Από το Κουκάκι μέχρι την Κυψέλη, πολλές γειτονιές της Αθήνας ζουν μια δεύτερη νιότη όσο περνάνε τα χρόνια και γίνονται τα σημεία συνάντησης στα οποία «συμβαίνουν πράγματα». Ο Κολωνός έχει πετύχει να είναι μια τέτοια γωνιά της πόλης, καθώς ο δήμος Αθηναίων έθεσε τα θεμέλια για να τον ζωντανέψει, «ανεβαίνοντας» στον ιστορικό λόφο του Ιππίου Κολωνού και γεμίζοντάς τον με μουσική και θέατρο.

 

«Στηρίζουμε τον πολιτισμό», είπε επιτυχημένα ο δήμος Αθηναίων μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμά του και κάπου εκεί πρωτοστάτησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προσφέροντας μια ανάσα πολιτισμού στην πόλη αλλά και στήριξη στους ίδιους τους καλλιτέχνες. Για ακόμη μια χρονιά, μέσα από το Φεστιβάλ Κολωνού που διεξάγεται από 6 έως 28 Σεπτεμβρίου, όλη η περιοχή μετατρέπεται σε χώρο γιορτής του πολιτισμού, ενώ σημαντικό είναι πως φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη και την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

 

Η μουσική και το θέατρο φέτος έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Κολωνού και όσοι τα αγαπούν σίγουρα δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να βρουν κάτι του γούστου τους μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των παραστάσεων και των συναυλιών.

 

Φεστιβάλ Κολωνού, μια ανάσα πολιτισμού σε μία από τις ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας
«Οθέλλος» με τον Γιάννη Μπέζο και τον Αιμήλιο Χειλάκη.

 

Η αυλαία στη σκηνή του θεάτρου Κολωνού άνοιξε με την παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή: ο Γιάννης Μπέζος ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί στον σαιξπηρικό Οθέλλο, μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Μυρτώ Αλικάκη, ο Γρηγόρης Βαλτινός θα γίνει για λίγο Κωστής Παλαμάς, ενώ στο μουσικοχορευτικό Κάποτε στον Βόσπορο θα απολαύσετε την τριάδα των Αντώνη Καφετζόπουλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Θεοφανίας Παπαθωμά. Βέβαια, η μεγάλη μουσική στιγμή στο σανίδι θα είναι το ότι συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου στην Ιφιγένεια η εν Ταύροις, που αποτελεί και την παρθενική συμμετοχή της σπουδαίας ερμηνεύτριας σε παράσταση αρχαίου δράματος. 

 

Στο μουσικό σκέλος του Φεστιβάλ Κολωνού θα εμφανιστούν μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου. Λαϊκές και ρεμπέτικες πενιές υπόσχεται ο Λάμπρος Καρελάς μαζί με τη Μαριώ, ενώ οι αδερφοί Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου θα τραγουδήσουν «Μαζί με τον Στράτο», δηλαδή θα κάνουν ένα αφιέρωμα στον πατέρα τους και έναν από τους μεγάλους κύριους του λαϊκού τραγουδιού. Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Βιτάλη από τη μια, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Νίκος Πορτοκάλογλου για λίγο πιο δυνατά ντεσιμπέλ από την άλλη, ενώ ούτε η ποπ λείπει από την εξίσωση, μια και η Έλενα Παπαρίζου με την Τάμτα αλλά και η Έλενα Τσαγκρινού ετοιμάζουν το φρέσκο σόου τους. 

 

Τέλος, ειδική βαρύτητα δίνεται στο αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σε ερμηνείες των Δημήτρη Μπάση και Σαββέριας Μαργιολά με μια «Νύχτα Μαγική», έναν ταιριαστό φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες, που πρόσφατα πέρασε στην αθανασία.

 

Φεστιβάλ Κολωνού, μια ανάσα πολιτισμού σε μία από τις ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας
«Νύχτα Μαγική» με τον Δημήτρη Μπάση.

 

Δήλωση Άννας Ροκοφύλλου, προέδρου ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων):

 

«Το Φεστιβάλ Κολωνού άνοιξε για μια ακόμη χρονιά σε ένα ανοιχτό θέατρο-στολίδι στο κέντρο της Αθήνας, στον Λόφο του Ιππίου Κολωνού. Και φέτος ο ΟΠΑΝΔΑ δίνει μια ανάσα Πολιτισμού και ζωής σε μια από τις ιστορικότερες γειτονιές της Αθήνας.

 

Με ένα πολύ μικρό οικονομικό αντίτιμο, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα ποιοτικό πρόγραμμα με πολύ καλές θεατρικές αλλά και μουσικές παραστάσεις με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από τους αντίστοιχους χώρους. Θέλουμε το Φεστιβάλ Κολωνού να ταυτιστεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα φθινοπωρινό ραντεβού με τον πολιτισμό, ως επιστροφή μετά τις διακοπές, σε μια ωραία καθημερινότητα με μουσική και θέατρο σε μια γωνιά δική τους. Τα έσοδα από το Φεστιβάλ θα διατεθούν για τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών».

 

Φεστιβάλ Κολωνού 

6-28 Σεπτεμβρίου 2021, Ίππιος Κολωνός

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: €5 και €10. Μειωμένο: €3 και €5 (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Η πώληση εισιτηρίων θα ξεκινάει δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο Κολωνού. 

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Βρίσκετε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κολωνού στο opanda.gr.
 

Οδηγός Μουσικής