. Αυτή τη φορά, μέσα από τη νέα του δουλειά, θέτει ερωτήματα γύρω

από έναν ευρύτερο προβληματισμό: Οι άνθρωποι, ως είδος, συγκροτήσαμε τον Πολιτισμό, μέσα από ένα σύνολο αξιών, ηθικών κανόνων και απαγορεύσεων. Θα μπορούσαμε, άραγε, να κάνουμε την υπέρβαση; Να μετατρέψουμε τον Πολιτισμό, από διακοσμητικό στοιχείο της ιστορικής μας συνέχειας, σε αντίβαρο των πιο ζωωδών ενστίκτων μας, πάντα στο πλαίσιο του δικού μας, του ανθρώπινου είδους; Οι ηρωίδες επιλέγουν να οδηγηθούν σε μία ακραία κατάσταση. Δεν είναι απαραίτητα μονόδρομος. Είναι ένα ζήτημα ανοιχτό προς συζήτηση.