O μεγάλος πολωνός συνθέτης των ταινιών του Κισλόσφκι θα δώσει μια μεγάλη συναυλία εφ’όλης της ύλης στο Ηρώδειο. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τις μελωδίες που έχει γράψει για τις ταινίες Η διπλή ζωή της Βερόνικα, Ο δεκάλογος, Μικρή ιστορία για ένα φόνο, Τα τρία χρώματα: Μπλε, Λευκό, Κόκκινο κ.α.

Μαζί του, η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και η τραγουδίστρια των Madredeus Τερέζα Σαλκουέιρο, η οποία θα συμμετέχει στην παρουσίαση του νέου έργου του συνθέτη με τίτλο Silence, Night & Dreams, που έρχεται 9 χρόνια μετά το Requiem for my friend που κυκλοφόρησε το 1998 και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Κριστόφ Κισλόφσκι.

Το Silence, Night & Dreams είναι γραμμένο για ορχήστρα, χορωδία, σολίστες οργάνων και για τη φωνή της Teresa Salgueiro. Θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο από την EMI Classics τον Σεπτέμβριο του 2007 και το CD θα περιλαμβάνει κείμενα από το Βιβλίο του Ιώβ και το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, καθώς και μία εισαγωγή από τον σεναριογράφο του Κισλόφσκι, Krzysztof Piesiewicz.

Ο Πράισνερ έγραψε για την νέα του παραγωγή:
"Γιατί οι φτωχοί έχουν πληγεί τόσο από απελπισία; / Γιατί οι πλούσιοι νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ; / Αγκαλιάζει τα πάντα, νύχτα και όνειρα, / Ησυχία που ξυπνάει την αναστάτωση. / Νύχτα που περικλείει λύπη και απελπισία. / Όνειρα με την ελπίδα για μεταμόρφωση. / Ας ακούσουμε με προσοχή τον Ιώβ. / Ίσως μετά να επικρατήσουμε έναντι / Των συνθημάτων, των ετικετών, των ψευδαισθήσεων και της αδιαφορίας, / Τα λίκνα που μας περιβάλλουν".

ΠΟΤΕ04/09/2007 - 04/09/2007
Οδηγός Μουσικής