16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!

Φεστιβάλ, συναυλίες, τέχνη και πολλά άκομα...

The LiFO team, 29.10.2015 | 15:49

29/10-4/11

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Zebra Tracks & Deaf Radio

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!
Deaf Radio


Post punk και shoegaze ήχοι σε μια βραδιά με τους Zebra Tracks. Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί δίπλα σε σημαντικά συγκροτήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο «Waves». Μαζί τους θα βρεθούν οι Deaf Radio με νέα σύνθεση.
6/11, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, είσοδος: €5.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


5η Μεξικανική Γιορτή της Ημέρας των Νεκρών στην Αθήνα
Ένα διήμερο εκδηλώσεων με ομιλίες, χορούς, εργαστήρια και ανάγνωση παραδοσιακών γραπτών που διοργανώνει ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα BALAM, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού και σε συνεργασία με το Άλικο Café. Η Παρέλαση των νεκρών στους δρόμους του Ψυρρή με συνοδεία μουσικής θα γίνει το Σάββατο στις 20:45 και οι επισκέπτες καλούνται να έρθουν μεταμφιεσμένοι ως μεξικανικοί σκελετοί και όχι σε αποκριάτικο στυλ Halloween.
30/10, 31/10, Άλικο Café , Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, είσοδος ελεύθερη.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Sillyboy & Bangies
Electro pop και hip hop, πειραματικές συνθέσεις και εκρηκτικά μπάσα, φουτουρισμός και grooves! Η εξαιρετική ρετρο-πόπ του «Stalker» του Sillyboy συναντάει τον ηχητικό κανιβαλισμό των Bangies σε ένα μουσικό σύμπαν χωρίς ενδοιασμούς.
31/10, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, είσοδος: €6.


ΕΚΘΕΣΗ


BLESS us all
Οι Désirée Heiss και Ines Kaag ή, αλλιώς, το δίδυμο των εικαστικών BLESS, που κινούνται ανάμεσα στο Παρίσι και στο Βερολίνο, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Έργα τους έχουν εκτεθεί στην 1η Μπιενάλε του Βερολίνου, στο Musée d' Art Moderne de la Ville de Paris, στο Centre Pompidou και άλλους σημαντικούς χώρους. Στην Αθήνα θα μεταμορφώσουν τον χώρο του Radio Athènes αλλά και ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, στην οδό Πετράκη, σε «BLESSHome». Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να παρουσιάσουν την αισθητική τους στο ελληνικό κοινό, λειτουργώντας πέρα από συμβατικές μεθόδους παραγωγής και παρουσίασης και δημιουργώντας αντικείμενα που φοράμε, χρησιμοποιούμε, κοιτάμε και μας κάνουν να χαμογελάμε.
1/11-20/12, Radio Athènes, Πετράκη 15, Σύνταγμα, Τετάρτη 14:00-20:00, Σάββατο 13:00-17:00 και κατόπιν συνεννόησης.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


InMute '15

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!

 

To InMute Festival έρχεται για τρίτη χρονιά στη Στέγη, ανανεωμένο, για να προτείνει μια σειρά από εκλεκτικές συνεργασίες πάνω στον ήχο και την κινούμενη εικόνα. Η πιο πολυαναμενόμενη εμφάνιση του φεστιβάλ δεν είναι άλλη από αυτήν της Αμερικανίδας μουσικού Grouper. Για τρεις ημέρες, όμως, ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να δει τους πρωτοπόρους κινηματογραφιστές Greg Pope, Paul Clipson και Makino Takashi να παρουσιάζουν ζωντανά τις ταινίες που έχουν ετοιμάσει ειδικά για το φεστιβάλ. Θα μοιραστούν τη σκηνή με Έλληνες και ξένους μουσικούς που θα συνθέσουν εκείνη τη στιγμή το σάουντρακ των εικόνων τους. Παράλληλα, θα προβάλλονται αριστουργήματα από την εποχή του βωβού κινηματογράφου, όπως το Sunrise (1927) του W.F. Murnau ή το Coquille et le Clergyman (1928) της Germaine Dulac. Οι Έλληνες μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Κωστής Κηλύμης, Νίκος Βελιώτης και οι Suku.
30/10-1/11, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, είσοδος: €12

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

4ο Festival de Chimères

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!
A Victim of Society

 

Για τρεις ημέρες το Booze θα καταλάβουν συγκροτήματα, DJs, φωτογράφοι και εικαστικοί καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα ξεκινάει από νωρίς, με θεατρικά εργαστήρια και workshops για σχεδίαση φανζίν, συνεχίζεται με προβολές και ζωντανές εμφανίσεις από τους Miktek, The You and What Army Faction, Elektrobalkana και Α Victim of Society και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με μουσικές επιλογές από τους room302, thn thr, Σελήνη, Βασίλη Καπαγιαννίδη και nevers. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντί εισιτηρίου η ομάδα Χίμαιρες που διοργανώνει το φεστιβάλ επιδιώκει να συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση προσφύγων και άπορων οικογενειών. Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με το Στέκι Μεταναστών. Αναλυτικό πρόγραμμα στο chimeres.gr/festival2015.
30/10-1/11, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

 

ΘΕΑΤΡΟ


Moνάδα Μέτρησης Πόνου

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!

 

Τρεις νέοι ηθοποιοί καταπιάνονται με τρία κείμενα νεοελλήνων πεζογράφων της γενιάς του 1880 [Ο μαύρος γάτος (1916) του Ιωάννη Κονδυλάκη, H Aρκούδα (1893) και Aυτόχειρ (1895) του Mιχαήλ Μητσάκη] και ξετυλίγουν το νήμα της σύνδεσης του πόνου με την ύπαρξη, του τότε με το τώρα, της ζωής με τον θάνατο, αναζητώντας καταφύγιο στην παλαιότερη ελληνική λογοτεχνία αλλά και το αντίδοτο στη σημερινή, διάχυτη απελπισία της εποχής. Τρεις ιστορίες με κοινό σημείο τον οξύ πόνο και την πικρή πλευρά της ζωής.
29/10-22/11, Bios.Tesla Basement, Πειραιώς 84, είσοδος €10.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Mother 'n Son

Ο Νίκος και η Anouk έχουν φτιάξει μια φρέσκια, νεανική, ηλεκτρονική μπάντα, ένα ξεχωριστό ντουέτο για μουσικούς και οπτικούς πειραματισμούς. Μια εικαστικός και ένας μουσικός δουλεύουν μαζί, προτείνοντας ένα πρότζεκτ ήχου και τοπίων, φτιαγμένο από ατμοσφαιρικά στοιχεία συνδυασμένα με ποπ, ρoκ και φανκ που συνθέτουν μια εκρηκτική παράσταση. Το «Travel Story» είναι ένα experimental εσωτερικό ταξίδι προς την απόλυτη ελευθερία.
29/10, 21:30, six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8), είσοδος: €5.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Για τον ρεμπέτη Κώστα Μπέζο

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!

 

Ο Κώστας Μπέζος ήταν ζωγράφος, δημοσιογράφος και γελοιογράφος, μουσικός διάσημος για τη slide κιθάρα και το συγκρότημα Άσπρα Πουλιά. Ήταν βασικός συνεργάτης του Αττίκ στη Μάνδρα του, σε μια εποχή που το ελαφρύ τραγούδι και το θέατρο βαριετέ ήταν σε ακμή, παράλληλα με το ρεμπέτικο, ενώ την ίδια εποχή (1930-1931) ηχογράφησε 12 ρεμπέτικα με κιθάρα, με το ψευδώνυμο «Κωστής». Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για τη ζωή του. Έπειτα από έρευνα της αμερικανικής δισκογραφικής Olvido Records συγκεντρώθηκαν 12 τραγούδια και κυκλοφόρησαν σε ένα άλμπουμ το οποίο θα παρουσιαστεί στη Nonna ζωντανά, μαζί με ρεμπέτικους μεζέδες σε ένα ξεχωριστό event. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
1/11, Nonna, Κακουργοδικείου 6, Mοναστηράκι.

 

ΘΕΑΤΡΟ


Τέφρα και Σκιά

Ο Βρετανός νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Χάρολντ Πίντερ έγραψε το 1996 το έργο Τέφρα και Σκιά (Ashes to Ashes), μια κρυπτογραφημένη παραβολή για την αποδοχή της βίας, την υπακοή στη δύναμη εκείνου που την ασκεί και την ατομική ευθύνη εκείνου που συναινεί. Τo έργο, που έχει ανέβει παλιότερα στην Αθήνα από τον Λευτέρη Βογιατζή, αναλαμβάνει να «ξαναδιαβάσει», σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, ο νεαρός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, με τους Χρήστο Λούλη και Εύη Σαουλίδου στους ρόλους των αφηγητών.
Δευτέρα & Τρίτη, 21:00, Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι), είσοδος: €14, 10.

 

ΔΙΣΚΟΣ


Το εξωγήινο GUUD του Ash Koosha

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!

 

O Ash Koosha γεννήθηκε στην Τεχεράνη και σήμερα ζει στο Λονδίνο, όπου φτιάχνει μουσική εντελώς δική του, πέρα από στυλ και είδη. Οι σπουδές του στην κλασική μουσική και το ενδιαφέρον του για την ηλεκτρονική μουσική από πολύ νεαρή ηλικία τού δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστεί με την αποδόμηση των ήχων, παράγοντας κάτι που ακούγεται απόκοσμο και σχεδόν εξωγήινο. Το GUUD είναι ένας φουτουριστικός δίσκος με «νανο-συνθέσεις» που μόνο ο ίδιος καταλαβαίνει τον τρόπο που τις φτιάχνει και είναι από τους πιο παράξενους που μπορείς να πετύχεις στο SoundCloud. Είναι τόσο αλλόκοτος, όσο και το Under the Skin (η ταινία), και θα μπορούσε να ήταν το soundtrack της.
Τον βρίσκεις εδώ

 

ΕΚΘΕΣΗ


Οι «Όμορφες Εικόνες» του Βελγικού Κέντρου Κόμικς
Η Athens Comics Library υποδέχεται τις πιο όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς. Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium» η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βελγικό Κέντρο Κόμικς, που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών επιτυχημένης και αδιάκοπης λειτουργίας, διοργανώνουν μια ακόμη επετειακή έκθεση στην Αθήνα.
5-21/11, στην Athens Comics Library, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Τρίτη έως Παρασκευή 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-16:00.

 

ΠΑΡΤΙ


Ένα Σαββατόβραδο με Halloween πάρτι

16 events που αξίζει να πας αυτή την εβδομάδα!
A Spooktacular Halloween Night!

 

Ξαφνικά, τα τελευταία δυο-τρία χρόνια το Halloween έγινε γιορτή των Αθηναίων, που νομίζουν ότι είναι πρώτα ξαδέρφια του Jack Skellington –είναι σαν να γιορτάζουν οι Αγγλοσάξονες τις Απόκριες ή το Ψυχοσάββατο–, και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη η πόλη γεμίζει με πάρτι μεταμφιεσμένων. Την Παρασκευή το βράδυ το Death Disco ανοίγει τον χορό με το Halloween Fe(a)st και τους Νεοϋορκέζους metal σούπερ ήρωες Hanzel und Gretyl. Το Σάββατο γίνεται χαμός: A Spooktacular Halloween Night! #4 στο six d.o.g.s με Postriper και Kris Riot σε ήχους αυστηρά τρομακτικούς στο gig space, ενώ στο The Bar παίζουν οι Chevy και Christos Aggelopoulos. Στο Ρομάντσο έχει All Things Dark με Dynamons, Kasseta Rec., Paul Bennett, S for Sugar, Constantine Kalfakakos και Photoharrie και fashion performance του πρότζεκτ He-m-n-oid από τον Μιχάλη Μπαμπούση. Στο Spinster γίνεται Halloween Ball με τη Miss LooCifer, που θα κάνει μέχρι και τους νεκρούς να χορέψουν. Στο Second Skin, στο This Is Halloween!, η make up artist Elizabeth Petrou κάνει δωρεάν τρομακτικό μακιγιάζ και οι George Fakinos, Geo Kar και Paul Philippou θα βάλουν φωτιά στο dancefloor.
30/10, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, είσοδος: €6. 31/10, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 / Spinster, Ικτίνου 3 / Second Skin Club, Δαμοκλέους 8, Γκάζι. Όλα με ελεύθερη είσοδο.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Adventure Film Festival
Aθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κινηματογραφικό φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας. Δύο μέρες με skiing, climbing, surfing, mountain biking, kayaking, alpinism, snowboarding και άλλα.
Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, Στέφανου Δέλτα 15, Ψυχικό, 31/10, 1/11, είσ.: €10/μονοήμερο, €18/διήμερο.

 

Stop the press!
H ελληνική δισκογραφική εταιρεία Teranga Beat παρουσιάζει τη νέα κυκλοφορία της και οργανώνει πάρτι με afro-cuban, afro-jazz και φανκ μουσική από τη θρυλική σενεγαλέζικη μπάντα των Dieuf-Dieul των αρχών του '80, αλλά και από όλον τον κόσμο.
29/10, Baba Au Rum, Κλειτίου 6, είσοδος ελεύθερη.

 

Stop the press!
12th Concours d' Elegance 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Δεκάδες υπέροχα ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες θα παραταχθούν νωρίς το πρωί στο πλακόστρωτο της μαρίνας και θα αξιολογηθούν από επιτροπή κριτών ανάλογα με το επίπεδο αποκατάστασης, την ποιότητα της συντήρησης που έχει υποστεί κάθε όχημα ξεχωριστά καθώς και των εργασιών για την πλήρη αποκατάστασή του. Οργανώνεται από τη ΦΙΛΠΑ.
1/11, Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο

 

Live
Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ελπίδα» ο Ταφ Λάθος συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στη hip-hop σκηνή της Αθήνας και τα γιορτάζει με ένα επετειακό live στην Αρχιτεκτονική, με τη συμμετοχή των Ψυχόδραμα07 και των Bashment Crew.
6/11, Αρχιτεκτονική, Ελασιδών 6 / Πειραιώς 116, Γκάζι, είσοδος €10.

Οδηγός Διασκέδαση