9 στοιχεία που δεν γνωρίζατε για τον Gregory Porter

Όσα δεν ξέρατε για τον παγκοσμίου φήμης ερμηνευτή, συνθέτη και ηθοποιό που έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

The LiFO team, 9.6.2023 | 17:16
ADVERTORIAL

 

Ο Gregory Porter είναι ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που γεμίζει τα θέατρα σε όλο τον κόσμο. Κάτοχος δύο βραβείων Grammy και φημισμένος για τη ζεστή, βαρύτονη φωνή του, έγινε γρήγορα γνωστός το 2010 με το δίσκο Water, ένα υπέροχο πάντρεμα της Jazz, Gospel και soul μουσικής και κατέληξε σήμερα να είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές, συνθέτες και ηθοποιούς της γενιάς του.

 

9 στοιχεία που δεν ξέρατε για τον Gregory Porter

 

Λίγο πριν από τις 2 μεγάλες του συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, ο Gregory Porter έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

 

9 στοιχεία που δεν ξέρατε για τον Gregory Porter

 

Παρακάτω θα μάθετε 9 στοιχεία που – ίσως – δεν ξέρατε για αυτόν:

 

  • Κάποτε ρωτήθηκε: «Τι συμβαίνει με το περίεργο και υπέροχο, διάσημο καπέλο σας;». Ο ίδιος απάντησε: "Είχα κάνει παλαιότερα μια χειρουργική επέμβαση στο δέρμα μου. Το φόρεσα αναγκαστικά για κάποιο διάστημα και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσω να το φοράω, μιας και είναι το σήμα κατατεθέν μου και ο κόσμος πλέον με αναγνωρίζει από αυτό.» Είπε επίσης ότι θέλει να είναι γνωστός  «λιγότερο για το καπέλο του και περισσότερο για την καρδιά και τον ήχο του».

 

  • Ο Porter πιστεύει ότι τα χρόνια που πέρασε παίζοντας σε μικρούς χώρους, καφετέριες ακόμη και στην Pizza Express επηρέασαν όχι μόνο τη μουσική του, αλλά και τη συνολική οπτική του για τη ζωή. «Πάντα πιστεύω ότι πρέπει απλώς να βρεις το κατάλληλο μέρος την καταλληλη στιγμή. Μπορεί να έχεις τον σπόρο, αλλά πρέπει να μπορείς να το βάλεις  στο σωστό χώμα».

 

  • Μια αγαπημένη του ιστορία για ένα ρώσικο εστιατόριο της Νέας Υόρκης στο οποίο τραγουδούσε: «Ένας τύπος με πλήρωσε για να σταματήσω να τραγουδάω». «Ήταν σε ραντεβού και το κορίτσι του  κοιτούσε  εμένα και όχι εκείνον. Μου πρόσφερε λοιπόν 200 $ για να σταματήσω – το μεγαλύτερο φιλοδώρημα που πήρα ποτέ!

 

  • Το 2022, στο πλαίσιο του Queen’s Platinum Jubilee celebrations, τραγούδησε το «A Life Lived With Grace» με την “London Community Gospel Choir”.
 
  • Η γυναίκα του είναι ζωγράφος με καταγωγή από τη Ρωσία. Στη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, ο Porter ξεκίνησε να μαθαίνει ρωσικά και να ζωγραφίζει στο σπίτι.

 

  • Το τραγούδι “Μister Hollandτο έγραψε με αφορμή ένα προσωπικό του βίωμα, όταν ήρθε  - στα 17 του χρόνια- αντιμέτωπος με μια τραυματική ρατσιστική συμπεριφορά: ο πατέρας της κοπέλας του, o κύριος Holland, τον έδιωξε από το σπίτι του και του απαγόρευσε να ξανασυναντήσει την κόρη του.

 

  • To τραγούδι “Τake me to the Alleyείναι εμπνευσμένο από τη μητέρα του και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια βοηθούσε τους άστεγους συνανθρώπους τους. Από παιδιά ακόμα, τους μάθαινε να μην είναι προσκολλημένα σε υλικά αγαθά και αντίθετα να τα δωρίζουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

 

  • Οφείλει και αφιερώνει την καριέρα του στη μητέρα του. Είναι ο άνθρωπος που πάντα τον ενθάρρυνε να τραγουδάει και να ασχολείται σοβαρά με τη μουσική. Ακόμα και τις τελευταίες της μέρες στο νοσοκομείο όταν πάλευε με τον καρκίνο, η έγνοια της ήταν να συνεχίσει ο Gregory να ασχολείται με τη μουσική και την καριέρα του. 

 

  • Το τραγούδι του Dad Gone Thing είναι γραμμένο για την απουσία του πατέρα του ο οποίος εγκατέλειψε εκείνον και τα 7 αδέρφια του όταν o Gregory ήταν επτά ετών.

 

Ταυτότητα συναυλίας

Ημέρα: Σάββατο 24 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Τόπος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων: Από 25€ έως 85€

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/gregory-porter/

 

Παραγωγή/Διοργάνωση: ΜΕNTA ART EVENTS

Πληροφορίες: 210 8617577, [email protected]

Οδηγός Μουσικής