H post-punk και η afro gospel συναντιούνται στην μουσική των ανήσυχων Algiers. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 στην Atlanta των ΗΠΑ από τους Franklin James Fisher (φωνή, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, sampling), Ryan Mahan (μπάσο, synth, κρουστά) και Lee Tesche (κιθάρα, λούπες, κρουστά). Κόντρα στη φαινομενική, προ οικονομικής κρίσης νηνεμία που επικρατούσε τότε, οι τρεις μουσικοί ξεκίνησαν να γράφουν μουσική καταγγελτική και βαθιά πολιτικοποιημένη. Αν μη τι άλλο, οι μετέπειτα εξελίξεις τούς δικαίωσαν.

Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο “Blood”.  Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Algiers, ένα μουσικό μανιφέστο που κέρδισε τον τύπο με την αμεσότητα, τον έντονο χαρακτήρα και τον αυθεντικό ήχο του. Η προώθηση του άλμπουμ έγινε μέσω της συμμετοχής των Algiers στο αμερικανικό tour των Interpol. Παράλληλα, στην μπάντα εντάχθηκε επισήμως ο ντράμερ Matt Tong, πρώην μέλος των Bloc Party.

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το The Underside of Power” και το τετραμελές συγκρότημα βρέθηκε να παίζει στο πλευρό των Depeche Mode. The Underside of Power” και το τετραμελές συγκρότημα βρέθηκε να απίζει στο πλευρό των Depeche Mode.

ΠΟΤΕ10/02/2018 - 10/02/2018
ΠΟΥTEMPLE ATHENS
Οδηγός Μουσικής