Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

BARATIN

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
λεωφόρος Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2522228
Άνετος και φιλόξενος χώρος που ισορροπεί με δεξιότητα μεταξύ των ιδιοτήτων bar και εστιατορίου. Ο νεαρός σεφ Γρηγόρης Μπονιάκος έχει πάθος και αγάπη για τη μαγειρική και τα πιάτα που ετοιμάζει στην ανοιχτή κουζίνα αποκαλύπτουν ωριμότητα. Η οινική λίστα είναι εντυπωσιακή με 135 ετικέτες από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα και αντιπροσωπευτική επιλογή από τον παγκόσμιο αμπελώνα, καθώς και 42 κρασιά σε ποτήρι.

BARSOL

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2529300
Ενώ το Barsol φημίζεται για τα εξαιρετικά του κοκτέιλ, δεν μένει εκεί , αλλά προσφέρει και ένα μενού που εξερευνά το διεθνές street food. Πληθωρικά burger, bao buns, πολίτικα κεφτεδάκια είναι μερικές από τις επιλογές που αξίζει να συνοδεύσουν το ποτό. Η οινική λίστα προσφέρει αρκετές προτάσεις σε ποτήρι από 4 έως 5 ευρώ.

BEER N BLUES

ΜΠΙΡΑ
Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2510604
Στην κάβα της μπιραρίας θα βρείτε πάνω από 20 διαφορετικά είδη μπίρας που μπορείτε να συνδυάσετε με σαλάτες, γνήσια burgers, το κλασικό βρετανικό πιάτο fish & chips και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του σεφ Νίκου Σπανού.

BRAUHAUS 3K

ΜΠΙΡΑ
Δεκελείας 67, Ν. Φιλαδέλφειας,210 2526624
Πάνω από 60 επιλογές σε μπουκάλια ελληνικής παραγωγής ή εισαγωγής, 7 βαρέλια και 1 guest που κάθε τόσο ανανεώνεται για να έχεις πάντα κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις. Οι πατάτες τσένταρ με λουκάνικο, τραγανό μπέϊκον, τσένταρ και παρμεζάνα, το κρύο πιάτο αλλαντικών με προσούτο grudo, πεπερόνι, σαλάμι spianata, ρικότα και παρμεζάνα, αλλά και η ποικιλία από λουκάνικα είναι κάποιες από τις επιλογές που ταιριάζουν ιδανικά με την παγωμένη μπίρα.

KING SIZE BEER HOUSE

ΜΠΙΡΑ
Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2510977
Στο King Size Beer House θα βρείτε έναν κατάλογο που περιλαμβάνονται 5 βαρελίσιες ποικιλίες μπίρας και 70 ετικέτες μπουκαλιών που αντιστοιχούν σε 12 διαφορετικά είδη, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κλασικά γερμανικά και όχι μόνο πιάτα.

MIMOSA

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
Εφέσσου 26 & Μουδανίων,210 2581027

Τα αραιά τραπεζάκια, ο κρεμαστός κήπος, η ανοιχτή μπάρα και η φανερή κουζίνα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φιλόξενη. Στα must try τα αυγά σαγανάκι, τα scrambled με αβοκάντο, η πίτσα και το raw carrot cheese cake.

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Ν. Φιλαδέλφεια,210 2511420
Η διακόσμηση θυμίζει έντονα κυκλαδίτικο νησί κι έτσι, αν δεν έχεις λεφτά να πας σε αληθινό νησί, είναι ένα καλό υποκατάστατο. Για το μεζεδοπωλείο πάντα θα έχεις λεφτά γιατί είναι φθηνό και με τίμιες μερίδες σε όλα του τα πιάτα, είτε ορεκτικά είτε κυρίως, όλα με συνταγές και υλικά παραδοσιακά.

ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ

ΜΠΙΡΑ
Βρυούλων 4, πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2582751
Ένα παλιό αρχοντικό του '30 μετατράπηκε στην αγαπημένη μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Νεανικός χαρακτήρας, μουσική και μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες μπίρες (10) και 120 ποιοτικές ετικέτες. Δεν λείπουν οι ποικιλίες και τα εδέσματα.

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Προύσσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2580908,210 2580908
Μια "ελληνική τρατορία" που σε γυρνά πίσω στο κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι. Το ζυμωτό ψωμί απ' τον ξυλόφουρνο, το κλασικό κοκκινιστό και το ριγανάτο κουνελάκι είναι μερικές απ' τις αυθεντικές γεύσεις που θα βρεις στο μενού.

Η ΠΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΜΠΑΠ
Δεκελείας 130 & Φωκών 1, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2521000
Η Πόλη είναι η καινούρια πρόταση της Νέας Φιλαδέλφειας με ένα μοναδικό μενού με πινελιές Ανατολίτικης κουζίνας χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα και αγνά υλικά, συνδυάζοντας πάντα ένα περιβάλλον με στοιχεία παλιάς εποχής. Αυθεντικό κεμπάπ, πεϊνιρλί στο ξυλόφουρνο, χειροποίητο κιουνεφέ με μοναδικές γεύσεις παγωτού, όπως το Τριαντάφυλλο.

ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγ. Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2588611
Ένα παλιό αρχοντικό του '30 μεταμορφώθηκε σε έναν πολύχρωμο και σχεδόν παραμυθένιο χώρο. Το παλιό σιντριβάνι που μετατράπηκε σε τζάκι και τα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια σε κάνουν να νιώθεις οικεία και άνετα. Από την κουζίνα του Λεμονόκηπου βγαίνουν καθημερινά παραδοσιακά μεζεδάκια, κρεατικά σχάρας και μαγειρευτά που γεμίζουν τον χώρο με αυθεντικές σπιτικές μυρωδιές.

ΝΕΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λ. Δεκελείας 108, Νέα Φιλαδέλφεια,210 2513220
Ο πρώτος Κρίνος στη Νέα Φιλαδέλφεια άφησε εποχή με τους περίφημους λουκουμάδες του. Πρόσφατα ο Κρίνος επανήλθε, θέλοντας να υπενθυμίσει στους παλαιότερους και να μάθει στους νέους τι σημαίνει καφενείο-ζαχαροπλαστείο. Στον Νέο Κρίνο μπορείς να χαλαρώσεις πίνοντας καφέ, ρακόμελο, ούζο κ.ά., απολαμβάνοντας χορταστικά σάντουιτς, χειροποίητες πίτες, σπιτικά γλυκά και φυσικά παραδοσιακούς γλυκούς και αλμυρούς λουκουμάδες.

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Νικ. Τρύπια 64, Φιλαδέλφεια,210 2526353
O Άρης και ο Νάσος δημιούργησαν έναν ζεστό χώρο με πρωτότυπη ονομασία, έχοντας ως φιλοσοφία τους την ανάδειξη παραδοσιακών συνταγών με προϊόντα ονομασίας προέλευσης. Στα Μπινελίκια μπορεί επίσης κάποιος να απολαύσει εξαιρετικά αποστάγματα από τσίπουρο, ρακί, ούζο και τρεις διαφορετικές γεύσεις ρακόμελου.