Evripidis and his Tragedies, Μια Τρίτη στην Καντίνα

LIFOTEAM 21.5.2019 | 00:00

Ο Evripidis and his Tragedies παρουσιάζει τον πρώτο του ελληνόφωνο δίσκο με τίτλο "Μια Τρίτη στην Καντίνα" στον χώρο που του έδωσε το όνομά του: στην Cantina Social. Στη παρουσίαση που θα γίνει στον κήπο, με ελεύθερη είσοδο θα συμμετέχουν η Nalyssa Green και ο Inn June.

 

Ο δίσκος "Μια Τρίτη στην Καντίνα" είναι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά μεγάλου μήκους του Ευριπίδη Σαμπάτη κάτω από το όνομα Evripidis and His Tragedies αλλά η πρώτη εξ' ολοκλήρου ελληνόφωνη.

 

Πρόκειται ένα θεματικό δίσκο που αναζητά να αποτυπώσει (αλλά και να κατανοήσει) την απώλεια, την επιστροφή στις ρίζες, την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας και τη θεραπευτική δύναμη που κρύβεται τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις όσο και στο χιούμορ.

 

Μουσικά ο δίσκος κίνειται τόσο σε λυρικά μονοπάτια με βάση το πιάνο όσο και σε indie pop και electro pop κατευθύνσεις, και αποτελέι σε μεγάλο βαθμό φόρο τιμής στην μουσική με την οποία ο Ευριπίδης και μέρος του φιλικού του περιβάλοντος μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε, χόρεψε στα μπαρ της Αθήνας των τέλων του 90, ερωτεύτηκε, παρηγορήθηκε.

 

Οι Belle and Sebastian, oι Saint Etienne, oι Pulp, οι Pet Shop Boys, ο David Bowie, η Marianne Faithfull, η Nico, η Mina σμίγουν με το Μάνος Χαντζιδάκη, την Αρλέτα, τη Ζωή Κουρούκλη, την Αλέξια, τους Στέρεο Νόβα, τον Αττίκ και τη μουσική της Λιλιπούπολης σε ένα πολυσχιδές ηχητικό μωσαικό.

 

Στο συγκεκριμένο δίσκο ο Ευριπίδης συνεργάστηκε εξ ολοκλήρου με Ελληνες μουσικούς και για πρώτη φορά ανέθεσε την ενορχήστρωση σε κάποιον άλλον, στη συγκεκριμένη παρίσταση στο Θάνο Κοσμιδη των Burger Project ο οποιος επιμελήθηκε και την παραγωγή, έπαιξε τα περισσότερα όργανα και τραγούδησε διπλά φωνητικά σε διάφορα κομμμάτια. Η Nalyssa Green, ο Γιωργής Χριστοδούλου και η Ελίζα Αριάδνη Καλφά τραγουδήσαν επίσης. Τα τύμπανα τα έπαιξε ο Νίκος Χριστόπουλος και τη μίξη έκανε ο Χάρης Κρεμμύδας.

ΠΟΤΕ21/05/2019 - 21/05/2019
ΠΟΥCANTINA SOCIAL
Οδηγός Μουσικής