ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;... ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ»

LIFOTEAM 27.10.2008 | 00:00
Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Πολυβραβευμένος, με διεθνή αναγνώριση και δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους στιχουργούς και ποιητές και ανέδειξε με τα τραγούδια του τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού.

Περισσότερες από εκατό ταινίες και ογδόντα θεατρικά έργα φέρνουν τη σφραγίδα της μουσικής του δημιουργίας.   Τα τραγούδια του, ελαφρά, λαϊκά, έντεχνα, είναι κομμάτια που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού και λάμπουν μέχρι σήμερα. Ο Μίμης Πλέσσας κατέχει, όπως φαίνεται, το μεγάλο μυστικό της διάρκειας, το ακριβότερο και σπανιότερο μυστικό που μπορεί να κατέχει ένας συνθέτης και κινείται με ευκολία σε πολλά είδη μουσικής.Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μερικές από τις αξέχαστες επιτυχίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, κομμάτια από το αξεπέραστο έργο "Ο Δρόμος", καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του. Η παράσταση περιλαμβάνει και οπτικό υλικό από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ερμηνεύον οι: Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Πέτα, Εύη Σιαμαντά, Σπύρος Κλείσσας και οι ηθοποιοί Μπέσυ Μάλφα και Αντώνης Λουδάρος.  

ΠΟΤΕ27/10/2008 - 28/10/2008
ΠΟΥΠΑΛΛΑΣ
Οδηγός Μουσικής