Οι Plastic Flowers κυκλοφορούν το Summer of 1992

Το νέο τους EP ηχογραφήθηκε στο βορειοδυτικό Λονδίνο και μπορείς να το ακούσεις στο bandcamp

LIFOTEAM 17.6.2015 | 11:22
Οι Plastic Flowers το ποπ ντουέτο του Γιώργου Σαμαρά και Άγγελου Πασχαλίδη με έδρα πλέον το Λονδίνο κυκλοφόρησαν το νέο τους EP διαδικτυακά και μέσω bandcamp. Έχει τίτλο 'Summer of 1992' και αποτελείται από πέντε κομμάτια με επιρροές από Βρετανικά σχήματα της δεκαετίας του ’80, μεταξύ άλλων Gentle Despite, Northern Picture Library και The Wake. 
Με αυτό το EP οι Plastic Flowers εξερευνούν έναν πλέον πιο ώριμο και mid-fi ήχο που συνοδεύεται από τύμπανα, διακριτικά synthesizers και απαλές κιθάρες, ενώ οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε διαπροσωπικές σχέσεις, συναισθήματα και αγάπη. 
 
Το ‘Summer of 1992’ ηχογραφήθηκε αναλογικά σε λιγότερο από τρεις ημέρες στο home studio των Plastic Flowers κάπου στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Το κοφτό μπάσο στο ‘Lucy’ μαζί με τους 80’s drum ήχους δίνουν ένα γλυκό τόνο στην εισαγωγή, καθώς το I Will χτίζει ονειρικά φάσματα με μία γεύση hip hop τυμπάνων. Το ‘Cloudy Wastelands’ παρουσιάζει τις έντονες Shoegaze επιρροές της μπάντας με έντονο στοιχείο στις “βρώμικες” κιθάρες, ενώ το ‘Moon’ αποτελεί το ιδανικό uptempo φινάλε του δίσκου.
 
Η φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 1992 κατά τη διάρκεια των πρώτων οικογενειακών διακοπών του Γιώργου, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ανακάλυψε το συγκεκριμένο υλικό σε ένα ξεχασμένο κουτί στην σοφίτα του πατρικού του σπιτιού.
 
Το 2014, οι Plastic Flowers κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους ‘Evergreen’ μέσω των Inner Ear και Crash Symbols, έκαναν περιοδεία στην Ευρώπη με συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού και πλέον ετοιμάζονται για τη κυκλοφορία του δεύτερου τους LP με τίτλο ‘Le Temps’ που αναμένεται στα τέλη του 2015.