ΕΞΑΡΧΕΙΑ

CHEZ VIOLETTE

ΓΑΛΛΙΑ
Καλλιδρομίου 69 & Μεθώνης 66,210 3845978
Στον κάτω χώρο της ιστορικής ταβέρνας Άμα Λάχει που ανανεώθηκε πρόσφατα θα βρείτε ένα χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με πιάτα από όλη την γκάμα της αυθεντικής γαλλικής κουζίνας που συνοδεύονται μοναδικά από εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Θα το βρείτε ανοιχτό από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 20.00.

FOLIA

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Μεταξά Ανδρέα 9-11,210 3803840
Η Folia, ένα παραδοσιακό αφγανικό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων. Στη Folia θα φάτε χειροποίητες λιχουδιές, όπως το μαντού (μικρές μπουκιές από ζύμη με γέμιση κοτόπουλο, κόκκινη σάλτσα, σος από γιαούρτι και βασιλικό), φαλάφελ, ρύζι με σαφράν και φραγκοστάφυλο, παραδοσιακά σουτζουκάκια και πολλά άλλα.

LACANTINA

MULTI-ETHNIC
Κωλέττη & Ζωοδόχου Πηγής 24, Εξάρχεια,210 3810542
Μια σταθερή καντίνα στα Εξάρχεια σε ταξιδεύει γευστικά σε όλο τον πλανήτη. Από την Ινδία με εξαιρετικό κοτόπουλο κάρι και στη Μέση Ανατολή με απίθανο φαλάφελ μέχρι την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Μεξικό, με υπέροχα μπουρίτο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα δροσερά μοχίτο του μαγαζιού, που μπορείς να πάρεις στο χέρι με μόλις 4,5 ευρώ.

MICROULEE

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Στουρνάρα 14, Εξάρχεια,210 3800672
Πιάτα της ασιατικής κουζίνας, από noodles, σούπες, σαλάτες και sushi σε πραγματικά χαμηλές τιμές θα βρεις στην οδό Στουρνάρα. Αν δεν έχεις χρόνο να κάτσεις στο Microulee μπορείς να επιλέξεις το take away ή την υπηρεσία delivery.

MYSTIC PIZZA & PASTA ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΙΤΑΛΙΑ
Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια,210 3839500
Η Mystic Pizza & Pasta προωθεί την υγιεινή διατροφή και χρησιμοποιεί ως βάση της ζύμης της αλάτι από οργανική κάνναβη Sativa. Βιολογικές πίτσες, φρέσκα ζυμαρικά, γκουρμέ πιάτα και γλυκά προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες. Υπάρχουν και ειδικές επιλογές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

OLEA

ΙΤΑΛΙΑ
Δερβενίων 4 & Ασκληπιού, Εξάρχεια,210 3632780
Μικρή ιταλική τρατορία με σύγχρονη διακόμσηση. Κόκκινοι καναπέδες. Από το πρωί για καφέ. Τώρα και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

PINK ELEPHANT

ΙΝΔΙΑ
Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια,210 3632780
Καταφέρνει να συνδυάζει κλασική ινδική κουζίνα με μοντέρνο περιβάλλον, ακόμη και ελαφρές γεύσεις, όταν η εποχή το απαιτεί. Στον μικρό του χώρο υπάρχει το tandoor, ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα, έτσι όλο το γνωστό ινδικό ρεπερτόριο της κουζίνας «παίζει» στα καλύτερά του. Chicken Tikka Masala, Μango & Pineapple Curry, Zafrani Korma και πολλές επιλογές σε ψωμί naan.

SALERO

ΙΣΠΑΝΙΑ
Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια,210 3813358
Το όνομά του σημαίνει κελάρι αλατιού, που βρίσκει κανείς στην αναγεννησιακή Ισπανία. Έτσι είναι και η κουζίνα του, «αναγεννησιακή» και ισπανική-μεσογειακή. Ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, ισπανικές σαλάτες, τάπας, ισπανικά πιάτα και γλυκά - παέγια και εξαιρετική crema catalana. Από ποτά έχει μπίρες, αποστάγματα, κρασιά και απεριτίφ.

TALKING BREADS

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια,211 1839731
Πρωταγωνιστής του Talking Breads είναι τα ψωμιά που ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά από την ομάδα του, μπροστά στα μάτια σου. Εκεί θα βρεις λαχταριστό ψωμί βουτύρου για τα ζεστά σάντουιτς που γεμίζεται με κρέατα σούβλας ή μανιτάρια για τους vegetarians σε μοναδικές συνταγές και με σπιτική κέτσαπ. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα υπέροχα burgers με χειροποίητο αληθινό μπριός και μπιφτέκι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που ζυμώνεται καθημερινά.

TIVOLI

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
Εμ. Μπενάκη 34,210 3830919
Στο Tivoli των Εξαρχείων θα βρεις αυθεντικούς σπιτικούς μεζέδες, παραδοσιακά πιάτα και καθαρά αποστάγματα υπό τους ήχους ρεμπέτικων τραγουδιών ή της ρεμπέτικης κομπανίας που φιλοξενεί συχνά. Και όλα αυτά με τιμή 15-20 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένου του ποτού.

WAREHOUSE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια,6986 214872
Για βραζιλιάνικο καφέ, κρασί και κοκτέιλ. Στην κουζίνα ο σεφ Νίκος Μπαρτσόκας ετοιμάζει πιάτα με προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Θα πάρεις γεύση από στριφτούδια Κρήτης με φρέσκια ντομάτα, χοιρινά καπνιστά μάγουλα και εξαιρετικό τυρί βολάκι Άνδρου. Για την όρεξη, θα τιμήσεις το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα άγρια, ντοματίνια και γραβιέρα Σαμοθράκης.

ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Καλλιδρομίου 69-Μεθώνης 66,210 3845978
Στον ωραιότερο δρόμο των Εξαρχείων, στην Καλλιδρομίου, το Άμα Λάχει ανανεώθηκε και λειτουργεί πλέον σαν πολυχώρος. Στο μπιστρό Chez Violette θα απολαύσετε πιάτα εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα. Στο ίδιο χώρο θα βρείτε και εστιατόριο-μεζεδοπωλείο αλλά και καφενείο,

ΒΕΡΓΙΝΑ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια,210 3302933
Από τις πρώτες επιλογές για καλό ψητό στην περιοχή των Εξαρχείων, χωρίς να μένει μόνο στο κρέας, αφού το μενού του είναι γεμάτο πολλές, ελληνικές νοστιμιές. Ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

ΓΙΑΝΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια,210 3301369
Σε μία από τις πιο χαλαρές και όμορφες αυλές βρίσκεται μια μοντέρνα ταβέρνα, που έχει γίνει φιλοσοφικό στέκι. Η κουζίνα του αναζητά και χρησιμοποιεί τα βιολογικά προϊόντα, ενώ το μενού προσφέρει προτάσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

ΕΞ ΑΡΧΗΣ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Θεμιστοκλέους 78 & Βαλτετσίου 64, πλ. Εξαρχείων,210 3802274
Αll day χώρος πάνω στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου που συνδυάζει το φαγητό με τον καλό καφέ και τα σπιτικά γλυκά. Στο Εξ' αρχής θα απολαύσετε τρυφερά κρέατα σε καλαμάκι, θαλασσινά και ποικιλά ορεκτικών. Από το μενού δεν λείπουν οι αφράτοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, το τσίζκεϊκ, η τάρτα σοκολάτας και ο κορμός.