Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν δυναμικά στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου «Ολύμπια» 

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 με δύο διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητες του λυρικού θεάτρου, τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο.

The LiFO team, 31.5.2021 | 15:55

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζει,  από την εμβληματική σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας», την επετειακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «την γην μου σύ ενθυμήθηκες, ω Ελευθερία» (Από τη δέκατη ωδή του Α. Κάλβου: «Ο Ωκεανός»), που θα κάνει πρεμιέρα σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στις 18:40 στην ΕΡΤ2.

 

Παράλληλα, η συναυλία θα μεταδίδεται live σε όλα τα social media του ΟΠΑΝΔΑ (youtube, instagramfacebook).

 

«Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν δυναμικά στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Ολύμπια μέσα από τις διαδικτυακές συναυλίες Olympia Virtual Concerts, με σπουδαίες μορφές και έργα από όλο το φάσμα της μουσικής σκηνής, σε συνεργασία με καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν ο καθένας στο είδος του. Σας καλούμε όλους να απολαύσουμε τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας μας στις 28 Μαΐου στην ΕΡΤ 2 αλλά και στα social media του ΟΠΑΝΔΑ» σημειώνει η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου.

 

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται με δύο διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητες του λυρικού θεάτρου, τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση.

 

Συνθέσεις των Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Ludwig van Beethoven, Hector Berlioz, Maurice Ravel και Antonín Dvořákσυνυπάρχουν με αυτές των Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα και Μανώλη Καλομοίρη, αντλώντας τη θεματολογία τους από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

 

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττει, ως αφηγήτρια, και η σπουδαία ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού.

 

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

 

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου

 

 

Οδηγός Μουσικής