"Τhe divine image" σε ποίηση του William Blake, στην Τήνο στις 6 Σεπτεμβρίου

Στον κήπο του Παρθεναγωγείου των Ουρσουλινώνπραγματοποιείται για πρώτη φορά συναυλία κλασικής μουσικής, ανακαλώντας μνήμες και στοχασμούς ελευθερίας.

The LiFO team, 6.9.2021 | 12:36

Στη σχολή των Ουρσουλινών στην Τήνο, ένα απο τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία των Κυκλαδων, το Κοινωνώ  The Tinos Gathering , η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης παρουσιάζουν την λυρική performance " The divine image" . Ο κύκλος τραγουδιών " Τhe divine image" σε ποίηση  του William Blake, του σημαντικότερου Βρετανού ποιητή του 18ου αιώνα, μελοποιημένος απο τον Vaughan Williams παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με πρωτότυπα έργα του νέου συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη, σε διασκευή για ακορντεόν και φωνη ειδικά για το Κοινωνώ.

 

"O δρόμος της υπερβολής καταλήγει στο παλάτι της σοφίας"

 

Δύο χρόνια μετά τη λυρική performance " Forget me not" , το Κοινωνώ επιστρέφει στη Σχολή των Ουρσουλινών με μια νέα μουσική δράση , συνομιλώντας με τις ετερόκλητες πτυχές της συναρπαστικής ιστορίας τής. Στον πυρήνα της βρίσκεται το έργο του William Blake, του μεγάλου αντικομφορμιστή Αγγλού ποιητή και στοχαστή , που καταπιάστηκε  όσο κανείς με την έννοια του Θείου και τα όρια της δικής μας θνητότητας , προτάσσοντας την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης ως την πιο ουσιαστική παρηγορητική χειρονομία απέναντι στο άτομο. Στον κήπο του Παρθεναγωγείου πραγματοποιείται για πρώτη φορά συναυλία κλασικής μουσικής, ανακαλώντας μνήμες και στοχασμούς ελευθερίας.

 

Ώρα  έναρξης στις 20.00

Κήπος της Μονής Ουρσουλινών, Λουτρά Τήνος

Για κρατήσεις θέσεων:

[email protected] 

Κήπος του Κοινωνώ (Χώρα Τήνου)

είσοδο της Μονής με σειρά προτεραιότητας (πάρκινγκ)

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση όλων των events είναι ελεύθερη.
 

Οδηγός Μουσικής