Μουσική πλατφόρμα PIREOS 138: Curators της μουσικής σε νέους ήχους

To Μουσείο Μπενάκη δίνει βήμα σε δεξιοτέχνες νέων, αλλά και ιδιαίτερων μουσικών ειδών να παρουσιάσουν στο κοινό εμπνευσμένους πειραματισμούς

LIFOTEAM 19.12.2016 | 20:03

Το Μουσείο Μπενάκη από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου  ως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής. Έτσι κατά τη διάρκεια ενός μήνα θα παρουσιάζονται καλλιτέχνες από τον εκάστοτε μουσικό επιμελητή. 

 

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος (ενεργός μουσικός της Jazz σκηνής και session μουσικός με συμμετοχή στη δισκογραφία και εκπαιδευτικός της Μουσικής) εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS138 προτείνοντας:

 

Μουσική πλατφόρμα PIREOS 138: Curators της μουσικής σε νέους ήχους
Blues fathers and the Swingers
 

 

Την Πέμπτη 22/12

Το "Another Tale Quartet" είναι ένα νέο σχήμα της Αθηναϊκής jazz σκηνής με κεντρικό άξονα πρωτότυπες συνθέσεις του γκρουπ και επιλεγμένες διασκευές από ένα ευρύ φάσμα με επιρροές από πολλά σύγχρονα μουσικά είδη και σχολές.  

Το σχήμα αποτελείται από τους: Βύρωνα Ντόλα (κιθάρα), Γιώργος Γιαννόπουλος (σαξόφωνα/πλήκτρα), Γιάννη Μαντζιάρα (drums), Αχιλλέα Ταμπάκη (μπάσο)

 

Τετάρτη 28/12

Οι "Blues fathers and the Swingers" δημιουργήθηκαν το 2007 και παίζουν blues σε όλες τους τις μουσικές εκφάνσεις, από τα ακουστικά των Robert Johnson, Big Bill Broonzy κ.ά, τα blues της Νέας Ορλεάνης, τα swing του Μεσοπολέμου, τα early jazz του D.Ellington, της E. Fitzgerald, τα Chicago Blues (1940-1970 κυρίως) αλλά και J.J. Cale, Eric Clapton, Ten Years After, Rory Gallagher, Tom Waits, κ.ά.

Το σχήμα αποτελείται από τους: Μελέτη Πόγκα (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Κουβαράς (πιάνο, φυσαρμόνικα, φωνή), Φώτης Δασκαλάκης (μπάσο), Γιάννης Χριστόπουλος (τύμπανα), Lou is (φωνητικά)

 

Μουσική πλατφόρμα PIREOS 138: Curators της μουσικής σε νέους ήχους
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio

 

Πέμπτη 5/1

"Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio" παρουσιάζουν ένα σύνολο καινούργιων συνθέσεων του Γιώργου Ταμπάκη, με την προσθήκη κομματιών του cd View Point (2016), όπως το Two Suns και Expand, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα "ακουστικής" jazz υψηλής αισθητικής και ευρείας καλλιτεχνικής εμβέλειας.

Ο κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης συμπράττει με τους δεξιοτέxνες Τάκη Πατερέλη (soprano sax) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (drums/percussion) δημιουργώντας το project Light Vibrations.

 

Μουσική πλατφόρμα PIREOS 138: Curators της μουσικής σε νέους ήχους
Triplicity

 

Πέμπτη 12/1

Κώστας Μητρόπουλος «Ενατένιση». Ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος των Gadjo Dilo, μας χαρίζει επτά δικές του συνθέσεις που κινούνται στα όρια της Jazz και της New Age μουσικής φόρμας.

Με την συνδρομή του Χάρη Μέρμηγκα στο κόντρα μπάσο και του Νίκου Νταρίλα στα κρουστά, μας πηγαίνουν σ' ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα!

 

Πέμπτη 19/1

Οι "BluePitch Quartet" κινούνται στον χώρο της αφροαμερικάνικης αυτοσχεδιαστικής μουσικής από την δεκαετία του '30 εώς σήμερα. Jazz standards, θέματα από Musical, τραγούδια και ορχηστικά, συνθέτουν το πρόγραμμα τους σχήματος.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους: Χρήστο Τσιφτσή (φωνή), Χάρη Μπότση (πιάνο), Μιχάλη Καλαντζή (κοντραμπάσο) Θεοδωρή Χριστοδούλου (τύμπανα).

 

 

Πέμπτη 26/1

Οι "Triplicity" αποτελούν μια ομάδα τριών ιδιαίτερα ξεχωριστών μουσικών, οι οποίοι μοιράζονται έναν κοινό στόχο: τη δημιουργία του προσωπικού τους ήχου στη σκηνή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και της σύγχρονής jazz του σήμερα. Μέσω της ανάμειξης φαινομενικά ετερόκλητων επιρροών, από τις παραδοσιακές φόρμες της jazz και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις της rock μέχρι τις πολυρυθμίες της Αφρικής, οι Triplicity χαράσσουν ένα εκλεκτικό μουσικό μονοπάτι, κομμένο και ραμμένο για όσους αναζητούν περιπετειώδη ακροάματα.

Οι Triplicity αποτελούνται από τους: Γιώργο Σταυρουλάκη (ηλεκτρική κιθάρα, guitarsynth), Παναγιώτη Μπουραζάνη (ο ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά), Πάνο Βασιλόπουλο (τύμπανα).

 

22/12 - 26/1, Πέμπτη 7.30μ.μ., Εισ.: με ποτό € 7

Μουσείο Μπενάκη-Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 345311