Η παράσταση "Το τρύπιο βαρέλι" σε streaming παρουσίαση | 9 & 10 Απριλίου | 8:30μμ

Το Τρύπιο Βαρέλι  είναι μια «γκρίζα κωμωδία»  με «χάρτινους»  ήρωες, τόσο αληθινούς και συνάμα τόσο ανυπόστατους που λες και ξεπηδούν από της σελίδες ενός κόμικ για να μας διηγηθούν την ιστορία του Τίποτα.

The LiFO team, 9.4.2021 | 11:32

Στις 9 και 10 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., μπορείτε να παρακολουθήσετε τη streaming θεατρική παράσταση «Το τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη εδώ.

 

Σ΄ έναν κόσμο που η κοινοτοπία τρέφεται από τις σάρκες της κι από το υλικό της ανούσιας ανθρώπινης καθημερινότητας, το έργο, το «Τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη, αποτυπώνει το άνευ ουσίας νόημα της ύπαρξής μας.  Μια φιλοσοφική ιδέα  για το πως καθορίζουν τα ασήμαντα περιστατικά την ουσία της ζωής μας.

 

Το Τρύπιο Βαρέλι  είναι μια «γκρίζα κωμωδία»  με «χάρτινους»  ήρωες, τόσο αληθινούς και συνάμα τόσο ανυπόστατους που λες και ξεπηδούν από της σελίδες ενός κόμικ για να μας διηγηθούν την ιστορία του Τίποτα.  Είναι το παράλογο και το γκροτέσκο που αναδύεται μέσα από τις ζωές των μεγαλουπόλεων. Μέσα από τους αυτοεγκλεισμούς μας στους τέσσερεις τοίχους των διαμερισμάτων μας. Την  τιποτολαγνεία μας, την  έλλειψη ουσιαστικών ενδιαφερόντων μας. Ένα θεατρικός καθρέφτης που μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας και την ύπαρξή μας. (Συμπτωματικά μοιάζει πολύ με αυτό που βιώνουμε και στις μέρες μας.)

 

Η παράσταση "Το τρύπιο βαρέλι" σε streaming παρουσίαση | 9 & 10 Απριλίου | 8:30μμ

 

Ο Μάκης και ο Λάκης, δυο μεσήλικες και παραπάνω ίσως, για τους οποίους δεν ξέρουμε τίποτα (ποια είναι η σχέση τους, ποιο είναι το παρελθόν τους, ποιος είναι ο χαρακτήρας τους, ποια είναι η ταυτότητά τους), ζουν μόνοι τους στο σπίτι τους ήσυχα με την πλήξη να τους τριγυρίζει. Δεν θέλουν να την σκέπτονται, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την ζουν.

 

Γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και εκείνη της σιωπής.

 

… «- Έχεις ανησυχία για το μέλλον της φυλής μας;

Ανησυχία;  Απλή περιέργεια για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

Στο τέλος της. Ό,τι αρχίζει, κάποτε τελειώνει»…

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος.

 

Σκηνοθεσία – Σχεδ. Φωτισμών:  Άννα Σωτρίνη

Σκηνικά – Κοστούμια: Πάγια Βεάκη

Video art – Φωτογραφίες- flyer: Ευάγγελος Κάλλοου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φιλήμων Ορκόπουλος

Αφίσα: Άγγελος Μπάκας

                            

Φιλική συμμετοχή στα video art, Χρήστος Κάλλοου.

Οδηγός Παιδιού