Η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου είναι γεγονός: Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα μόλις λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης – τρανή απόδειξη ότι πολλοί θυμούνται ακόμα, την τελευταία φορά που δύο εντελώς διαφορετικά μουσικά είδη συνδέθηκαν μεταξύ τους ξεσηκώνοντας το κοινό το 2021 στην Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι και η ουσία πίσω από το Red Bull Symphonic. Όργανα κλασσικής μουσικής, έντονα beats και σκληρές ρίμες, που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα ακούσεις μαζί. Όλα αυτά σε ένα δυναμικό και φαντασμαγορικό υπερθέαμα στην επιβλητική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τη σκηνή του Red Bull Symphonic 2024

 

Οι καλλιτέχνες

Στο ξεκίνημα του Red Bull Symphonic, τον παλμό θα δώσει ο 12ος Πίθηκος με τα εμβληματικά του κομμάτια και θα τον συνοδεύσουν δυναμικά ο Άσαρκος και ο Hatemost από το θρυλικό συγκρότημα Βήτα Πεις, ο Εισβολέας και ο Sonqo Pura. Τους ήχους της ραπ θα πλαισιώνει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

 

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τη σκηνή του Red Bull Symphonic 2024

 

Ο 12ος Πίθηκος

Μετρώντας πάνω από 20 χρόνια στην Ελληνική μουσική βιομηχανία της ραπ και έχοντας εισπράξει, στο περσινό Red Bull Symphonic, στην Θεσσαλονίκη την αποθέωση 1.400 θεατών, θα έχει το ρόλο του οικοδεσπότη της φετινής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής… με τους δικούς του «κανόνες».

 

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τη σκηνή του Red Bull Symphonic 2024

 

Και ποιος δεν ξέρει τους Βήτα Πεις;

Το θρυλικό συγκρότημα της hip hop δίνει το παρόν στο φετινό Red Bull Symphonic με την παρουσία των Άσαρκος και Hatemost. Από το 2002 μέχρι και σήμερα μετρούν 10άδες δίσκους, έχοντας μαζί τους πιστό κοινό που απολαμβάνει τη μοναδική του προσέγγιση στην hip hop μουσική. Σαν «Σπείρα» που κλέβει τις εντυπώσεις με το μοναδικό της ταλέντο «Η ομάδα είναι μια» και γνωστή… οι Βήτα Πεις.

 

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τη σκηνή του Red Bull Symphonic 2024

 

Είσβο ή αλλιώς Λιάκος

Αρκούν μόνο τα πρώτα γράμματα του ονόματός του και ξέρουμε για ποιον μιλάμε. Ο Εισβολέας, που επίσης μετρά πολλά χρόνια στην μουσική σκηνή έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά και δυνατά ονόματα του χώρου, με πιστό κοινό και διάχυτο ενθουσιασμό. Ξεκινώντας από τα 16 του χρόνια, ασχολήθηκε με την hip hop μουσική και εξελίχθηκε σε ράπερ. Και εξακολουθεί να απολαμβάνει την αγάπη του κοινού του. Κάποια από τα πολύ γνωστά του κομμάτια που θα ακούσουμε και στη σκηνή είναι το «Λάθη Μετράω» και το «Φύσα Σιωπηλά».

 

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τη σκηνή του Red Bull Symphonic 2024

 

Και ο Sonqo θα είναι εκεί

Γράφοντας για αρκετά χρόνια τα δικά του ραπ κομμάτια, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ο Sonqo Pura πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2012 με το συγκρότημα «Επίλεκτοι». Έχοντας κερδίσει επάξια τον σεβασμό του κοινού συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην ελληνική ραπ σκηνή και μας κλείνει ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 Ιανουαρίου, όχι στις «02.15» αλλά στις 20.00.

 

 

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η γνωστή ως «Eλαφρά Ορχήστρα του ΕΙΡ» ιδρύθηκε το 1954 από τον καταξιωμένο συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Κωνσταντινίδη ή κατά κόσμον Κώστα Γιαννίδη και τον μουσικοσυνθέτη Άκη Σμυρναίο (Γαληνό Κιουσόγλου). Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό καθώς τους πρόσφερε μέσα από το ρεπερτόριό της αγαπημένα τραγούδια της εποχής, ελαφρά κλασσικά έργα, οπερέτες και μουσική κυρίως από τον ελληνικό κινηματογράφο. Ο ήχος αυτής της Ορχήστρας συνοδεύει αρκετές δημοφιλείς ελληνικές ταινίες των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

 

 

Πώς ξεκίνησε το Red Bull Symphonic

To Red Bull Symphonic ξεκίνησε το 2020 στην Αυστρία με το δίδυμο Camo & Krooked και συμπρωταγωνιστή τους τον Christian Kolonovits, συνθέτη κλασσικής μουσικής. Έκτοτε διεξάγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την Αυστραλία έως την Αμερική προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους θεατές του. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός όπου καλλιτέχνες νέας γενιάς συναντιούνται με παγκοσμίου φήμης συμφωνικές ορχήστρες και μαζί «ξαναγράφουν» ένα κομμάτι της ιστορίας της μουσικής.

 

Στο φετινό Red Bull Symphonic στις 9 Ιανουαρίου, ο 12ος Πίθηκος, ο Άσαρκος, ο Hatemost, ο Εισβολέας, ο Sonqo Pura και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μας περιμένουν όλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να απολαύσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το Music 89.2 και ο Pride 98.6.

 

Οδηγός Διασκέδαση