Π. ΦΑΛΗΡΟ

ALPINO CUCINA ITALIANA

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1,210 9840855
Από τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος γιορτάζει τα 44α χρόνια του και παρουσιάζει ένα νέο μενού με την υπογραφή του διακεκριμένου executive chef Mauro Peressini, στον οποίο οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Κωνσταντίνος και Βαγγέλης Σκάρλας εμπιστεύθηκαν τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Ο γοητευτικός χώρος, η κομψότητα της σάλας με την εντυπωσιακή μπάρα, οι μπρονζέ καθρέφτες σμίγουν με τον φίνο χαρακτήρα του μενού και το άψογο σέρβις. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ιταλική κουζίνα.

ARISTOS SPECIAL

ΚΡΕΑΣ
Ζησιμοπούλου 97,210 9823273
Το μενού είναι εστιασμένο στην ποιοτική κρεατοφαγία, τα πιάτα πληθωρικά και το αποτέλεσμα νόστιμο και χορταστικό. Τα αρνίσια παϊδάκια Βόνιτσας είναι γάλακτος, ψήνονται μαστόρικα και σερβίρονται πάνω σε κομψή ψησταριά με κάρβουνο που τα διατηρεί ζεστά. Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα έρχεται ιδανικά ψημένη πάνω σε ξύλινο δίσκο, το ίδιο και το μοσχαρίσιο φιλέτο. Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια που φτιάχνει για το μαγαζί το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Κούτρας.

BARBA LAZAROS

HIP ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Ζησιμοπούλου 24Α, Π. Φάληρο,210 9403003
Δημιουργική, ελληνική κουζίνα με προσεγμένες γεύσεις και ξεχωριστές πινελιές σ’ έναν χώρο λιτό και πολύχρωμο. Extra tip: Η ζωντανή μουσική που έχει κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

BIG BOY BURGERS N COCKTAILS

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο,210 9823273
Mε καλόγουστη μπάρα, τραπέζια με κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα και δερμάτινους καναπέδες το Big Boy θυμίζει αμερικάνικο dinner. Στο μενού, που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Τάτσης, θα βρεις πιάτα που συνδυάζουν τα καλά υλικά με την πληθωρική παρουσίαση. Ξεχωρίσουν τα burger και οι tex mex επιλογές όπως τα τραγανά taquitos.

DA BRUNO

ΙΤΑΛΙΑ
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο,210 9818959
Το Da Bruno, ένα από τρία ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας με πιστοποίηση από το ιταλικό κράτος, εδώ και 35 χρόνια μας μυεί στις κλασικές γεύσεις της γειτονικής χώρας. Στο μενού του θα βρείτε φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, κρέατα, όπως σκαλοπίνια και φιλέτα, υπέροχες πίτσες και ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, μια μεγάλη ποικιλία από ταρτάρ ψαριών αλλά και vegan επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Όλα τα πιάτα ετοιμάζονται με συνταγές πιστές στην ιταλική παράδοση, ενώ πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ιταλία.

E&O

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Athens Marriott Hotel, λεωφ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο,210 9471234
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Notting Hill ήρθε στην Αθήνα και προσφέρει ρεσιτάλ ασιατικής κουζίνας στον 8ο όροφο του Athens Marriott Hotel. Στο μενού ανακαλύπτεις fusion πιάτα με επιρροές από την Ιαπωνία, την Κίνα αλλά και την ταϊλανδέζικη κουζίνα ενώ ο χώρος έχει διαμορφωθεί με τον καλύτερο τρόπο, με μπαρ και πισίνα, καθώς και ένα συναρπαστικό playroom για ενήλικους.

GASPAR FOOD & MOOD

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Λεωφ. Δ. Βασιλείου & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό,210 6775011
Νέα άφιξη στην περιοχή του Ν. Ψυχικού, με ανεπανάληπτο συνδυασμό γεύσεων, ωραία κοκτέιλ κι εντυπωσιακή διακόσμηση.

LE PETIT SOMMELIER

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Ζαΐμη 6 και Δήμητρος, Π. Φάληρο,210 9842344
Ο «Μικρός Οινοχόος» είναι ένα γουστόζικο και νεανικό wine bar, με άνετο εσωτερικό χώρο, δροσερή αυλή και φοβερό κελάρι. Εκτός όμως από το κρασί, διακρίνεται και για το φαγητό: safe επιλογές από όλο τον κόσμο, σε ικανοποιητικές μερίδες και πολύ καλά επιδόρπια.

MARE MARINA

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο,210 9822220
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου, έχει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο με φίλους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει γεύσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με μερικές γκουρμέ πινελιές.

NOUVELLE

ΓΛΥΚΟ
Αμφιθέας 168,210 9833096
Μία λέξη όλο γλύκα στα νότια προάστια και ένα δυνατό χαρτί: προ-φι-τε-ρόλ! Από τα τοπ του Λεκανοπεδίου και συχνά ανταγωνιστής του «Ανδριάς» σε γαστρο-συζητήσεις από φαν του προφιτερόλ. Ευτυχώς, βρίσκονται σε μακρινά μεταξύ τους προάστια.

STALATI SEAFOOD

ΨΑΡΙ
Λεωφ. Συγγρού 303 & Δημοσθένους, Παλαιό Φάληρο,210 9408620
Ένα από τα καλύτερα ψαρομάγαζα της Αθήνας, ο Κόλλιας, παραδίδει την σκυτάλη στο Stalati. Το καινούργιο όνομα είναι δανεισμένο από το πολύ ξεχωριστό πιάτο που σερβίρει χρόνια το μαγαζί, το ψάρι ψημένο στ’ αλάτι. Ο κατάλογος σου δίνει την ευκαιρία να επιδοθείς στην ευχάριστη αναζήτηση ποιοτικών ουζομεζέδων και τσιπουρομέζεδων ή, αν το επιθυμείς, να τραβήξεις τον δρόμο που οδηγεί στο βαρύ πυροβολικό της ψαροφαγίας, σε θαλασσινά ή μεγάλα ψάρια ψημένα στα κάρβουνα ή, βεβαίως, στο αλάτι.

SUSHI BAR Π. ΦΑΛΗΡΟ

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Άτλαντος 1,210 9802111, 210 9802210
Το The Sushi Bar προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα ιαπωνικών γεύσεων στην οποία μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 36 διαφορετικά είδη nigiri, 34 είδη maki rolls & 17 είδη sashimi ολόφρεσκων ψαριών. Δεν λείπουν φυσικά οι σαλάτες οι σούπες και τα noodles. Το μυστικό της πολύχρονης επιτυχίας αποτελεί η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και η άριστη γνώση της ιαπωνικής κουζίνας.

T.G.I. FRIDAYS Π. ΦΑΛΗΡΟ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο,210 9853281
H αλυσίδα εστιατορίων φέρνει κοντά σας μια νέα, ισορροπημένη γευστικά πρόταση, εμπλουτίζοντας το Living Well με λαχταριστά πιάτα που μαγειρεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μη χάνουν τη θρεπτικότητά τους.

YIAM YIAM

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο,210 9884258
Η υψηλή γαστρονομία συναντά τους ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες στο Yiam Yiam. Η Αύρα Πανουσοπούλου, δημιουργός των συσκευασμένων παραδοσιακών προϊόντων Yiam που έκαναν θραύση για χρόνια στα ντελικατέσεν, μαζί με τον σεφ γιό της ο οποίος έχει μαθητεύσει δίπλα σε κολοσσούς της ισπανικής γαστρονομίας είναι οι άνθρωποι πίσω από τις νοστιμιές του μαγαζιού. Μη χάσεις τα μύδια με μαύρη φακή και τις χυλοπίτες με χωριάτικο σπετζοφάι.

ΑΙΑΛΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Αλκυόνης 27 & Πρωτέως, Π. Φάληρο,212 1003311
Το Αιαλίς δεν «φωνάζει» ότι είναι πολίτικο, δεν προσπαθεί να σε πείσει με την εμφάνιση και την «αφήγησή» του. Είναι ένα απλό στέκι γειτονιάς όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου ή να παραγγείλεις την ομελέτα σου το πρωί και μεζέδες το μεσημέρι και το βράδυ. Το φαγητό του όμως είναι περισσότερο «πολίτικο» από τα περισσότερα που έχεις δοκιμάσει σε πολίτικα εστιατόρια στην Ελλάδα. Η κουζίνα, σοφά μελετημένη, ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του χώρου και σε σεργιανίζει σε αυθεντικούς, πολίτικους μεζέδες.