Οι Acid Baby Jesus παραλίγο στους τίτλους αρχής της τηλεοπτικής σειράς ‘Vinyl’

Το κομμάτι τους ‘Tomboy’ ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή η επιλογή της καλλιτεχνικής διεθύντριας της αμερικανικής σειράς.

Μαρία Παππά, 14.6.2016 | 16:54

 

 

Σε μια μεγάλη συνέντευξη για το πώς εμπνεύστηκαν τους μουσικούς τίτλους αρχής της τηλεοπτικής σειράς ‘Vinyl’ που προβάλλει το HBO σε συμπαραγωγή με τους Martin Scorsese και Mick Jagger,  μία από τους τρεις βασικούς καλλιτεχνικούς διευθυντές της σειράς, η Jessica Ledoux αποκάλυψε ότι  σκεφτόντουσαν μόνο 3 τραγούδια στην αρχή «που είναι αρκετά τρελό αν σκεφτείς ότι το σόου έχει να κάνει αποκλειστικά με την μουσική. Προσπάθησα να μην χρησιμοποιήσω μουσική από την δεκαετία του ’70 επειδή ήταν πολύ γνωστή. Θα είχε την δική της προσωπικότητα και θα αποσπούσε την προσοχή αντί να συνεισφέρει στην ατμόσφαιρα όλης της σειράς. Ψάχναμε για κάτι που θα είχε ενέργεια, κάτι που θα αισθανόσουν σαν γροθιά στο πρόσωπο! Στο πρώτο μας edit, χρησιμοποίησα ένα κομμάτι από τους Thee Oh Sees. Ήταν τέλειο σε τόνο αλλά δεν ήταν αυτό που ψάχναμε. Τότε έκανα μια τεράστια λίστα από τραγούδια για ιδέες στο Spotify και αποφάσισα να βάλω ένα στην τύχη – το κομμάτι ‘Tomboy’ από την Ελληνική μπάντα, Acid Baby Jesus.  Αυτό ήταν το κομμάτι που τράβηξε αυτό το μωρό μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες μέχρι το τελικό edit. Ήταν βρώμικο, επιθετικό και φασαριόζικο και ένιωθες ότι θα μπορούσε να είναι από εκείνη την εποχή. Τελικά οι παραγωγοί αποφάσισαν σε ένα κομμάτι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους τίτλους όπως ήταν το πιο λογικό».

 

To Vinyl είναι μια σειρά που αφορά την ζωή του ιδρυτή μιας δισκογραφικής εταιρείας της δεκαετίας του ΄70 που ζει το μότο ‘drugs sex and rock’n’roll’ στο έπακρο.

 

Το κομμάτι των Acid Baby Jesus:

 

 

 

Και οι τίτλοι της αρχής: