ΚΗΦΙΣΙΑ

ARCH

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά,210 8080801
Στην καρδιά του κηφισιώτικου κέντρου έχει βρει τη θέση του το all day café eaterie Arch και αυτό που του χαρίζει τη συγκεκριμένη ιδιότητα είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που μπορείς να τα βρεις μεμονωμένα, δύσκολα όμως όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Το σκηνικό του παραπέμπει σε κομψό γαλλικό café-bistro το οποίο διευκολύνει την ομαλή εναλλαγή από καφετέρια σε εστιατόριο και από κει σε μπαρ.

BUBA

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά,2106231151
Δημιουργία της ομάδας του bargurubar της Πλατείας Θεάτρου με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από κοσμοπολίτικες μνήμες της χρυσής Αλεξανδρινής εποχής. Η κουζίνα συνδυάζει το οικείο με το εκλεπτυσμένο και προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις με ψάρι αλλά και κυνήγι.

CHAPΤΕR

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά,210 8016208
Φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες που αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο μαγείρεμα κυριαρχούν στο μενού του μικρού και ζεστού Chaπter. Οι ελληνικές συνταγές παίρνουν γεύση από ασιατικές και μαροκινές επιρροές καταλήγοντας στην δημιουργία πραγματικά γευστικών πιάτων όπως η ρεβιθάδα με σαρδέλες σχάρας και τα dumplings με χοιρινό μπούτι και σάλτσα φρικασέ.

CIBO MATTO

ΙΤΑΛΙΑ
Δηλιγιάννη 56, Κεφαλάρι,2108014906
Ιταλικές γεύσεις στο μπαλκόνι με θέα την πλατεία Κεφαλαρίου στην Κηφισιά

DALLIANCE HOUSE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Κυριαζή 19, Κηφισιά,210 6230775
Το Dalliance House, σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο, σε περιμένει από το πρωί για καφέ, σάντουιτς και γλυκά σνακ. Ο χώρος είναι ευχάριστος και αποπνέει κομψότητα, με φινετσάτες διακοσμητικές πινελιές. Τα ηνία της κουζίνας με μεσογειακές προτάσεις για φαγητό έχει αναλάβει η σεφ Αυγερία Σταπάκη. Τα ευφάνταστα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του γνωστού Γιάννη Σαμαρά.

DE SXARA

ΚΡΕΑΣ
Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά,210 8080647
Το De Sxara δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητά του ως ενός από τους σύγχρονους ναούς της ποιοτικής κρεοφαγίας, αφού δείχνει να ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της επιλογής πρώτης ύλης αλλά και τον τρόπο που θα τη χειριστεί στην πυρά. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Σταύρος Σκαρπινάκης είναι πλούσιο και όχι μόνο στο τμήμα που αφορά τα κρέατα. Οι προτάσεις του τόσο στα ορεκτικά όσο και στις σαλάτες είναι πολλές και πληθωρικές. Δοκιμάστε οποσδήποτε το αυστραλέζικο Rib-Eye και το αμερικανικό Tenderloin Black Angus,

DOS HERMANOS

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Κυριαζή 24,210 8087906
Το Dos Hermanos για περισσότερα από 20 χρόνια προτείνει μεξικάνικη και tex mex κουζίνα. Οι quesadillas, οι enchiladas και τα taquitos είναι πληθωρικά ενώ στο cocktail bar θα βρεις ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη Margarita. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το εστιατόριο φιλοξενεί Κουβανούς ή Μεξικανούς μουσικούς που ανεβάζουν το κέφι.

ESTRELLA ΚΗΦΙΣΙΑ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Λεβίδου 11, Κηφισιά,210 8011679
Σε ένα αγαπημένο σημείο, στην καρδιά της Κηφισιάς, μέσα σε ένα νεοκλασικό εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε το νέο Estrella που κρατώντας το κλασσικό του μενού έχει εμπλουτιστεί με νέες επιλογές όπως το κατακόκκινο κρουασάν jezebel που σερβίρεται με κρέμα μασκαρπόνε, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και σοκολάτα φράουλα και μια σειρά από premium pancakes.

HACHIKO SUSHI TALES & COCKTAILS

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά,210 8086216
Aυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις και εμπνευσμένοι συνδυασμοί στη Κηφισιά. Signature cocktails της ομάδας 3dots & a Dash, με έντονα ασιατικά στοιχεία συμπληρώνουν το μενού.

HYDE

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 5,2108085474
Στο εσωτερικό ενός νεοκλασικού πέτρινου κτιρίου που χρονολογείται από το 1830, γνωστό και ως «Πύργος της Κηφισιάς» βρίσκεται το Hyde. Στο τιμόνι του βρίσκεται ο Μάνος Γαλανός, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την απόλυτη «κρυψώνα» για καφέ, νόστιμα πιάτα (ξεχωρίζει η πίτσα με πελαγίσιο τόνο και τα mini burgers με καραμελωμένο κρεμμύδι) και δημιουργικά cocktails καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

JOIN

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά,210 8090982
Το επιτυχημένο juice bar της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα και σερβίρει χυμούς, smoothies, energy bowls, sandwich και σαλάτες στα υποκαταστήματά του στο κέντρο (Ρόμβης 24) και στη Κηφισιά.

LA GABINOTECA

ΙΣΠΑΝΙΑ
Δηλιγιάννη 56, Κεφαλάρι,2108083988
Το La Gabinoteca λοιπόν ήρθε και στην Ελλάδα από τη Μαδρίτη. Ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ, συνεχίζει αργότερα με κρύα πιάτα και αργότερα αποκτά ύφος bar με κλασικά -και όχι μόνο- cocktails, αρκετά από τα οποία έχουν ισπανικές επιρροές.

MUSEUM CAFE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13,210 8011170
Ένα all day cafe - restaurant στον κήπο του Μουσείου. Kαθημερινά ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για γεύμα ή δείπνο. Το cafe διαθέτει πρωτότυπες προτάσεις για brunch, ροφήματα, ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά, χειροποίητα παγωτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και τις καλύτερες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα και οινοπνευματώδη.

NARGILE

ΛΙΒΑΝΟΣ
Χαρ. Τρικούπη 50, Κηφησιά,210 8083333
Πρόκειται για ένα lounge bar-restaurant που συνδυάζει τη λιβανέζικη κουζίνα στην πιο chic μορφή της με την ελληνική, με γευστικά κυρίως πιάτα και γλυκά της Μέσης Ανατολής. Δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ναργιλές, ο οποίος έρχεται σε 9 γεύσεις.

NOLITA ATHENS

ΙΤΑΛΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 48,21 0623 1181
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου “Semiramis” στο Κεφαλάρι παίρνει το όνομά του από τη γειτονιά του Little Italy στο Μανχάταν. Ο σεφ Γιάννης Λιόκας βασίζεται στην ιταλική φιλοσοφία και χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές δημιουργεί πιάτα που εκπλήσσουν ευχάριστα. Το καλόγουστο ανοιχτό pizza bar σερβίρει σωστή pizza ενώ στο μενού υπάρχουν και έντονες επιρροές από την κερκυραϊκή κουζίνα.