ADVERTORIAL

 

«Τελείωσε, απόψε θα πάμε στο καλύτερο μαγαζί για κοκτέιλ στην Αθήνα», θυμάμαι να μου λένε πριν από αρκετά χρόνια κάποιοι φίλοι μου. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε στο Baba au rum, όπου δοκίμασα το πρώτο μου Bacardi Mojito, and the rest is history.

 

Από τότε φανατικά Mojito και φανατικά στο Baba au rum, που άλλωστε ήταν εκείνο που με μύησε στη φιλοσοφία του. Γιατί κατάλαβα πως δεν μιλάμε απλώς για ένα κοκτέιλ αλλά για state of mind, μια after office απόλαυση που μου έχει γίνει απαραίτητη – είναι το «σιγουράκι» μου για μια στιγμή δροσιάς από την καλοκαιρινή ζέστη, όταν θέλω να πιω το πιο τέλειο Mojito στo πιο happy μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, μακριά από τη ρουτίνα.

 

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που το Μojito έχει ταυτιστεί με το καλοκαίρι, το μόνο που χρειάζεται είναι Bacardi Carta Blanca, φρέσκα υλικά και αρκετή μαεστρία, αλλιώς απλώς μια βόλτα από την Κλειτίου!

 

Στο Baba au Rum για το πιο τέλειο Mojito
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

Mojito

Συστατικά
60 ml Bacardi Carta Blanca
6-7 φύλλα δυόσμου
20 ml σιρόπι ζάχαρης
20 ml φρέσκο lime και ένα splash ανθρακούχο νερό
γαρνίρουμε με 2 φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά, εκτός από τον πάγο και τo ανθρακούχο νερό, στο ποτήρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, απογεμίζουμε με τον τριμμένο πάγο και προσθέτουμε ένα splash από το ανθρακούχο νερό.

 

Γαρνίρουμε το Bacardi Mojito μας με μια κορυφή από φρέσκο δυόσμο για έξτρα φρεσκάδα, και απολαμβάνουμε!

 

Cheers!

 

Στο Baba au Rum για το πιο τέλειο Mojito
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 
 

 

eneap

 

Οδηγός Γεύσης