Η «Τρομερή Σιωπή» σε μελωδία του Νίκου Χατζηνικολάου, μιλά για όσα νιώθουμε

Σε στίχους Θανάση Τριαρίδη και ερμηνεία Ελένης Κοκκίδου.

LIFOTEAM 27.11.2020 | 19:26

Ανάμεσα στους ανθρώπους που ξαφνιάζουν με το ταλέντο τους και ο διευθυντής Ογκολογίας της Pfizer Hellas, Νίκος Χατζηνικολάου, που είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικός συνθέτης. Ο συνθέτης, λοιπόν, Νίκος Χατζηνικολάου παρέλαβε τους ποιητικούς στίχους που έγραψε ο διανοούμενος Θανάσης Τριαρίδης κατά τη διάρκεια μίας νυχτερινής διαδρομής με τρένο και μελοποίησέ το υπέροχο τραγούδι το οποίο τραγούδησε με απόλυτα θεατρικό τρόπο η Ελένη Κοκκίδου.

 

Η «Τρομερή Σιωπή» είναι μια μπαλάντα στην εποχή του κορωνοϊού, μία μπαλάντα σε μία εποχή που οι σιωπές μεγαλώνουν. Το τραγούδι είναι ταυτόχρονα θεατρική παράσταση σε μία εποχή που το θέατρο μας λείπει καθώς οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι οι πρώτες που έχουνε πέσει θύμα της πανδημίας.

 

Η «Τρομερή Σιωπή» σε μελωδία του Νίκου Χατζηνικολάου, μιλά για όσα νιώθουμε

 

Επειδή όμως η ζωή έχει πάντα δύο όψεις και στις τρομερές σιωπές υπάρχει η μουσική της χαράς, οι παιδικές φωνές, η ελπίδα ότι όλα θα τελειώσουν καλά, η 9χρονη Αλεξάνδρα η κόρη του Νίκου Χατζηνικολάου αντιπαραθέτει στην μελωδία του πατέρα της το δικό της τραγούδι «Life is so cool». Με μία δροσερή φωνή στα αγγλικά μας θυμίζει πως η ζωή είναι cool το σχολείο είναι cool και θέλει να γυρίσει πίσω για να είναι με τους συμμαθητές της, όπως άλλωστε κάθε παιδί. Η Αλεξάνδρα παίζει πιάνο, μαθαίνει κιθάρα και τραγουδάει για το πως θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους πιο δύσκολους καιρούς.

 

 


Έτσι είναι η καθημερινότητά μας, γεμάτη σιωπές, αλλά και φωνές, γεμάτη φως αλλά και με σκοτάδι, γεμάτη φόβο αλλά και με ελπίδα, γεμάτη ανασφάλεια αλλά και με χαρά είναι όλα κομμάτια στο ίδιο παζλ.

Οδηγός Μουσικής