Η Lena Laki είναι μια ανερχόμενη indie τραγουδοποιός από το Λονδίνο και θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία και μόνο εμφάνιση

Τον Απρίλιο του 2016 η Lena Laki κυκλοφόρησε τη πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο Take Me With, μία φιλόδοξη και πολύ προσεγμένη δουλειά σε παραγωγή του Κώστα Στεργίου, που έχει ήδη συγκεντρώσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στη Βρετανία και αλλού. Το μουσικό περιοδικό Gigslutz την ανέδειξε σε "Ανακάλυψη της Εβδομάδας" τον περασμένο Μάϊο, σημειώνοντας πως πρόκειται για "μία πραγματικά ταλαντούχα μουσική παρουσία που δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις", ενώ το αμερικανικό Love is Pop περιγράφει τη μουσική της ως "τιπότα λιγότερο από υπέροχη".

Με καταγωγή από τη Γερμανία, η Lena Laki έχει ήδη μεγάλη εμπειρία ζωντανών παραστάσεων. Ξεκινώντας από jazz και folk διασκευές καλλιέργησε σταδιακά το δικό της ξεχωριστό μουσικό στυλ ενώ άρχισε να συνθέτει τα δικά της κομμάτια. Τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο Λονδίνο όπου και εμφανίζεται συχνά σε μικρούς και μεγάλους συναυλιακούς χώρους και έχει ήδη αρχίσει να χτίζει το δικό της κοινό. Μαζί της σε αυτή την δημιουργική περιπέτεια βρίσκεται από την αρχή ο σύζυγός της, ο Έλληνας συγγραφέας Χριστόφορος Διακουλάκης, ο οποίος και γράφει τους στίχους των τραγουδιών της.

Αντλώντας από ποικίλες και ετερόκλητες μουσικές επιρροές, από τον Leonard Cohen και τη Nina Simone, ως τους Radiohead και τους Goldfrapp, η μουσική της Lena Laki συνδυάζει τη ποιότητα και την εκλεκτικότητα του διαχρονικού με την εφευρετικότητα και την τόλμη του νέου. Η ζεστή της φωνή και οι σαγηνευτικές της μελωδίες μας μεταφέρουν σε κόσμους ονειρικούς αλλά κι αναπάντεχα οικείους, με οδηγό πάντοτε την ίδια γλυκιά μελαγχολία. Κάθε της κομμάτι γίνεται μεμιάς μαγικά δικό μας, σαν μία μακρινή ανάμνηση που κρατούσαμε θαμμένη ή ένα μυστικό που δεν τολμήσαμε ποτέ να ομολογήσουμε.Â

Η πρώτη συναυλία της Lena Laki στη δεύτερη πατρίδα της, την Ελλάδα, και στο δεύτερο σπίτι της, την Αθήνα, αναμένεται χωρίς αμφιβολία ξεχωριστή και αξέχαστη, τόσο για την ίδια όσο και για τους θεατές της.

ΠΟΤΕ28/11/2016 - 28/11/2016
ΠΟΥBLACK DUCK - ATHENS CITY MUSEUM BISTROT
Οδηγός Μουσικής