Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει μια αρκετά στενή σχέση με την Ισλανδία, παρά τα αμέτρητα μίλια που μας χωρίζουν. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μουσική σκηνή της, αφού αν και μετρά πληθυσμό μόλις 372.000 κατοίκων, η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των καλλιτεχνών που προσφέρει -αναλογικά- είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Janus Rasmussen, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής σκηνής του Ρέικιαβικ και μέλος του αγαπημένου minimal, experimental techno ντουέτου Kiasmos με τον Olafur Arnolds, που έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Arch Club.

 

Ο Janus Rasmussen των KIASMOS έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, λιγο πριν την πολυαναμενόμενη επανένωση τους.
Ο Janus Rasmussen θα βρεθεί στο Arch Club λίγο μετά την κυκλοφορία του Wirbel Ep που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον David Bergmuller.

 

Janus Rasmussen: The master of dark sonic palette

Με καταγωγή από τα Νησιά Φερόε, ο Janus Rasmussen έχει περάσει την τελευταία δεκαετία να πειραματίζεται παρέα με άλλους καλλιτέχνες σε αμέτρητα μουσικά είδη, μέχρι να φτάσει στα σόλο άλμπουμ του, που αποτελούν ουσιαστικά ένα απόσταγμα των πολλών και διαφορετικών συνεργασιών του μέχρι σήμερα.

 

Αφού έφτιαξε το στούντιο των ονείρων του στο παλιό λιμάνι του Ρέικιαβικ, ένιωσε ότι το όφειλε στον εαυτό του να ξεκινήσει επιτέλους μια σόλο προσπάθεια. «Δεν υπήρχαν πια άλλες δικαιολογίες», έχει πει σε συνέντευξή του. Και μπορεί να χρειάστηκε λίγος χρόνος μέχρι να βρει τον δικό του προσωπικό «δρόμο», αλλά σήμερα διανύει την καλύτερη φάση του, δημιουργώντας πλέον μουσική με τους όρους που εκείνος θέλει.

 

Ο Janus Rasmussen, το ένα μισό των Kiasmos θα μας ξεναγήσει σε έναν κόσμο, γεμάτο σκοτεινές ηχητικές αποχρώσεις.

 

Εκτός από τη δική του μουσική, ο Janus Rasmussen εμφανίζεται, όμως, και μαζί με τον Ólafur Arnalds ως το ένα μισό των KIASMOS με την δισκογραφική παραγωγή τους να έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση, οδηγώντας τους σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

 

Και τώρα, λίγο μετά την κυκλοφορία του Wirbel Ep που κυκλοφόρησε με τον δεξιοτέχνη των μπαρόκ εγχόρδων έγχορδων, David Bergmuller, έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει τον γεμάτο σκοτεινές ηχητικές αποχρώσεις κι επιδέξιους mid-tempo ρυθμούς, μουσικό κόσμο που έχει δημιουργήσει, σε ένα ξεχωριστό dj set που θα θυμόμαστε για καιρό. 

 

Ο Janus Rasmussen των KIASMOS έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, λιγο πριν την πολυαναμενόμενη επανένωση τους.
Μαζί του η sophisticated techno songwriter από τη Ζυρίχη Natascha Polké, μια από τις πιo ανερχόμενες live καλλιτέχνες & DJ παγκοσμίως.

 

Η ηλεκτρονική μουσική definitely revisited στο μεγαλύτερο electronica/ techno event του 2024

Η Postbloo παρουσιάζει το πιο πολυαναμενόμενο electronica / techno event του 2024 με μια μοναδική εμφάνιση του Janus Rasmussen σε ένα nordic techno set, που υπόσχεται να μας ξεναγήσει σε έναν κόσμο, γεμάτο σκοτεινές ηχητικές αποχρώσεις- το απόλυτο must go για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Μαζί του και η sophisticated techno songwriter από τη Ζυρίχη Natascha Polké, μια από τις πιo ανερχόμενες live καλλιτέχνες & DJ παγκοσμίως, που έρχεται να μας χαρίσει ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, ενώ το μοναδικό lineup συμπληρώνουν ο αγαπημένος μουσικός παραγωγός του ελληνικού κοινού Fading Soul και ο Jay Jay, ο most up & coming dj της πόλης.

 

Ο Janus Rasmussen των KIASMOS έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, λιγο πριν την πολυαναμενόμενη επανένωση τους.

 

Η Postbloo παρουσιάζει την ηλεκτρονική μουσική definitely revisited στις 3 Φεβρουαρίου 2024 στο ARCH Club.

H προπώληση ξεκίνησε στο more.com

Εισιτήρια απο 18€

#we_breathe_music 

Οδηγός Διασκέδαση