ΘΗΣΕΙΟ

C RESTAURANT @ CHOCOLAT ROYAL

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,2103469077
Στο δεύτερο όροφο και στο Roof Garden του κτιρίου του Chocolat Royal το C Restaurant προσφέρει καθημερινά ένα μενού βασισμένο στην μεσογειακή κουζίνα και διατροφή. Ο εμπνευσμένος chef Σπύρος Μάλλιος έχει δημιουργήσει ένα μενού με εξαιρετικές γεύσεις που σέβεται την εποχικότητα των υλικών και τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Με συντροφιά πάντα τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού. (Καθημερινά 18:00-02:30)

CHOCOLAT ROYAL

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,2103469077
To Chocolat Royal θα το βρείτε σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της Αθήνας, το Θησείο, σε ένα νεοκλασικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων με απαράμιλλη θέα από την Ακρόπολη έως το Λυκαβηττό. Γνωρίστε τις εξαιρετικές επιλογές του μενού του ξεκινώντας από τον εκλεκτό καφέ, τους φυσικούς χυμούς και τα smoothies και συνεχίστε με το must taste brunch menu, τα φημισμένα γλυκά και πολλά ακόμη πιάτα και soft drinks. (Καθημερινά 09:00-02:30)

COYOACAN

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Ηρακλειδών 10,210 3457102
Bar restaurant με γοητευτική ατμόσφαιρα και έντονες διακοσμητικές αναφορές στο Mεξικό. Στην κουζίνα δημιουργεί ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος το μενού που έχει επιμεληθεί ο Σταμάτης Λουμουσιώτης, head-chef του λονδρέζικου «Peyote».

HILL ATHENS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,210 3469077
Στην Αποστόλου Παύλου, τον πεζόδρομο του Θησείου, με θέα την Ακρόπολη το Hill Athens προτείνει σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την απλότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Ένα καλό παράδειγμα: η παραδοσιακή συνταγή της Καρπάθου με το χταπόδι, τις κυδωνάτες πατάτες, λίγη ντομάτα, λαδολέμονο και ρίγανη που ψήνεται και μελώνει στον φούρνο. Το Hill Athens σερβίρει καθημερινά brunch menu με πιάτα όπως πεϊνιρλί, καγιανά, αυγοφέτες.

HOKYO JAPAN EATS

SUSHI+ (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Νηλεως 2 & Ηρακλειδων 1,2103422232
Sushirrito, σαλάτες, σούπες, maki, nigiri, noodles αλλά και μερικά επιλεγμένα ζεστά πιάτα όπως τα yaki tori sticks θα βρεις στο Hokyo, το ιαπωνικό εστιατόριο που συνδυάζει το υγιεινό με το νόστιμο. Plus: Διανομή κατ’ οίκον σε όλη την περιοχή του κέντρου.

ID 24.7.365

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 1Α,210 3247365, 210 3210120, www.facebook.com/id247365

KUZINA

Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
Αδριανού 9, Θησείο,210 3240133
Πολύ κοντά στην Ακρόπολη, σε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και διακοσμημένο με υψηλή αισθητική, ο σεφ Άρης Τσανακλίδης εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα προϊόντα της εποχής και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν με επιτυχία την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις.

THE SOWL

ΜΕΞΙΚΟ & TEX-MEX
Ηρακλειδών 10, Θησείο,2103450003
Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα.

WINE STATION @ CHOCOLAT ROYAL

WINE BARS & RESTAURANTS
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,2103469077
Το Wine Station βρίσκεται στο ισόγειο του Chocolat Royal και στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Σε έναν σύγχρονης αισθητικής χώρο με easy listening μουσική σε περιμένουν 140 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, 40 από τις οποίες μπορείς να απολαύσεις και σε ποτήρι μαζί με μια επιλογή από πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Όλα δημιουργία του sommelier Δημήτρη Σπυρόπουλου. Την κάρτα ποτών συμπληρώνουν μια λίστα από αποστάγματα, premium ετικέτες ποτών και signature cocktails.( Καθημερινά 18:00-02:30)

ΑΜΠΙΜΠΑΓΙΟ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ηρακλειδών 3, Θησείο,210 3426794
Το μεζεδοπωλείο Αμπιμπάγιο καταπιάνεται με νόστιμα μαγειρέματα πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Στέκι φιλικό, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, κάτω από τη σκέπη της Ακρόπολης. Το νέο κεφάλαιο στην κουζίνα του άνοιξε με τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, σεφ με εμπειρία πολλών χρόνων σε γνωστές κουζίνες της Αθήνας αλλά και εκτός συνόρων, όπως στο εστιατόριο Lafayette της Νέας Υόρκης.

ΕΠΤΑ 7

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Άστιγγος 10,210 3212010
Περπατώντας στον πεζόδρομο της οδού Άστιγγος, θα συναντήσεις το κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο και ανήκει στην οικογένεια Τουρνικιώτη. Η ιστορία του πάει πίσω στο 1900 που λειτουργούσε ως πανδοχείο, ενώ δίπλα του υπήρχαν οι στάβλοι που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του. Ο χώρος μοιράζεται σε επίπεδα, με το γυάλινο δάπεδο να επιτρέπει τη θέα όχι μόνο στα απομεινάρια των αρχαίων τειχών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης του κτιρίου αλλά και στην υπόγεια κάβα. Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας έχει αναλάβει την κουζίνα, φτιάχνοντας ένα μενού με μεσογειακές γευστικές προτάσεις.

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ηρακλειδών 2, Θησείο,210 3458463
Στεγασμένο σε ένα τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, το Συν Αθηνά είναι ένας πολυχώρος που ξεχωρίζει για την εκπληκτική του θέα. Tα πιάτα είναι προσανατολισμένα στη μεσογειακή παράδοση ενώ στο roof garden μπορείς να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ, καλό κρασί και ένα πλούσιο δείπνο.

ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Ερμού 119, Θησείο,210 3219119
Ο Φάνης, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το επιτυχημένο άνοιγμα του πρώτου του μαγαζιού στην Ευριπίδου αποφάσισε να προσφέρει περισσότερους μερακλίδικους μεζέδες που πατούν σε αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές. Στα ψυγεία που είναι στη σάλα θα βρεις πλήθος σπάνιων τυριών και εκλεκτών αλλαντικών από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο πετρόκτιστος φούρνος που βγάζει φρέσκιες αφράτες ζύμες.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Θεσσαλονίκης 7, Αθήνα 118 51,210 3422407
Από τα πιο κλασικά στέκια για ζουμερά παϊδάκια, τα οποία σερβίρει ανελλιπώς από το 1981.. Νόστιμα, ζουμερά, από αρνάκια γάλακτος, μαστόρικα ψημένα, που συνοδεύονται με χειροποίητες τηγανητές πατάτες, χωριάτικη σαλάτα ή χόρτα.