O ρηξικέλευθος θίασος Novoflot στην Ελλάδα με τα καινοτόμα έργα «Η όπερα #2–#3»

Μια αλληγορική – αθλητική – οπερατική περφόρμανς, το συναρπαστικό έργο H όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές θα παρουσιαστεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ.

Newsroom, 21.9.2022 | 11:05

Ο φημισμένος ανεξάρτητος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Αντώνη Ανισέγκο και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων όπως το τολμηρό dissonArt ensemble από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνώς αναγνωρισμένο τζαζ τρίο Johnny La Marama, το Σύνολο Δωματίου της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων – ΑΣΟΝ και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου. 

 

Μια αλληγορική – αθλητική – οπερατική περφόρμανς, το συναρπαστικό έργο H όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές θα παρουσιαστεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2022, στις 20.00, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λάβετε θέσεις, όπερα, πάμε! 

 

Στη συνέχεια, οι Novoflot θα παρουσιάσουν το καινοτόμο έργο Η όπερα #2 – Στα σχοινιά (Σχετικά με το τέλος) στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2022, στις 20.30, μια παραγωγή που ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος περιγράφει παιγνιωδώς ως την «πρώτη χαμένη όπερα του Μοντεβέρντι»! 

 

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

 

O ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot στην Ελλάδα με τα καινοτόμα έργα «Η όπερα #2–#3»

 

Novoflot 

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές 

1, 2 Οκτωβρίου 2022 • Ώρα έναρξης: 20.00 

Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ 

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη  

Η όπερα #2 – Στα σχοινιά (Σχετικά με το τέλος) 

Βασισμένη σε μοτίβα από τη Στέψη της Ποππαίας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι 

7, 8 Οκτωβρίου 2022 • Ώρα έναρξης: 20.30 

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) 

Οδηγός Μουσικής