«Ο ήχος των σκιών»: Δες την παράσταση, άκου τον ήχο, παίξε κι εσύ με τον Καραγκιόζη

Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος.

The LiFO team, 18.1.2022 | 10:25

O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά κάθε ηλικίας, που φιλοξενείται στον Χώρο Κόκκαλη από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα!

 

Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ; Στον φωτισμένο μπερντέ θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του και θα ακούσουμε ήχους του παρελθόντος και του σήμερα, σε μια ολοκαίνουργια παράσταση με έντονο ρυθμό και μελωδίες που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των μικρών θεατών. Μουσική συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά, η Αρετή Κετιμέ, που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της. Μαζί τους, οι ταλαντούχοι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα) και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

 

«Ο ήχος των σκιών»

Εκπαιδευτικές δράσεις – Το Μέγαρο των παιδιών

Ιανουάριος – Απρίλιος 2022

Παιδική Σκηνή Β΄

Χώρος Κόκκαλη

Ημέρες και ώρες

Kάθε Σάββατο στις 18:00 από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 16 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου

10 € (γενική είσοδος)

Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Διάρκεια

90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Στην εκπαιδευτική δράση και στο εργαστήριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr