ΚΟΥΚΑΚΙ

24ΩΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι,210 9221159
Από μαγειρευτά και δυναμωτικές σούπες μέχρι πίτσα αλλά και μαγειρίτσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σερβίρει 24 ώρες τη μέρα το σημείο αναφορά για τους ξενύχτηδες της πόλης.

7CACTUS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Δημητρακοπούλου 7,213 0452865
Xώρος με μοντέρνα αισθητική και μενού βασισμένο στα ελληνικά προϊόντα, με την υπογραφή του food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη (Cool Artisan). Από τις 8 το πρωί σερβίρει καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωινά ενώ έως τις 6 το απόγευμα μπορείς να δοκιμάσεις σαλάτες, ορεκτικά και πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση, σε μοντέρνα εκτέλεση.

BALCONY

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Βεΐκου 1,211 4118437
Μια ανάσα απ’ το μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό με θέα στεγάζεται το Balcony. Την επιμέλεια του μενού που εστιάζει στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα και στα «άγνωστα» ελληνικά προϊόντα έχει o σεφ Νίκος Φωτιάδης ενώ στην κουζίνα μαγειρεύει ο Σίμος Τριανταφύλλου. Ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών, με τιμές λογικές.

BONBON

ΓΑΛΛΙΑ
Δράκου 12 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι,2130367123
Σύγχρονη κρεπερί με γαλλική κουζίνα στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι

HOPS BEER & BURGERS

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Δράκου 10, Κουκάκι,211 0136500
Με ιδιαίτερα burger όπως το Βuffalo Cheeseburger με μπιφτέκι από βουβάλι από τη λίμνη Κερκίνη ή το Μανιάτικο με σύγκλινο Αρεόπολης, πάνω από 40 ετικέτες μπίρας αλλά και bruch με αυγά, σάντουιτς και τηγανίτες, το Hops είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας.

KINONO

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι,
Το μενού δίνει ιδέες για πρόγευμα, με κλασική και πάντα αγαπημένη στραπατσάδα, αυγά με ντομάτα, αλλά και λίγο γαλλικό touch με αυγοφέτες, μπριός και σιρόπι σφενδάμου. Υπάρχουν σνακ και τρεις ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, αχλάδι και ροκφόρ. Στο Kinonό θα περάσεις όμορφα και θα αφήσεις το γοητευτικό περιβάλλον να σε συνεπάρει.

KOSMIDIS PATISSERIE

ΓΛΥΚΟ
Βεΐκου 49, Κουκάκι,210 9217643, 210 9218252
Κάτω από την Ακρόπολη από το 1963, το ζαχαροπλαστείο Κοσμίδη γυρνά τον χρόνο πίσω με πάστα σοκολατίνα ή αμυγδάλου αλλά και μιλφέιγ, τσιζκέικ και προφιτερόλ. Αξίζει να δοκιμάσετε και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τη lemon pie με κρέμα λεμονιού και επικάλυψη μαρέγκας πάνω σε τραγανιστό μπισκότο.

MATERIA PRIMA

WINE BARS & RESTAURANTS
Φαλήρου 68,210 9245935
Materia Prima σημαίνει πρώτη ύλη, ταιριαστή ονομασία για το winebar που άνοιξε ο γνώστης και λάτρης του κρασιού, Μιχάλης Παπατσίμπας. Οι φίλοινοι μπορούν να επιλέξουν κρασί σε ποτήρι από μια λίστα με τριάντα ετικέτες που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Στον μικρό κατάλογο με τους συνοδευτικούς μεζέδες: φέτες από προζυμένιο ψωμί, ραντισμένες με καλό ελαιόλαδο και ευωδιαστή ρίγανη και ένα μπολάκι με ελιές, σαλάτα μπουράτα με πολύχρωμα ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό, τσιαπάτα με ροκφόρ και αχλάδι.

MEAT LAB

ΚΡΕΑΣ
Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι,210 9241390
Street food με έμφαση στα burger και τα σάντουιτς με κρέας που σιγοψήνεται για ώρες σε ξύλο, αποκτώντας μια μοναδική γεύση. Οι πατάτες έρχονται σε 3 επιλογές: φρέσκες, τριπλοτηγανητές και σε κύβους. Δοκίμασε και τις τηγανιτές γλυκοπατάτες αλλά και το βούτυρο γκοργκοντζόλας.

MENO MALE

ΙΤΑΛΙΑ
Βεΐκου 10, Αθήνα,210 9231350
Kλασική ιταλική πίτσα και pasta σε ένα ιταλικό μπιστρό δίπλα στην Ακρόπολη. Το ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, συνταγής Meno male, καθορίζει το αποτέλεσμα σε όποια πίτσα κι αν επιλέξεις, ενώ τα ζυμαρικά αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών. Το Meno male υπηρετεί την έννοια του bistro, ανοίγοντας από το πρωί για καφέ και brunch.

PARK BENCH

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Πραμάντων 10, Αθήνα,21 2106 5303
Στην καταπράσινη πλατεία Ελπίδας, οι σεφ Στέλιος Φαρφαράς και Δημήτρης Σούτσος, δημιούργησαν ένα χαλαρό gastropub προτείνοντας πιάτα- mix & match δημιουργικής ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, βασισμένης στα φρέσκα εποχικά προϊόντα του τόπου μας και στη σύγχρονη γαστρονομία. Το μοσχάρι Oyster Blade (που λιώνει στο στόμα) με μανιτάρια, baby πατάτες και γκοργκοντζόλα και το αρνί με πουρέ αγκινάρας, σπαράγγια, πατάτα baby και σάλτσα κάππαρης είναι κάποιες από τις επιλογές που σου μένουν αξέχαστες.

SEAWOLF

ΨΑΡΙ
Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι,210 9229235
Το μενού είναι εστιασμένο στη φρέσκια πρώτη ύλη και τα πιάτα σού συστήνουν τη μοντέρνα ψαροφαγία. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας που του αρέσει ο πειραματισμός και δοκιμάζει τη μαγειρική του τέχνη με ντόπια υλικά αλλά και ιδέες από Ασία και Ιαπωνία.

TUK TUK THAI

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Βεΐκου 40, Κουκάκι,211 4051947
Το μικροσκοπικό στέκι της Βεΐκου φέρνει όλη τη γαστριμαργική κουλτούρα της Ταϊλάνδης στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί θα δοκιμάσεις μικρά πιάτα, όπως dumplings, won ton, spring rolls, noodles και ποικίλα κάρι, καθώς και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «γεύμα του ενός πιάτου», το καθένα από τα οποία αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνο του.

ΑΥΛΗ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Γεωργάκη Ολυμπίου 4, Κουκάκι,211 4051412
Παρεΐστικο στέκι με ενδιαφέρουσες ποικιλίες καφέ και καθημερινό brunch που περιλαμβάνει από αλμυρά pancakes μέχρι αφράτες ομελέτες. Το βράδι θα βρεις cocktails, πολλές ετικέτες μπίρας και πλήθος από ελληνικά αποστάγματα.

ΒΥΝΗ

ΜΠΙΡΑ
Δράκου 10, Κουκάκι,210 9226225
Η Βύνη παραμένει σταθερή στις αξίες της κλασικής μπιραρίας, με περισσότερες από 120 ετικέτες αλλά και φοβερά πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά την μπίρα σας. Οι πικάντικοι, σπιτικοί μεζέδες κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ οι γιγαντοοθόνες που παίζουν τα πάντα και η ξένη μουσική σε στυλ τζουκμπόξ δημιουργούν την αισθητική μπιραρίας του εξωτερικού.