Ο ΣΕΦ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

BOTRINI'S

Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι,210 6857323
Η αθηναϊκή εκδοχή του κερκυραϊκού Etrusco που δημιούργησε ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει μια μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με πολλές επιλογές. Δυνατό σημείο του κομψού και προσεγμένου εστιατορίου είναι ο καταπράσινος και άκρως καλοκαιρινός του κήπος.

CHEFI THE RESTAURANT

Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι,210 6815774
Σε μία chic μονοκατοικία στο Χαλάνδρι ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης πειραματίζεται και δημιουργεί πιάτα απ’ όλο τον κόσμο με γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας να φλερτάρουν με τις διεθνείς. Tο χαλαρό, φιλόξενο περιβάλλον, το προσεγμένο service και ο καταπράσινος κήπος δίνουν έξτρα πόντους στο Chefi.

COOKOOVAYA

Μέξη Χατζηγιάννη 2Α,210 7235005
Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής αναλαμβάνουν με την πολυπληθή ομάδα τους να σας μυήσουν στην αληθινή ελληνική κουζίνα και τα υλικά της ελληνικής γης.

FRANZESCA BISTRO

Αγ. Ιωάννου 63,211 4103598
Σε μια πολυσύχναστη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής το Franzesca Bistro προτείνει γεύσεις που συνδυάζουν ελληνικά και διεθνή στοιχεία. Ο σεφ και ιδιοκτήτης, Χάρης Αντωνόπουλος με εμπειρία σε εστιατόρια διαφορετικών χωρών και προσεγγίσεων, παντρεύει τη Μεσόγειο με την Ασία και όλα αυτά σε ένα χαλαρό περιβάλλον που προσφέρεται για επικοινωνία. Μπορεί κανείς να γευτεί τα πιάτα στα τραπέζια και το bar με κυρίαρχο στοιχείο το μάρμαρο στον εσωτερικό χώρο ή στο πλακόστρωτο, ιδανικό για καλοκαιρινά βράδια.

FUNKY GOURMET

Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός,210 5242727
Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος δημιούργησαν στον Κεραμεικό ένα κομψό εστιατόριο που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί σχεδόν αμέσως (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) για τον αρμονικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει την ποιοτική πρώτη ύλη κάθε εποχής και τις πιο προηγμένες τεχνικές μαγειρικής με μια μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.

GB ROOF GARDEN

Βασ. Γεωργίου Α1, ξεν. Μεγάλη Βρετανία, Πλ. Συντάγματος,210 3330766
Εστιατόριο που αντανακλά τη λάμψη του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενείται. Τα ηνία της κουζίνας κρατά με μαεστρία ο σεφ Αστέριος Κουστούδης. Τα πιάτα φανερώνουν φρεσκάδα και καλή τεχνική, με γκουρμέ υπόσταση.

HYTRA

Λ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Νέος Κόσμος,210 3316767
Στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών σας περιμένει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. O σεφ Τάσος Μαντής επιμελείται ένα εξαιρετικό μενού δημιουργικής κουζίας υψηλών προδιαγραφών που συνδυάζει τις πιο οικείες ελληνικές γεύσεις με τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε και το Hytra Apla, ένα μοντέρνο μπιστρό με πιο casual επιλογές φαγητού που επιμελείται ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Ένα από τα ατού του εστιατορίου Hytra και Hytra Apla είναι τα εξαιρετικά κοκτέηλ που δημιουργούνται από βραβευμένους bartenders.

KUZINA

Αδριανού 9, Θησείο,210 3240133
Πολύ κοντά στην Ακρόπολη, σε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και διακοσμημένο με υψηλή αισθητική, ο σεφ Άρης Τσανακλίδης εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα προϊόντα της εποχής και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν με επιτυχία την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις.

MATSUHISA ATHENS

Απόλλωνος 40, Ξεν. Astir Palace, Βουλιαγμένη,210 8960510
Διάσημο ανά τον κόσμο εστιατόριο που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα και λεπτές ισορροπίες που συναντούν σε ιδανικές δόσεις την ένταση της λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Στα συν του η πανέμορφη θέση του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και τα εκπληκτικά κοκτέιλ του διάσημου mixologist Ντέιλ ντε Γκροφ.

MILOS RESTAURANT

Βασ. Σοφίας 46, Ξεν. Hilton,210 7244400
To Milos, δημιουργία του σεφ Κώστα Σπηλιάδη εξακολουθεί να σερβίρει εκλεκτά πιάτα με βάση το ψάρι των ελληνικών θαλασσών. Κάτω από τη στέγη του Ξενοδοχείου Χίλτον τα προσεγμένα πιάτα αναδίδουν αρώματα που προσφέρει απλόχερα η φύση. Η εξαιρετική τεχνική και οι μοναδικοί πειραματισμοί μπλέκονται με τη φαντασία του σεφ και παράγουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

PREMIERE RESTAURANT & LOUNGE BAR

Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, λεωφ. Συγγρού 89-93,210 9206981
Στη κορυφή του Athenaeum Intercontinental ο Μιχάλης Νουρνόγλου ωριμάζει και ταυτόχρονα συνεχίζει τους πειραματισμούς του με τις τεχνικές και τα υλικά, χωρίς γεωγραφικούς και εθνικούς περιορισμούς. Το ευφάνταστο μενού σχεδόν κλέβει την παράσταση από την θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που αποτελεί το διαχρονικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εστιατορίου.

SENSE MODERN GREEK CUISINE

Ξενοδοχείο AthensWas, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5,210 9249954
Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas, με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη βρίσκεται το εστιατόριο Sense. Εκεί θα γευτείς πιάτα με μια σημερινή, μοντέρνα ματιά της ελληνικής κουζίνας η οποία όμως δεν αποσπάται από τις μνήμες και τις ρίζες της.

SIMUL

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι,210 7224737
Ο χώρος, που μοιράζεται σε δύο σάλες, είναι λιτός, με διακριτικές, μοντέρνες πινελιές και αναπαυτικούς καναπέδες ενώ η κομψή αυλή με τα δέντρα δίνει πολλές υποσχέσεις για τις ανοιξιάτικες μέρες. Τα πιάτα ετοιμάζει ο σεφ Νίκος Θωμάς που δημιουργεί τις γεύσεις βασιζόμενος στα φρέσκα υλικά και την έμπνευση της ημέρας. H λίστα κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα.

ST' ASTRA, RADISSON BLU PARK HOTEL ATHENS

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10,210 8894517
Φρεσκάδα, εποχικές, organic πρώτες ύλες και superfoods υποστηρίζουν μια κουζίνα που χαρακτηρίζεται από φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική στο εστιατόριο St’ Astra του Radisson Blu Park Hotel. Ο Κώστας Τσίγκας εμπνέεται και ο Δημήτρης Κανταράκης εκτελεί πιάτα με μοντέρνα, υγιεινή γευστική αισθητική. Στα ατού του εστιατορίου η άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού.

TUDOR HALL

Βασ. Γεωργίου Α' 3, πλ. Συντάγματος (ξεν. «King George»), Αθήνα,210 3330265
Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς κρατά τα ηνία του Tudor Hall, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George Palace παρουσιάζοντας πιάτα ραφιναρισμένα που βασίζονται σε ελληνικές συνταγές. Ο κατάλογος του εστιατορίου ανανεώνεται συνεχώς, με σκοπό να συνάδει με τα φυσικά προϊόντα της εποχής. Ο ζαχαροπλάστης Ευγένιος Βαρδακαστάνης εντυπωσιάζει με τα επιδόρπια.