Orbital και Chromatics: Οι πρώτοι headliners του καλοκαιρινού Plissken Festival

Το Plissken Festival επιστρέφει στην Αθήνα τον Ιούνιο και ετοιμάζει μεγάλες εκπλήξεις.

LIFOTEAM 30.1.2020 | 12:00

Το Plisskën Festival 2020 υποδέχεται ένα κολοσσό της rave σκηνής των 90s, τους Orbital στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα ενώ την επόμενη μέρα στις 14 Ιουνίου ανεβαίνουν στην σκηνή οι Chromatics.


Φέτος, το φεστιβάλ θα είναι διήμερο και θα συμμετέχουν 20 μουσικοί και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Ο χώρος διεξαγωγής του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τρία ακόμη όνοματα που θα μας εκπλήξουν.


Έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία που τα αδέρφια Phil και Paul Hartnoll είχε επισκεφτεί την χώρα μας. Το 2012 η διοργανώτρια εταιρεία που τους είχε κλείσει για δυο συναυλίες στην Έλλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την εμφάνιση τους εδώ λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Orbital και Chromatics: Οι πρώτοι headliners του καλοκαιρινού Plissken Festival
Chromatics


Γνωστoί για τον αυτοσχεδιασµό στις ζωντανές εµφανίσεις τους αλλά και τα καθηλωτικά οπτικοακουστικά shows που προσφέρουν, έχουν δώσει τη δική τους διάσταση στην ερµηνεία του ηλεκτρονικού ήχου διευρύνοντας τα όρια του µε κάθε του νέα δουλειά, ενώ συνεχίζουν να αποτελεί σηµείο αναφοράς της χορευτικής µουσικής σκηνής. Έχουν βγάλει μερικά από τα πιο επιδραστικά χορευτικά χιτ όλων των εποχών όπως τα «Chime», «The Saint», «The Box», «Satan live» και «Style», remixes για µεγάλα ονόµατα όπως Madonna, Kraftwerk, The Orb, Plaid και Floex, οι Orbital συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγµα του πόσο δηµιουργική µπορεί να γίνει η ηλεκτρονική χορευτική µουσική.

 

 

 

Στον αντίποδα οι Chromatics, η τετραμελής μπάντα του Johnny Jewel από το Πόρτλαντ άφησε το στίγμα της στις αρχές των '00s με την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους «Night Drive», µε έναν ήχο επηρεασµένο από ηλεκτρονικά disco-pop των 80's, υπέροχες νοσταλγικές ποπ µελωδίες, βαθιά ατµοσφαιρικά synths και υπνωτικά γυναικεία φωνητικά.


Γνωστοί για την µουσική τους σε soundtrack όπως «Drive» και «Twin Peaks», οι Chromatics αποδεικνύουν με κάθε νέα τους δισκογραφική δουλειά τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται μια από τις καλύτερες μπάντες της γενιάς τους.

 

 

 

Info

Τιμές Εισιτηρίων:

Early Bird

Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου: 25€ μονοήμερο // 45€ διήμερο

Προπώληση

Μέχρι την 1η Απριλίου: 29€ μονοήμερο // 50€ διήμερο

Τελική Προπώληση

34€ μονοήμερο // 55€ διήμερο

 

* Όλες οι πληροφορίες για το full lineup και τo χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στις 13 Φεβρουαρίου 2020.

Οδηγός Μουσικής