ΠΑΓΚΡΑΤΙ

CUE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Σπ. Μερκούρη 31, Παγκράτι,210 7241683
Mια ανάσα από το κέντρο της πόλης, σας περιμένει ένα όμορφο και ζεστό café bistro που θυμίζει σπίτι. Στον καλαίσθητο χώρο του μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς καλό καφέ, τσάι ή ρευστή γαλλική σοκολάτα και από το μεσημέρι draft μπίρες, κρασί και κοκτέιλ. Για τους λάτρεις του κρασιού, το Cue προσφέρει μια τεράστια ποικιλία κρασιών σε ποτήρι και μπουκάλι.

CUPOLA

ΙΤΑΛΙΑ
Ευφορίωνος 13,211 4117444
Ο Ιταλός σέφ Stefano Rossi μαγειρεύει κλασσικές συνταγές από τη Βερόνα, το Μπάρι και τη Νάπολη δίνοντάς τους το προσωπικό του twist. Ξεκινήστε με Negroni από το μικρό aperitivo bar του μαγαζιού και συνεχίστε με πίτσα ψημένη σε παραδοσιακό, θολωτό ξυλόφουρνο. Το μενού περιλαμβάνει μακαρονάδες, ριζότο, νιόκι και άλλα ιταλικά πιάτα, με έμφαση στη ποιότητα των υλικών.

FATSIO

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Ευφρονίου 5, Παγκράτι,210 7217421
Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει, το Fatsio δεν είναι ιταλικό εστιατόριο. Στον χώρο του θα απολαύσετε καλή ελληνική κουζίνα με το απαραίτητο άρωμα Ανατολής που αναπόφευκτα συνοδεύει την πολίτικη καταγωγή της οικογένειας Φάτσιου. Από το 1969 στο Παγκράτι το εστιατόριο παραμένει πιστό στον εαυτό του και στις αρχές του.

FLAMINGO

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Ευφράνορος 22 & Κρησίλα,211 4104639
Μεσογειακή κουζίνα και εμπνευσμένο brunch θα βρεις στον all day χώρο του Παγκρατίου. Καθημερινά από τις 9:00 το Φλαμίνγκο σερβίρει ποιοτικό καφέ από την taf ενώ ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Ρούσσος υπογράφουν τα cocktails.

FRATER & SOROR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων,210 7213720
Αll day bar restaurant, από τους δημιουργούς του Clumsies και του Odori, που φέρνει νέο αέρα στην Πλατεία Προσκόπων. Στην μεγάλη μαρμάρινη μπάρα που κυριαρχεί στον χώρο θα βρεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αλλά και ένα πληθωρικό μενού με μικρά, fusion πιάτα για να μοιραστείς με τη παρέα σου. Στο υπόγειο του μπαρ, στο «κρυφό» εστιατόριο Phi Beta Kappa του Δημοσθένη Μπαλόπουλου θα βρεθείς μόνο κατόπιν κράτησης.

HIPPY 3

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος,21 0725 1154
Bohemian στέκι για όλη την ημέρα με ωραίο πρωινό, brunch με διεθνείς και ελληνικές επιρροές και ευφάνταστα σνακ. Το βράδυ γίνεται μέρος της νυχτερινής ζωής του Παγκρατίου, με δυνατά cocktails και ηλεκτρονική μουσική.

ITALIA

ΙΤΑΛΙΑ
Ηρώνδα 6β,210 7252003
Μικρό και κομψό εστιατόριο στο Παγκράτι με ατμόσφαιρα παραδοσιακής ιταλικής τρατορίας. Στο Italia, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μαγειρεύει αυθεντικά πιάτα χρησιμοποιώντας χειροποίητα ζυμαρικά και ξεχωριστά ιταλικά υλικά.

LOST ATHENS

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Αρχελάου 7, Παγκράτι,21 07230832
Ένα easy going εστιατόριο στο Παγκράτι. Το μενού που επιμελείται ο Κώστας Νασιόπουλος και η ομάδα του, Γιώργος Ζαχείλας, Στράτος Βλασσόπουλος, Σπύρος Καπάτος και Μαρία Τσάκα, είναι εμπνευσμένο από διεθνείς επιρροές χωρίς κανέναν γαστρονομικό περιορισμό.

META’S

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Φρύνης 1-3, Παγκράτι,210 7010300
Εστιατόριο με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε ήσυχο σημείο του Παγκρατίου. Τα μαγειρευτά αλλάζουν καθημερινά και οι μερίδες είναι χορταστικότατες.

MON CHOU

ΓΛΥΚΟ
Ευτυχίδου 24, Παγκράτι,2111139807
Το mon chou στο Παγκράτι θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τα προφιτερόλ με τα φρέσκα σουδάκια του να γεμίζουν μπροστά στα μάτια σου με απαλή crème pâtissιère τη στιγμή που τα παραγγέλνεις και να συνοδεύονται από σοκολάτα, υγείας ή γάλακτος. Μπορείς να απολαύσεις επίσης σπιτικά κέικ, τάρτες, αλμυρά ή γλυκά κρουασάν και δυνατό, αρωματικό καφέ.

NEUF

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αρχέλαου 9, Παγκράτι,210 7223724
Όμορφο και καλοστημένο all day bistro με ιδιαίτερα σάντουιτς, πλούσιες σαλάτες και βιολογικά κρασιά. Μπορείς ακόμα να τσιμπολογήσεις ξεχωριστά ελληνικά και ξένα τυριά (δοκιμάστε το γκούντα ωρίμανσης 36 μηνών).

OHH BOY

ΓΛΥΚΟ
Αρχελάου 32, Παγκράτι,211 183 8340
Το Ohh Boy στο Παγκράτι αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη για να πειστείς ότι εδώ θες να επιστρέφεις. Με έμφαση στα αγνά υλικά, παρουσιάζει, εκτός των άλλων, και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε γλυκά άνευ ζωικών συστατικών και ζάχαρης, χωρίς να λείπουν και αλμυρές προτάσεις, όπως τάρτες και σάντουιτς.

OKTANA

WINE BARS & RESTAURANTS
πλατεία Βαρνάβα 9,210 7014630
Σε μια όμορφη γωνιά του Παγκρατίου θα βρείτε ένα σχετικά καινούργιο wine bar που εδώ και τρία χρόνια να συστήνει το ελληνικό κρασί μέσα από την κάβα του με την υπογραφή της οινοποιητικής εταιρείας Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε. Στο Οκτάνα μπορείτε να επιλέξετε κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που σερβίρονται σε ποτήρι και ξεπερνούν τις δεκαπέντε ετικέτες . Η λίστα είναι έξυπνα στημένη με τα κρασιά να ξεχωρίζουν, ανάλογα με το στυλ τους, σε αρωματικά, πληθωρικά, ζωηρά και πικάντικα, παλαιωμένα και πληθωρικά.

PHI BETA KAPPA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι,210 7213720
Το εστιατόριο «Phi Beta Kappa» είναι η fine dining εκδοχή του Frater & Soror, με μια δόση... μυστικότητας. Ο δημιουργικός σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος προτείνει μια fine dining κουζίνα που λειτουργεί από Τετάρτη έως Σάββατο, μόνο με κρατήσεις, και σερβίρει μενού degustation επτά πιάτων με 65 ευρώ.

SAPOU

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Ναϊάδων 2 & Αντήνορος,210 7230626
Ο χώρος παίζει στις αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, με τα πολύχρωμα λουλούδια στα τραπέζια και τα κεριά να δίνουν τον τόνο. Το μενού δεν είναι φλύαρο και προτείνει πιάτα με εποχικά υλικά που «ντύνονται» με ασιατικές πινελιές.