ΚΕΝΤΡΟ

333 CHEF'S & WORKSHOP

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3,210 3311436
Καλαίσθητο all day bar restaurant στις αρχές τις Πλάκας με τον Νίκο Μικρόπουλο να κρατά τα ηνία της κουζίνας. Το μενού περιλαμβάνει πρωτότυπες προτάσεις για brunch που αγκαλιάζουν τα ελληνικά προϊόντα και κυρίως πιάτα που κινούνται στον άξονα της Μεσογείου με fusion πινελιές. Η οινική λίστα είναι ενδιαφέρουσα, με επιλογές οργανικών και βιολογικών κρασιών από τον ελληνικό, το γαλλικό, τον ιταλικό και τον ισπανικό αμπελώνα. Δεν λείπουν τα εμπνευσμένα κοκτέιλ.

42 BAR

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Κολοκοτρώνη 3,694 824 2455
Κρυμμένο στην πιο όμορφη στοά του κέντρου, το 42 φτιάχνει μερικά από τα πιο εμπνευσμένα και προσγειωμένα κοκτέιλ στην Ελλάδα. Εκεί θα βρεις και ξεχωριστά bar snack για τη συνοδεία του ποτού και πιάτα με νεοϋρκέζικες και διεθνείς επιρροές.

ANETON

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα,210 8066700
Το εστιατόριο Άνετον στο Μαρούσι έχει διαγράψει μια 15χρονη επιτυχημένη ιστορία στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας, με βασικό χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του στα βόρεια προάστια, ο συνδημιουργός του εστιατορίου Δημήτρης Φωτόπουλος μετέφερε πρόσφατα το Άνετον στο κέντρο της Αθήνας, διατηρώντας τη φρεσκάδα στις ιδέες. Στο μενού του εστιατορίου πρωταγωνιστούν φρέσκα και αυθεντικά ελληνικά υλικά: άγρια χόρτα, πρόβειος κιμάς, λαχανικά εποχής, ποικιλία μανιταριών, φρέσκα ψάρια.

ATHENS BEER

ΜΠΙΡΑ
Νίκης 20, Σύνταγμα,210 3210790
45 ετικέτες μπίρας και ένα μενού με πολλές μεσογειακές προσφέρει το Athens Beer στο Σύνταγμα. Πέτρα, ξύλινοι πάγκοι και ρουστίκ διακοσμητικές πινελιές συνθέτουν τον χώρο του εστιατορίου με πρωταγωνιστή την μπίρα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα all day μαγαζί που σερβίρει καφέ, μπίρα, αλλά καλύπτει και τη μεσημεριανή πείνα.

ATHENS VIEW BALCON-ELIA ERMOU HOTEL

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Eρμού 15-17, Aθήνα,210 3250100
Με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, το bar restaurant του ξενοδοχείου Elia Ermou Hotel προτείνει ένα μενού με πιάτα εμνευσμένα από τη Μεσόγειο και εκτελεσμένα με αριστοτεχνία. Η γη και η θάλασσα συνδυάζονται σε ιδιαίτερες συνταγές, όπως η Μεσογειακή Σαλάτα με σύκο και παστέλι Καλαμάτας, οι γαρίδες μιλφέιγ και η ταλιάτα από φιλέτο μοσχάρι angus με σπαγγέτι λαχανικών σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και φύλλα άγριας ρόκας.

AVENUE BISTRO & BAR

WINE BARS & RESTAURANTS
Λ. Συγγρού 385, 175 64 Αθήνα - Ξενοδοχείο Metropolitan,210 9471001
Το Avenue Bistro & Bar, του ξενοδοχείου Metropolitan στη Αθήνα, με τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Michel Roux, συνδυάζει την γαλλική υψηλή γαστρονομία με την καλαίσθητη και ζεστή ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού γαλλικού bistro. Προσεγμένη οινική λίστα με τα περισσότερα κρασιά να σερβίρονται και σε ποτήρι.

BALLADER ATELIER PATISSERIE ATHENS

ΓΛΥΚΟ
Καπνικαρέας 2,21 0324 2082
Μικρό και αριστοκρατικό ξεχωρίζει γιατί ακολουθεί μια εντελώς δική του στρατηγική στον τρόπο παρασκευής και διάθεσης των γλυκών: διάρκεια ζωής μόνο 24 ώρες! Στη βιτρίνα θα δείτε τα καρτελάκια πάνω από κάθε γλυκό να αναγράφουν την ώρα παρασκευής τους στο εργαστήριο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Από εκεί κατεβαίνουν συνεχώς τα κέικ, οι τάρτες και τα εκλέρ, αλλά και δίσκοι γεμάτοι μακαρόν, τον "σταρ" του ζαχαροπλαστείου.

BARLEY CARGO

ΜΠΙΡΑ
Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα,210 3230445
Το πρώτο beer bar της πόλης σας περιμένει στον χώρο μιας παλιάς αποθήκης, απέναντι από το πρώτο φρουραρχείο. Στο Barley Cargo θα βρείτε πάνω από 200 μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, περισσότερες από 50 ελληνικές μπίρες, πολλές μοναστηριακές αλλά και 10 draft μπίρες που σερβίρονται σε 4 μεγέθη. Η κουζίνα του δημιουργεί καθημερινά νόστιμους και πάμφθηνους μεζέδες που θα ταιριάξουν με την μπίρα σας.

BLACK DUCK

ΦΑΓΗΤΟ+ΠΟΤΟ=ΕΞΟΔΟΣ (bar-restaurants)
Χρήστου Λαδά 9Α,210 3234760
To καταπράσινο bistrot υψηλής αισθητικής στον κήπο του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για καφέ, σνακ, ποτά και μεσογειακή κουζίνα. Εδώ, η κλασική μουσική συναντά την σύγχρονη σε σωστά ντεσιμπέλ.

BLUE JASMINE

ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
Αριστείδου 1, Αθήνα,216 9390566
Tο Blue Jasmine στη hip γειτονιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος, στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 1930 που συνδυάζει τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας με εκλεπτυσμένες πινελιές του σήμερα. Ένας από τους κρυφούς άσους του μαγαζιού είναι ο πρωινός μπουφές (07:30-10:30), όπου μπορείς να απολαύσεις όποιον καφέ θέλεις και φρέσκο χυμό, συνοδεία φρέσκων χειροποίητων εδεσμάτων, όπως πίτα ημέρας, μπουγάτσα, γκρανόλα, μαρμελάδες, αλλά και διάφορους τύπους αυγών, pancakes και πολλών ακόμα λιχουδιών. Αν βρεθείς εκεί μετά τις 10:30, ξεκινάει το brunch, με την κουζίνα να μένει ανοιχτή μέχρι τις 19:00.

BRIGANTE

ΙΤΑΛΙΑ
Λεωφ. Αμαλίας 4 (αφετηρία τραμ),delivery: 211 1821400
Μικρό, καλόγουστο κατάστημα, με ιταλική αισθητική. Η κουζίνα του βασίζεται στο γρήγορο, αλλά πολύ ποιοτικό φαγητό. Θα βρείτε πολλά σάντουιτς με διαφορετικό ψωμί (πανίνι, μπέιγκελ, ιταλική στριφτή πίτα), σαλάτες, πίτσες, πίτες, μπριός, και τον χειμώνα είδη πάστας που εναλλάσσονται καθημερινά.

BUDOO

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Λέκκα 14, Σύνταγμα, Κέντρο,2103313845
Το Budoo είναι ένα μοντέρνο cocktail restaurant που βρίσκεται στη Λέκκα, στο αίθριο στενό, με την αύρα περασμένων δεκαετιών να συνταιριάζεται όμορφα με τις εξωτικές πινελιές της διακόσμησης και τον απαλό φωτισμό. Έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, δικό του σύμπαν. Το μενού προσφέρει λαχταριστές αυθεντικές προτάσεις που δημιουργεί με τέχνη και γνώση η Ταϊλανδή σεφ Κανίτα.

BY THE GLASS

WINE BARS & RESTAURANTS
Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων,21 03232560
Σχεδόν κρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια που χρονολογούνται το 1925, σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Μη χάσετε και τα ενδιαφέροντα wine testings που διοργανώνονται κατά καιρούς.

CARDINALE

ΙΤΑΛΙΑ
Μητροπόλεως 38, Σύνταγμα,210 3314397

CHOMOLUNGMA

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΑ
Καρύτση 10,216 8006539
Tο θιβετιανό ChomoLungMa ειδικεύεται στα momos, ζυμαρένιες μπουκιές που θυμίζουν ντάμπλινγκ και έρχονται στον ατμό, τηγανητά ή σοτέ. Η πιο δημοφιλής επιλογή γεμίζεται με πικάντικο χοιρινό και συνοδεύεται με τσάτνεϊ μάνγκο. Τα τσιπς από ρίζα λωτού αξίζουν κι αυτά μια δοκιμή, ενώ οι σαλάτες του είναι χορταστικές και οικονομικές.