Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

DESPINA MILLEFEUILLES

ΓΛΥΚΟ
Χαρ. Τρικούπη 144, Ερυθραία,210 8078533
Η τραγανή σφολιάτα, η αφράτη κρέμα και το τριμμένο αμύγδαλο ανάμεσα στις στρώσεις κάνουν αυτό το μιλφέιγ εξαιρετικό (για πολλούς μάλιστα, το καλύτερο της πόλης). Διαθέσιμες και αναπάντεχες παραλλαγές εκτός της κλασικής κρέμας, όπως πραλίνα, λεμόνι και κάστανο. (Καταστήματα υπάρχουν επίσης σε Νέο Ψυχικό, Κολωνάκι, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη, Νέα Σμύρνη και Άνοιξη FB: despina.millefeuille, Instagram: despinamillefeuilles www.despina.gr)

FOOD MAFIA MEAT, BURGERS AND BUNS

ΚΡΕΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 59,210 6233600
Σε έναν χώρο με casual αισθητική που συνδυάζει ξύλο, μέταλλο και βίντατζ στοιχεία ο ανατρεπτικός σεφ Ηλίας Σκουλάς εμπνέεται από την αργεντίνικη κουζίνα του δρόμου και την κουζίνα των Άνδεων και δημιουργεί γευστικά πιάτα που με βάση το κρέας. Από το μενού δεν λείπουν και κάποιες εμπνευσμένες επιλογές για cocktails.

LITTLE INDIA

ΙΝΔΙΑ
Πατριάρχου Ιωακείμ & Κρήνης 2,213032887

MARGHERITA PIZZA ARTIGIANNALE

BURGERS/PIZZA
Λεωφ. Κηφισίας 363,211 4081132
Ένας χαριτωμένος μικρός χώρος που ασπάζεται τη φιλοσοφία του street food. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Χρήστος Σοκόλης ο οποίος, με εμμονή στην ποιότητα, έστησε έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο με ξύλα οξιάς που ψήνει πίτσες και φοκάτσιες ζυμωμένες με ναπολιτάνικο αλεύρι του μύλου Caputo.

ΑΘΕΡΙΝΑ

ΨΑΡΙ
Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, Νέα Ερυθραία,2106200089
Μεζεδοπωλείο που σερβίρει θαλασσινά και θυμίζει κυκλαδίτικα σοκάκια.

ΕΡΓΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία,21 0620 0821
Τα αδέλφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης φέρνουν και στην Αθήνα το φημισμένο μεζεδοπαντοπωλείο «Έργον». Τεράστια γκάμα προϊόντων απ' όλη την Ελλάδα, σύγχρονη αισθητική και ο μάγειρας Δημήτρης Σκαρμούτσος, που προτείνει πολλά και παιχνιδιάρικα πιάτα μέσα από την ανοιχτή κουζίνα. Τυριά και αλλαντικά από τις Κυκλάδες, μαρμελάδες από τη Μακεδονία, άλειμμα φέτας με σκόρδο, χειροποίητη ροδίτικη λαδόπιτα ή κοζανίτικη χορτόπιτα που θα την ψήσεις στο σπίτι σου και πολλά άλλα σας περιμένουν στα γεμάτα ράφια.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΨΑΡΙ
Πατρ. Ιωακείμ 2 & Πατρ. Γρηγορίου Ε.,2108070300
To γνωστό μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας απέκτησε αδερφάκι στα βόρεια προάστια. Ανοιχτά: 6 μ.μ. - 1 π.μ.

ΠΙΚ ΝΙΚ

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Πλατεία Ν. Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία,2108077501
Μulti ethnic εστιατόριο της Ν. Ερυθραίας με επιρροές από την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ταϊλάνδη και προσεγμένα cocktails.

ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη) & Αγίων Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία,210 6207126
Κάτω απ’ τα πλατάνια και τις μουριές, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν καλοφτιαγμένα πιάτα στο «Αποστακτήριον». Οι πρώτες ύλες επιλέγονται, καθημερινά, με ιδιαίτερη προσοχή είτε απ’ το μποστάνι των ιδιοκτητών είτε απ’ τις βιολογικές αγορές και την ιχθυόσκαλα.