Το διπλό Sold out του Γιάννη Χαρούλη στον Λυκαβηττό

Το περίμενες πως το έντεχνο θα έκανε πάλι τέτοιο comeback;

Μ.Μ. 11.9.2013 | 11:31

Για όσους δεν έχουν επαφή με το θέμα "έντεχνο" η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε παραμονές της προγραμματισμένης συναυλίας του Γιάννη Χαρούλη στο Λυκαβηττό που έλεγε πως λόγω μεγάλης ζήτησης η διοργανώτρια εταιρεία θα προσέθετε και δεύτερη συναυλία για τον πολύ πετυχημένο (όπως όλα δείχνουν) τραγουδιστή, σίγουρα προκάλεσε έκπληξη. Ποιός είναι αυτός που θα γεμίσει το Λυκαβηττό δύο συνεχόμενες βραδιές; Και ποιό είναι αυτό το Αθηναικό κοινό που θα κατέκλυζε το μεγάλο υπαίθριο θέατρο της Αθήνας; 

Οι απορίες λύθηκαν, με το πέρας των συναυλιών. Ο Γιάννης Χαρούλης έκανε δύο sold out συναυλίες και απέδειξε για άλλη μια φορά πως υπάρχει ένα νέο, τεράστιο κύμα για το ελληνικό έντεχνο που κινείται ανεξλαρτητα από μόδες, δημόσιες σχέσεις και δημοσιότητα. 
Σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου ο Χαρούλης τραγούδησε παραδοσιακά κρητικά τραγούδια,  επιτυχίες μεγάλων συνθετών, και κατέληξε βέβαια στις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Γιάννη Χαρούλη, «Γύρω μου και εντός μου», «Χειμωνανθός», και φυσικά στον τελευταίο του δίσκο, «Μαγγανείες», μια συνεργασία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Υπήρξαν εκπλήξεις και τις δύο βραδιές. Την πρώτη, την Κυριακή, στη σκηνή μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη βρέθηκε και ο Χρήστος Θηβαίος, ερμήνευσαν μαζί αρκετά τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Αυτά για όσους νομίζουν πως η εναλλακτική σκηνή έχει γίνει mainstream.