Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του φετινού Record Store Day

Εκπτώσεις, προσφορές, πάρτι και συναυλίες για την γιορτή του βινυλίου

The LiFO team, 20.4.2018 | 15:20

To Record Store Day 2018 ξεκινάει αύριο Σάββατο 21 Απριλίου και θα διαρκέσει για μια μέρα. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία που καθιερώθηκε το 2007 και από τότε «γιορτάζεται» κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

 

Κατά τη διάρκεια της Record Store Day τα δισκοπωλεία κάνουν προσφορές και εκπτώσεις, ενώ φέρνουν σπέσιαλ κυκλοφορίες που βγαίνουν αποκλειστικά την συγκεκριμένη ημέρα. Δεν λείπουν, βέβαια, τα πάρτι, τα μπαζάρ και οι συναυλίες που δεν γίνονται απαραίτητα μέσα στα μαγαζιά. Φέτος, τα events στην Αθήνα είναι:

 

Homcore

Βουλής 38 και Ηπίτου, Σύνταγμα

Το Homcore γιορτάζει την Ημέρα Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων γεμίζοντας τα ράφια του με πολλές νέες, αποκλειστικές κυκλοφορίες αλλά και με περισσότερους από 50 τίτλους μεταχειρισμένων δίσκων βινυλίου που φέρνει ειδικά για την περίσταση. Θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ ενώ μετά τις 16.00 θα στήσει ένα ιδιαίτερο μουσικό Window Session σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης με τους Alberto Tavares & Dora Vaka, Dervisis & A. Square, η NatCase και τους Sophia Howacker και Uwe Seidel γνωστοί ως Other Criteria. 


Habeat 

Παλλάδος 21, 2ος όροφος, Ψυρρή

Στο φετινό παγκόσμιο Record Store Day, το Habeat στο Ψυρρή θα το γιορτάσει με  DJ sets, δίσκους και ποτά και πολλές εκπλήξεις.

 

Underflow Record Store

Καλλιρόης 39, Συγγρού

To καλαίσθητο δισκοπωλείο της πόλης γιορτάζει την Record store day 2018 με τα πικάπ τους ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί. Οι John Camabuca Valavanis & George Rallis μαζί με τον Yiannis Panagopoulos άλλα και φίλοι θα επιλέγουν τους αγαπημένους τους δίσκους. Θα υπάρχουν αποκλειστικές κυκλοφορίες για την μέρα και τα ράφια τους θα είναι γεμάτα από τα τελευταία βινύλια από Jazz, Afro, Funk, Experimental, Ambient, Electronic, Krautrock, Soundtracks, κ.α. 

 

Rock'n'Roll Circus

Σίνα 21, Κολωνάκι

Το Rock & Roll Circus γιορτάζει το ενδέκατο Rock'n'Roll Circus με αποκλειστικές κυκλοφορίες από μουσικούς David Axelrod, Pat Thomas, Goblin, Serge Gainsbourg, Cymande, Delvon Lamarr και άλλες jazz, latin, soul, funk, hip hop, ost, psych και reggae κυκλοφορίες από αγαπημένα indie labels. 

Record House

Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη

Σε ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά συνοικιακά δισκοπωλεία θα γιορτάσουν όχι μόνο την συγκεκριμένη μέρα αλλά και τα 47 χρόνια λειτουργίας του καταστήματος. Το μενού θα περιλαμβάνει ειδικές RSD κυκλοφορίες,
γλυκάκια κι εκπτώσεις σε ισόγειο και υπόγειο. Από τις 9 το πρωί μέχρι όσο πάρει!

 

Metal Era

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια

Kαι αυτή την χρονιά συμμετέχουν με exclusive RSD κυκλοφορίες και ειδικές εκπτώσεις σε δίσκους όπως το Electric Wizard, Wizard Bloody Wizard  και σούπερ τιμή στο άλμπουμ των Metallica, The 5.98 $ Garage Days re-revisited orange και άλλα πολλά. 

 

Imantas

Σαρρή 46, Ψυρρή

Εκτός από αποκλειστικές κυκλοφορίες, έχουν και ειδικούς καλεσμένους που θα παίξουν τις αγαπημένες τους κυκλοφορίες όλη μέρα. Συμμετέχουν οι Astro, DJ Baker, LoFi, Santoner RPZ, Raggaprincess, DJ Co.P και άλλοι. 

Δισκάδικο

Αγίας Ελεούσης 3, Ψυρρή

Εκπτώσεις, αποκλειστικές κυκλοφορίες αλλά και live του Drobs με αφορμή τον καινούργιο του δίσκο «Xibalba» και των Illegal Operation.

 

Επίσης: Το μπαρ Ρινόκερως στην Ασκληπιού φιλοξενεί την Blackspin Records και φυσικά έχει πολύ μουσική από νωρίς μέχρι αργά και το label του Στυλιανού Τζιρίτα, Manout of a Man κυκλοφορεί μια split κασέτα με τους Blend Mishkin και Φώτη Σιώτα.

Οδηγός Μουσικής