Η κολεκτίβα καλλιτεχνών Medea Electronique στο Φουαγιέ του ΔΘΠ

Σημείο εκκίνησης της video art performance Trial,  αποτελεί το περίφημο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, ‘το ξύπνημα του σκλάβου’.

The LiFO team, 31.3.2022 | 16:01

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  προσκάλεσε την κολεκτίβα καλλιτεχνών Medea Electronique η οποία παρουσιάζει στο Φουαγιέ του θεάτρου την περφόρμανς Δοκιμές.

 

Σημείο εκκίνησης της video art performance Trial,  αποτελεί το περίφημο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, ‘το ξύπνημα του σκλάβου’. Λέγεται, πως ο καλλιτέχνης έστελνε έναν μαθητή του για να αναζητήσει τα αγάλματά  του μέσα στις πέτρες. Ο μαθητής έπρεπε ανάμεσα σε σκόρπια κομμάτια μαρμάρου να εντοπίσει τα εν δυνάμει έργα, όπου εγκλωβισμένα μέσα στη κυρίαρχη ύλη ανέμεναν την απελευθέρωση τους από τον καλλιτέχνη.

 

Είναι μια εργασία αφαίρεσης και αναζήτησης της τελειότητας, που αναμφισβήτητα υπάρχει.Με βάση τη σύμπραξη και την a priori ανοιχτότητα, η ομάδα επιχειρεί να αναπτύξει το λεξιλόγιό της στις παραστατικές τέχνες και να δοκιμάσει καινούργιες συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες. Οι Δοκιμές διανύουν μια αντίστροφη πορεία από αυτήν του παραδοτέου έργου σε συγκεκριμένο χρόνο και κάνουν λόγο για την ανάγκη του έργου, δηλαδή μιας διαδικασίας μακρόχρονης, άλλοτε ελλειπτικής, άλλοτε όχι, που εκκινεί από την ανάγκη για στοχασμό ακριβώς πάνω στον τρόπο που δημιουργούμε την τέχνη.

 

Trial

Κυριακή 3/4/22, ώρα 13:00

Medea Electronique & Γιάννης Νικολαϊδης, Αγγελική-Κρηναία Μπεβεράτου Νίκος Παπαδημητρίου, Michael Tebinka


 

Οδηγός Μουσικής