ADVERTORIAL

 

«Το να μη γνωρίζεις την ιστορία, την καταγωγή και την κουλτούρα σου μπορεί να απεικονιστεί σαν ένα δέντρο χωρίς ρίζες. Όταν οι ρίζες είναι βαθιές, δε χρειάζεται να φοβάσαι την θύελλα».

 

 

Smyrna, το νέο project ηλεκτρονικής μουσικής από τη Mahayana Records μόλις κυκλοφόρησε, 100 χρόνια μετά τη Μεγάλη Φωτιά της Σμύρνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αποτελεί όχι μόνο έναν φόρο τιμής για όλα τα θύματα αλλά και μια φωνή ενότητας μεταξύ των λαών - Τούρκους, Έλληνες, Αρμένιους, Κούρδους. Πρόκειται για  ένα κομμάτι-γέφυρα, που ενώνει διαφορετικές γενιές, διαφορετικές μουσικές και διαφορετικές κουλτούρες. Ένα κομμάτι-σφραγίδα της Mahayana Records, με τις μικρασιατικές ρίζες του team της, αλλά και τον ξεχωριστό δεσμό με τον γειτονικό λαό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το βίντεο γυρίστηκε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Mahayana Records μαζί με μια τουρκική ομάδα παραγωγής και καστ, καθώς η σκηνοθεσία ανήκει στον Timo Y. Akyüz και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει η ηθοποιός Burçin Serdar.

 

SMYRNA: Kled Mone & Yiannis Kapetanakis

 

Το παρελθόν συναντά το παρόν, ο ηλεκτρονικός ήχος του γνωστού παραγωγού Kled Mone συναντά τον Κρητικό βιρτουόζο λυράρη και συνθέτη, Γιάννη Καπετανάκη. Δύο καλλιτέχνες που προέρχονται από δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε μουσικές και κουλτούρες.

 

SMYRNA: Το νέο project ηλεκτρονικής μουσικής της Mahayana Records

 

Για τη Mahayana Records αυτή η κυκλοφορία σημαίνει πολλά.

 

Οι μικρασιάτικες ρίζες της ομάδας και οι ισχυροί δεσμοί με το τουρκικό μουσικό κοινό και κουλτούρα που έχουν αναπτυχθεί μέσα από συναυλίες σε Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Προύσα, Eσκισεχίρ, κάνουν το όλο εγχείρημα ιδιαίτερα μοναδικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα singles που έχει κυκλοφορήσει από τη Mahayana Records, έγινε ο ύμνος των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εσκισεχίρ.

 

SMYRNA: Kled Mone & Yiannis Kapetanakis

 

To μουσικό βίντεο του Smyrna γυρίστηκε, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Mahayana Records μαζί με μια τουρκική ομάδα παραγωγής και καστ, στην πόλη της Σμύρνης αλλά και στο εγκαταλειμμένο ελληνικό χωριό στην επαρχία της Σμύρνης ονόματι Σαζάκι (20 χιλιόμετρα από την Μέλαινα Άκρα κοντά στο Αχιρλί).

 

Stream or Download :
Spotify:
https://spoti.fi/3MJXZU6
Apple Music:
https://apple.co/3MN53PI

Οδηγός Μουσικής