Κορίνα Λεγάκη

Με αφορμή τον νέο της δίσκο, η Κορίνα Λεγάκη, μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της, παρουσιάζουν την οπτικοποιημένη συναυλία «Kymatographos».

LIFOTEAM 12.5.2014 | 00:00

Με αφορμή τον νέο της δίσκο, η Κορίνα Λεγάκη, μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της - τον πολυοργανίστα και συνθέτη Γιώργο Κατσάνο, τον μπασίστα Γιώργο Μπουλντή και στα τύμπανα τον Γιάννη Νοταρά - παρουσιάζουν την οπτικοποιημένη συναυλία 'Kymatographos', με τη σκηνογραφική ματιά της Νεφέλης Σωτηράκη, και σε παραγωγή της εταιρείας Showkeeper.

Ένα ταξίδι με τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο από το 1947 έως το 2007, μέσα από τον φακό του πειραματισμού.

Συνθέσεις των Eden Ahbez (The boy with green hair), Luiz Bonfa (Orfeu Negro), Astor Piazzolla (Cuore sacro), Nicola Piovani (La vita e bella & Kaos), Zbigniew Preisner (La double vie deVeronique),Michael Nyman (The end of the affair) κ.ά. Εμπνευσμένες διασκευές μας ταξιδεύουν καρέ καρέ και φέρνουν στο προσκήνιο εικόνες 35 χιλιοστών.

Παράλληλα, η συναυλία αυτή αποτελεί ένα flashback στην προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας με τελικό σταθμό την Ελλάδα. Την Ελλάδα του χθες, του σήμερα, του αύριο μέσα από τα μάτια μεγάλων ελλήνων μουσουργών, καθώς ο λόγος της Σαπφούς, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μιχάλη Γκανά κ.ά. με μια διαφορετική σκηνοθετική-ηχητική προσέγγιση, συμπληρώνει το σενάριο.

ΠΟΤΕ12/05/2014 - 12/05/2014
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οδηγός Μουσικής