Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΨΑΡΙ

ASTERIAS

Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 210 5722688
Στην ανοιχτή κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και μαεστρία ο σεφ Χρήστος Καρακώστας, ενώ την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας. . Για τις επιλογές σε ωμό ψάρι προτείνονται μαρινάδες και σάλτσες όλες χειροποίητες και σίγουρα την προσοχή σου θα τραβήξει η ελληνική fish sauce γάρος, η πιο αρχαία ελληνική συνταγή. Μην χάσετε τη σούπα μπουγιαμπές μαγειρεμένη σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 ώρες με σοταρισμένα όστρακα, καβούρια, κεφάλια από πετρόψαρα, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, θυμάρι, ελάχιστη φρέσκια ντομάτα και μια πινελιά σαφράν.

BARBAROSSA ATHENS

Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156
Η αθηναϊκή εκδοχή του διαχρονικού εστιατορίου της Πάρου. Στην κουζίνα, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης μαγειρεύει με σύγχρονες τεχνικές, ακολουθώντας την παράδοση και σερβίρει “πειραγμένα” πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας, με προϊόντα κυρίως από την Πάρο και άλλα κυκλαδονήσια.

FISH PROJECT

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι, 210 6850088
Μια σύγχρονη πρόταση γαστρονομίας που εστιάζει το ψάρι και περιλαμβάνει sushi bar και αλά καρτ μενού γεύσεις από τις ελληνικές θάλασσες. Στον χώρο του εστιατορίου λειτουργεί και το ιχθυοπωλείο Ιχθύς 3 στο οποίο μπορείς να προμηθευτείς το ψάρι της αρεσκείας σου, με την μαρινάδα που επιθυμείς, για να το μαγειρέψεις στο σπίτι.

MASTELLO

Αλεξιουπόλεως 57, Αργυρούπολη, 210 9944466
Mεταγραφή του επιτυχημένου ομώνυμου μεζεδοπωλείου που επί σειρά ετών διακρίνεται για το θαλασσινό του ρεπερτόριο στο Μπατσί της Άνδρου. Το μενού του Mastello κρατάει ισορροπίες ανάμεσα στις παραδοσιακές ψαροφαγικές προσεγγίσεις και τη σύγχρονη, δημιουργική εκδοχή τους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Άνδρου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ντελικατέσεν που διαθέτει το μαγαζί.

MYTHOS BY DIVANI

Αγίου Νικολάου 10, 210 8911100
Απέναντι από το κτίριο του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso το εστιατόριο Mythos By Divani προσφέρει μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με μοντέρνες τεχνικές σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, ακριβώς πάνω στο κύμα. Το μενού εστιάζει στα θαλασσινά με επιλογές όπως τη φρέσκια καραβιδόψιχα και την αστακομακαρονάδα να ξεχωρίζουν.

SEA SPICE

Κύπρου 74, 212 1054489
Καινούρια είσοδος στα εστιατόρια θαλασσινών της Γλυφάδας με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα και της ομάδας του πετυχημένου Pere Ubu. Στον χώρο με το κομψό, ναυτικό στυλ και το κυρίαρχο μαρμάρινο μπαρ σερβίρονται παραδοσιακά, έθνικ και μοντέρνα, «πειραγμένα» πιάτα. Κάποια από αυτά έρχονται σε εταζέρες, χαρίζοντας μια πινελιά ρετρό.

SEAWOLF

Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, 210 9229235
Το μενού είναι εστιασμένο στη φρέσκια πρώτη ύλη και τα πιάτα σού συστήνουν τη μοντέρνα ψαροφαγία. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας που του αρέσει ο πειραματισμός και δοκιμάζει τη μαγειρική του τέχνη με ντόπια υλικά αλλά και ιδέες από Ασία και Ιαπωνία.

STALATI SEAFOOD

Λεωφ. Συγγρού 303 & Δημοσθένους, Παλαιό Φάληρο, 210 9408620
Ένα από τα καλύτερα ψαρομάγαζα της Αθήνας, ο Κόλλιας, παραδίδει την σκυτάλη στο Stalati. Το καινούργιο όνομα είναι δανεισμένο από το πολύ ξεχωριστό πιάτο που σερβίρει χρόνια το μαγαζί, το ψάρι ψημένο στ’ αλάτι. Ο κατάλογος σου δίνει την ευκαιρία να επιδοθείς στην ευχάριστη αναζήτηση ποιοτικών ουζομεζέδων και τσιπουρομέζεδων ή, αν το επιθυμείς, να τραβήξεις τον δρόμο που οδηγεί στο βαρύ πυροβολικό της ψαροφαγίας, σε θαλασσινά ή μεγάλα ψάρια ψημένα στα κάρβουνα ή, βεβαίως, στο αλάτι.

VAROULKO SEASIDE

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400
Το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα», ανανεώνοντας τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας. Ως ιδανικός εκφραστής της, έχει δημιουργήσει εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο.

ΑΔΟΛΟ

Ελαιών & Εχίνου 1, 210 6205015
Ο δημιουργικός σεφ Βασίλης Τσατσάκης έχει στήσει ένα μενού με ευφάνταστες προτάσεις που καλύπτει όλα τα γούστα. Από τσιμπολόγημα για να συνοδεύσεις το τσίπουρο ή το ούζο μέχρι ψάρια μαγειρευτά ή ψητά που συντροφεύουν το κρασί. Προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα έχουν την τιμητικό τους με πιάτα όπως η ροδίτικη λαδόπιτα με λαχματζούν που σερβίρει με κιμά τόνου, φρέσκους κύβους ντομάτας, κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές, φύλλα ρόκας και καλαθάκι Λήμνου.

ΑΘΕΡΙΝΑ

Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, Νέα Ερυθραία, 2106200089
Μεζεδοπωλείο που σερβίρει θαλασσινά και θυμίζει κυκλαδίτικα σοκάκια.

ΑΙΟΛΟΥ 68

Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925
Όμορφος και χαλαρός χώρος με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Το μενού περιλαμβάνει μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα.

ΑΦΡΟΨΑΡΟ

Μαρίνου Αντύπα 62-66, 210 2723000
Στην κουζίνα του Αφρόψαρου ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας επιμελείται πιάτα με βάση την ελληνική παράδοση δίνοντας έμφαση στα φρέσκα ψάρια και όστρακα μαγειρεμένα σε όλες τις εκδοχές. Το σέρβις είναι ευγενικό ενώ η οινική λίστα προσφέρει αρκετές επιλογές απ’ τον ελληνικό αμπελώνα.

ΓΑΡΙΔΑΔΙΚΟ

Ζαλοκώστα 3, 210 6833388
Φρέσκο ψάρι και γαρίδες σε αφθονία σερβίρει το «Γαριδάδικο» στο Χαλάνδρι με, ή χωρίς τη συνοδεία Βολιώτικου τσίπουρου. Ο Μιλτιάδης Τσιγάρης, ξεκίνησε ως καραβομάγειρας και πλέον με εμπειρία 15 χρόνων σε κουζίνες εστιατορίων δημιουργεί ισορροπημένη ελληνική κουζίνα με έμφαση στο φρέσκο υλικό. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά πιάτων με γαρίδες από τα ελληνικά νερά, αλλά και μεγάλες γαρίδες από τις θάλασσες του Ειρηνικού και Ατλαντικού που προσφέρονται ψητές, τηγανητές, σε μακαρονάδες και σαγανάκι.

ΔΟΥΡΑΜΠΕΗΣ

Ακτή Δηλαβέρη 29, Νέο Φάληρο, 210 4122092
Κλασσική επιλογή για τους ψαροφαγάδες στο Μικρολίμανο με εξαιρετικές και φρέσκες πρώτες ύλες. Τα κυδώνια του φημίζονται ως τα καλύτερα της Αθήνας, ενώ η καραβιδοψίχα που συνοδεύεται από ροζ μαγιονέζα και τα ψητά χτένια με λαδολέμονο συγκαταλέγονται στις σπεσιαλιτέ του.

Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368
Μια ψαροταβέρνα με άποψη που τιμάει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα είναι το Ε/Γ Ταξιδεύοντας, που έχει βρει τη θέση του στο Κερατσίνι. Από τα κάρβουνα βγαίνουν καταπληκτική σαρδέλα και άπαιχτο ζουμερό χταποδάκι. Αριστοτεχνικά τηγανισμένα έρχονται τα μπαρμπουνάκια και ο φιλεταρισμένος γαύρος. Ωραίες και πλούσιες σαλάτες συνοδεύουν την ψαροφαγία.

ΙΘΑΚΗ

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης, 210 8963747, 210 8963739
Ένας χώρος χτισμένος σε τρία επίπεδα, στον οποίο θα απολαύσετε καθαρά και φρέσκα ψάρια, καλομαγειρεμένα, με θέα τη θάλασσα. Η κουζίνα γενικώς κινείται σε παραλλαγές θαλασσινών. Διαθέτει μια πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084
Café-restaurant που διαθέτει τις πιο φρέσκες θαλασσινές γεύσεις και υψηλού επιπέδου γαστρονομία με θέα τη θάλασσα και το Μικρολίμανο. Ο χώρος προσφέρεται και για εκδηλώσεις.

ΙΩΑΚΕΙΜ

Λιμάνι Ραφήνας, 22940 23421
Για ψάρι και αγνάντεμα στη θάλασσα ο Ιωακείμ στο λιμάνι της Ραφήνας είναι ό,τι πρέπει για κοντινή απόδραση. Ένα μικρό μαγαζί που διατηρεί την αυθεντικότητά του με την πατίνα του χρόνου από το 1953, όταν το ξεκίνησε ο Μικρασιάτης παππούς, τότε που η Ραφήνα ήταν ένα ψαροχώρι. Το χταποδάκι στα κάρβουνα, τα ωραία χόρτα του βουνού και τα φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια αξίζουν οπωσδήποτε δοκιμή.

ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

Ομήρου 11 , 210 3600326
Με περιβάλλον κομψό και κλασσικό, ο Κουρσάρος διατηρεί την ιδιότητά του ως ενός από τα κορυφαία εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία μπορείς να βρεις καλό φρέσκο ψάρι. Η εμμονική του σχεδόν προσήλωση στην ποιοτική θαλασσινή πρώτη ύλη συνδυάζεται αρμονικά με τον αέρα ευρωπαϊκού μητροπολιτικού κέντρου που αποπνέει, ενώ η καλοστημένη οινική λίστα συνοδεύει ιδανικά τα θαλασσινά.

ΛΟΥΤΣΟΣ

Β. Παύλου 78, Βούλα, 211 4112444
Οι πληθωρικές ψαρόσουπες, τα μαστόρικα ψησίματα στη σχάρα και τα απολαυστικά ζυμαρικά με θαλασσινά είναι μερικοί από τους λόγους να επισκεφτείς το εστιατόριο της Βούλας. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, η εμπειρία και η φιλοξενία το κάνουν να ξεχωρίζει.

ΜΑΡΓΑΡΩ

Μ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, 210 4514226
Γνωστό ψαρομάγαζο στον Πειραιά με σταθερό μενού, συνδυάζει ποιότητα και καλές τιμές. Τα μαλάκιά του, κυρίως γαρίδες και καραβίδες, θα σας κερδίσουν. Εξαιρετικός και ο χαλβάς Δραπετσώνας που τρατάρουν τους πελάτες στο τέλος.

ΜΟΣΧΟΣ

Λ. Ειρήνης & Ελένης, Ταύρος, 210 3466355
Για ψιλό ψαράκι και καλό τηγάνι θα πάτε σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, στην ψαροταβέρνα του Μόσχου, που μόλις καλοκαιριάσει βγάζει τραπεζάκια στον πεζοδρόμιο κάτω από τις νεραντζιές. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κουζίνα σπιτική με φρέσκα, καλοτηγανισμένα, μικρά ψάρια. Τραγανή έρχεται η κουτσομούρα, ωραιότατα τα τηγανητά μπακαλιαράκια και το μαριδάκι. Για το τέλος, κερασμένος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Π. Μελά 13, Βύρωνας, 210 7640240
O Άγγελος Κωβαίος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις θαλασσινές γεύσεις, αφού μεγάλωσε στη Σχοινούσα, δίπλα στη μαγείρισσα μητέρα του. Την οικογενειακή παράδοση στην εστίαση μετέφερε και στο Μπαλκόνι που είναι σκαρφαλωμένο στον Υμηττό και προσφέρει μαγευτική θέα αλλά και πιάτα καλοφτιαγμένα και φρέσκα. Δοκιμάστε σεβίτσε στείρας, τηγανητούς κολιτσάνους και σαλάτα με γλυκό του κουταλιού μαύρη ελιά.

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ

Ζησιμοπούλου 28, Π. Φάληρο, 210 9419082, 210 9425203
Ένα από τα παλαιότερα «ψαράδικα» της Αθήνας, με διακόσμηση γεμάτη ναυτικούς χάρτες και ζωγραφισμένα καΐκια. Στο μενού του, που σφύζει από θαλασσινές γεύσεις, δεσπόζει φυσικά η φημισμένη μπουγιαμπέσα του. Ο καταπράσινος κήπος του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Σε έναν χώρο με λευκό χρώμα και μια μεγάλη μουριά θα γευτείτε πρωτότυπες δημιουργίες με μεζέδες και κυρίως πιάτα από θαλασσινά και ψάρια. Η λίστα των κρασιών του είναι περιορισμένη σε κλασικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 210 4225059
Στον καινούριο του χώρο θα απολαύσετε μερικά από τα πιάτα που τον καθιέρωσαν σαν ψαροταβέρνα, όπως τα αριστοτεχνικά ψημένα φιλετάκια μπαρμπουνιών, που είναι τρομερά ζουμερά και φρέσκα, αλλά και νέες γεύσεις.

ΠΕΖΟΥΛΑΣ

Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, 210 9422684
Με ιστορία από τις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές συντηρεί τη φήμη και το περιβάλλον του από αλλοτινές εποχές. Η συνοικιακή του αυλή προσφέρεται για τσιμπολόγημα με ό,τι φρέσκο έχουν βγάλει τα δίχτυα. Εδώ το τηγάνι είναι δυνατό, για μπαρμπουνάκια, μικρά ψάρια και καλαμαράκια που θα συνδυαστούν με το ούζο ή το τσίπουρο.

ΠΙΠΕΡΙΑ

Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, 210 6729114
Φρεσκάδα του Αιγαίου, αρώματα της Ανατολής και γεύσεις Μεσογείου. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την Πιπεριά που εδώ και 18 χρόνια φημίζεται για τους ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά της σε όλη την Αθήνα. Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, παναρισμένες με panko κροκέτες μπακαλιάρου που φτάνουν στο πιάτο με ταρτάρ παντζαριού και αγιολί με κάρι, ψητά καλαμάρια με μαύρη σκορδαλιά, φρέσκος σολομός στη σχάρα με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι basmati είναι μερικά μόνο απ' τα πιάτα που αξίζουν την προσοχή σου σε ένα μενού που συμπληρώνεται καθημερινά από φρέσκα κυρίως μικρόψαρα.

ΡΙΞΕ ΔΟΛΩΜΑ

2ας Μεραρχίας 14, Πειραιάς, 210 4529722
Θαλασσινοί μεζέδες με κλασική αλλά και μοντέρνα προσέγγιση. Το καρπάτσιο από λαβράκι μαρινάρεται με μοσχολέμονο και ενισχύεται γευστικά με ροδέλες πιπεριάς τσίλι. Μεζές για νόστιμο τσιμπολόγημα είναι το χταποδάκι σχάρας πάνω σε φάβα και παλαιωμένο ξίδι ενώ οι ψητές σαρδέλες είναι μια κλασική επιλογή. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καλοφτιαγμένο γιουβέτσι με μύδια και γαρίδες, που έχει πληθωρική γεύση.

ΣΚΟΡΠΙΝΑ

Γρ. Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό, 210 6722223
Σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι έχει αναδείξει την Σκορπίνα ο σεφ Γιάννης Λιάκου συνδυάζοντας τη σωστή επιλογή εξαιρετικής πρώτης ύλης με τον σεβασμό στον χειρισμό της, χωρίς να λείπουν και γενναίες δόσεις δημιουργικής προσέγγισης. Στο καλαίσθητο και λιτό χώρο κυριαρχεί η ανοιχτή κουζίνα και το μαρμάρινο fish bar. Δοκιμάστε οποσδήποτε το γιουβέτσι με ψάρι ημέρας και τα σουδάκια με μους μαύρης ταραμοσαλάτας.

ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΑΡΓΙΝΟ

Τμώλου 31, Βύρωνας, 212 1048085
Το Ταξίδι Αλαργινό είναι το ζεστό και φιλόξενο στέκι που δημιούργησε ο έμπειρος Στέλιος Λιοφάγος. Οι μεζέδες του ξεχειλίζουν από νοστιμιά και προσωπική φροντίδα με τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα ναξιώτικα προϊόντα να πρωταγωνιστούν. Δοκιμάστε οποσδήποτε τη μακαρονάδα με γαρίδες και όστρακα.

ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ

Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, 210 4511231
Εστιατόριο με θέα το Σαρωνικό, με το Νίκο, τον ιδιοκτήτη, να τιμά τις ρίζες του και να έχει στήσει ένα μενού με παριανές συνταγές ψαρικών και άλλων θαλασσινών. Σκαθάρια, κυδώνια, γυαλιστερές, φρέσκια σουπιά κ.α. συνοδευόμενα από φίνο ούζο.

ΤΡΑΒΟΛΤΑ

Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, 210 5719222
Θαλασσινοί μεζέδες και ψάρια μαγειρεμένα στην εντέλεια, με τα πιο εκλεκτά υλικά τα οποία ανακαλύπτουν τα αδέλφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιακός από συγκεκριμένους και συνήθως αποκλειστικούς προμηθευτές. Ευφραντική ψαρόσουπα σφηνάκι για αρχή. Καπνιστό χέλι με φάβα, μύδια αχνιστά που έρχονται σε κατσαρόλα, καλαμάρια ωραία ψημένα, σουπιές σπετζοφάι και συγκλονιστικά φιλεταρισμένα μπαρμπούνια.

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Μπουρνάζι, 210 5731544
Η αγαπημένη ψαροταβέρνα των δυτικών προαστίων άνοιξε το 2017 και αγαπήθηκε αμέσως. Ο πολυβραβεύμενος σεφ, Γιάννης Στανίτσας υπογράφει το μενού στο οποίο θα βρεις πιάτα όπως το μπέργκερ από soft shell crab με tartar sauce, καβουρολουκουμάδες, μουσακά καραβίδας και ριζοτοσίταρο με τόνο και wasabi.

ΧΑΝΟΣ

Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3316158
Μοντέρνος χώρος, που έστησαν ο Θανάσης Τσιέλος μαζί με την ομάδα της αλυσίδας «Τζίτζικας και Μέρμηγκας», κάνοντας το επόμενο βήμα του πετυχημένου μεζεδοπωλείου. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με γεύσεις οικείες και δημιουργικές πινελιές, χωρίς φιοριτούρες και ακροβατισμούς όπως η σαλάτα νισουάζ σε μοντέρνα εκδοχή με τόνο ελάχιστα περασμένο από τη φωτιά, φρέσκα όστρακα και κροκέτα καβουριού και καραβίδας.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888
Ευχάριστος χώρος δύο επιπέδων με πετυχημένα θαλασσινό ντεκόρ. Οι «Ψαράδες» χρησιμοποιούν ό,τι πιο φρέσκο έρχεται από τους δικούς τους ψαράδες στις σκάλες όλης της Ελλάδα (σύμφωνα με την εποχή και τη διάθεση της θάλασσας) και προτείνουν μεσογειακή κουζίνα με φαντασία.

ΨΑΡΑΚΙ

Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215
Συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με τη Σχάρα και αποτελεί την εναλλακτική λύση στην κρεατοφαγία. Ψαρομεζέδες και ποικιλίες θαλασσινών έχουν την τιμητική τους στον κατάλογο. Η θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης έρχεται και συμπληρώνει το σκηνικό.

ΨΑΡΙ-ΨΑΡΙ

Πλατεία Κοραή 2-4, Αγία Παρασκευή, 210 6522299
Η φιλοσοφία του μενού στο Ψάρι Ψάρι είναι οι ψαρομεζέδες και, φυσικά, το φρέσκο ψάρι από τις ελληνικές θάλασσες σε τιμές προσιτές. Το μενού είναι πλούσιο, με πολλές ορεκτικές προτάσεις και καλύπτει όλα τα γούστα. Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το αχνιστό σαλάχι με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι και την παριανή εκδοχή του, το γνωστό σαλατούρι Αν θέλεις να αναβιώσεις εικόνες από τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο νησί, τότε το Ψάρι Ψάρι είναι μια καλή επιλογή.

ΨΑΡΙΣΤΟΝ

Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο, 210 2850746
Μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες ψαροταβέρνες στην Αθήνα. Η κουζίνα του Ψάριστον λειτουργεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του Βασίλη Ακρίβου που δημιουργεί και σερβίρει τους πιο ανατρεπτικούς μεζέδες. Χταποδάκι μπουγιουρντί, μύδια ψημένα στη λαδόκολλα, ταραμάς τηγανητός αλλά και πετυχημένος τόνος τατάκι είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Όταν το επισκεφθείτε μην παραλείψετε να ζητήσετε χέλι που έρχεται ψημένο στο κεραμίδι.

ΨΑΡΟΧΩΡΙ

Τσόχα 21, Αθήνα, 210 6438691
Στο Ψαροχώρι, οι απλές, καθαρές γεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο. Εδώ θα βρεις εξαιρετικές πρώτες ύλες και έναν λιτό κατάλογο που δεν κουράζει ενώ θα δοκιμάσεις πιάτα όπως: φρικασέ με φιλέτο σφυρίδας, γιουβέτσι με μύδια και ψάρι σε κρούστα αλατιού που φλαμπάρεται μπροστά σου.

ΨΙΨΙΝΑ

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9819072
Στην Ψιψίνα η σάλα παραπέμπει σε σπιτική αστική τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα της δεκαετίας του '50, ανοιχτή κουζίνα, μεγάλο πάγκο όπου φιγουράρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και στον τοίχο μια μεγάλη πινακίδα που γράφει «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σε κερδίζουν οι ψαρομεζέδες, και μάλιστα σε εξαιρετική μορφή, είτε βγαίνουν από τη σχάρα είτε από το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον φούρνο.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή