Ο «Κοµήτης του Χάλεϊ» στέλνει τους ∆ραµαµίνη στην κορυφή του Jumping Fish της COSMOTE

Ο κιθαρίστας του γκρουπ Γιάννης Μιχαηλίδης που κέρδισε τον διαγωνισμό του Δεκεμβρίου μιλάει για τη μοναδική μουσική εμπειρία.

LIFOTEAM 3.3.2016 | 14:09

 

Γράφουν μουσική, στίχους, ζωγραφίζουν, ενορχηστρώνουν, σκηνοθετούν. Εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή το 2007 με τον δίσκο «Ταξίδι πλάι στο παράθυρο» και λίγα χρόνια μετά μελοποίησαν ποιήματα του Καρυωτάκη. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως, οι Δραμαμίνη έκαναν το «μπαμ» στην εγχώρια μουσική σκηνή, κατακτώντας την κορυφή του Jumping Fish της COSMOTE, που τους έδωσε νέα φτερά.

 

Μιλάμε με τον κιθαρίστα και ένα από τα μέλη της ανερχόμενης εξαμελούς μπάντας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο Jumping Fish της COSMOTE, παρότι έχετε μια πορεία στον χώρο της μουσικής και των τεχνών γενικότερα ήδη από το 2007; Πότε δημιουργήσατε το δικό σας προφίλ;

Ο λόγος που μας ώθησε να συμμετάσχουμε ήταν ότι ο θεσμός του Jumping Fish της COSMOTE αποτελεί μια όαση στη γενικότερη ξηρασία που επικρατεί στο μουσικό σκηνικό, όσον αφορά την ανάδειξη νέων πραγμάτων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Νίκο Πορτοκάλογλου που πίστεψε στο τραγούδι μας και το έθεσε ως προτεινόμενο στον διαγωνισμό. Είναι πέντε περίπου χρόνια που δημιουργήσαμε το δικό μας προφίλ στο www.jumpingfish.gr.

 

— Πώς ήταν η εμπειρία σας στον διαγωνισμό του Jumping Fish της COSMOTE και πώς πιστεύετε πως σας ωφέλησε η νίκη;

Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτή η διάκριση για εσάς; Ήταν μια όμορφη και δυνατή εμπειρία και η νίκη είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Το τραγούδι μας «Κομήτης του Χάλεϊ» έχει αγαπηθεί και από τον κόσμο και από τα ραδιόφωνα. Επίσης, μας δίνεται η ευκαιρία να γυρίσουμε video clip και να χρηματοδοτήσουμε τον δίσκο μας!

 

— Υπάρχει χώρος σήμερα για νέους καλλιτέχνες και κατά πόσο τους δίνονται ευκαιρίες να αναδειχθούν;

Συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα και υπάρχουν άξιοι νέοι καλλιτέχνες εκεί έξω. Απλώς δεν τυγχάνουν προβολής και οι ευκαιρίες που δίνονται είναι ελάχιστες. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ο θεσμός του Jumping Fish της Cosmote.

 

— Πότε γράφτηκε το τραγούδι «Κομήτης του Χάλεϊ», το οποίο διακρίθηκε;

Ο «Κομήτης του Χάλεϊ» γράφτηκε πολύ πρόσφατα, σε ένα βράδυ, και ηχογραφήθηκε μέσα σε μια-δυο μέρες!

 

— Πότε να περιμένουμε νέα δισκογραφική δουλειά και σε τι ύφος θα κινείται;

Ο καινούργιος μας δίσκος θα είναι φωτεινός, groovy και φιλοσοφημένος. Θα θέλαμε να είναι ο καλύτερός μας ως τώρα και να επικοινωνήσει με περισσότερο κόσμο. Ο στόχος μας είναι να κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2016. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε!

 

— Ποιες μπάντες ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα λέγατε ότι αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;

Σίγουρα η ελληνόφωνη σκηνή των ’90s και από το εξωτερικό οι Radiohead, Sigur Ros, Tame Impala, Arctic Monkeys και πολλοί άλλοι.

 

Ο «Κοµήτης του Χάλεϊ» στέλνει τους ∆ραµαµίνη στην κορυφή του Jumping Fish της COSMOTE

 

Ο νέος Jumping Fish Artist διαγωνισμός μόλις ξεκίνησε στο www.jumpingfish.gr. Μπείτε τώρα, ακούστε τα 3 υποψήφια τραγούδια και ψηφίστε τον επόμενο καλλιτέχνη που θα αναδειχθεί από το Jumping Fish της COSMOTE.