7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Όλοι οι λόγοι για να το επισκεφθείτε φέτος, από τις 10 μέχρι τις 19 Αυγούστου

Άνθρωποι του Φεστιβάλ αλλά και άλλοι που γοητεύτηκαν από την εμπειρία, μας αποκαλύπτουν όλους τους λόγους για να το επισκεφτείς.

The LiFO team, 8.7.2021 | 11:46

Δανάη Doerken – Καλλιτεχνική διευθύντρια ΔιΦεΜΜ:

«Γιατί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, που θα το ερμηνεύσουν παγκοσμίου φήμης μουσικοί, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης.

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Όλοι οι λόγοι για να το επισκεφθείτε φέτος, από τις 10 μέχρι τις 19 Αυγούστου
Οι ιδρυτές του ΔιΦεΜΜ Κυβέλη Doerken, Δημήτρης Τρύφων, Δανάη Doerken

 

 

Αλλά και επειδή η εμπειρία του Φεστιβάλ που συνδυάζει συναρπαστικές ερμηνείες κλασικής μουσικής, σε έναν εκπληκτικά όμορφο καλοκαιρινό προορισμό, θα αντισταθμίσει όλα όσα στερηθήκαμε, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς.»

 

 

Κυβέλη Doerken - Καλλιτεχνική διευθύντρια ΔιΦεΜΜ:

«Διότι οι θεατές θα παρακολουθήσουν, σε παγκόσμια πρώτη, τα μελοποιημένα από τη διακεκριμένη διεθνώς συνθέτρια και μαέστρο, Κωνσταντία Γουρζή, ποιήματα του κύκλου "Lieder der Griechen" ("Τραγούδια των Ελλήνων"), που ο Γερμανός φιλέλληνας ποιητής Wilhelm Müller (1794-1827) έγραψε, υποστηρίζοντας τον αγώνα της ελληνικής παλιγγενεσίας. Και επειδή φέτος στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει ο παγκοσμίου φήμης νεαρός τενόρος Julian Prégardien, ενώ θα παρουσιαστούν το έργο του Νικολάου Αστρινίδη «Επανάσταση» από τη «Συμφωνία 1821», που ο Ελληνορουμάνος συνθέτης, αρχιμουσικός, πιανίστας και παιδαγωγός έγραψε το 1971 για τα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αλλά και το εξαιρετικής τεχνικής πολυπλοκότητας έργο του G. Enescu: String Octet in C major op. 7, που σπάνια το ακούμε σε συναυλίες.»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Daniel Schroeter

 

Benedict Klöckner - μουσικός:

«Γατί όσοι παρευρεθούν θα ζήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα με συναυλίες  εξαιρετικών μουσικών,ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σ’ ένα εντυπωσιακό περιβάλλον!»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

 

Peter Krause - editor στο concerti | μέλος του the Hochschule für Musik und Theater Hamburg:

«Επειδή η "Μουσική του δρόμου", στον Μόλυβο βρίσκει την καλύτερή της εκδοχή στις Μουσικές Στιγμές (γνωστές ως Molyvos Musical Moments). Εκεί όπου η πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας όπερας, Marlis Petersen, ο κλαρινετίστας, Sebastian Manz, και η πιανίστρια, Κυβέλη Dörken, ερμηνεύουν Schubert στο λιμάνι του Μολύβου και μετά, βρίσκονται στην παραλία. Οι μαγικές Μουσικές Στιγμές προκύπτουν εδώ από το πνεύμα του αυτοσχεδιασμού. Σπουδαίοι σολίστες συναντώνται σε πρωτότυπους καλλιτεχνικούς σχεδιασμούς , ερμηνεύοντας μουσική δωματίου.

Αλλά και επειδή το νησί, η ομορφιά του και η ιστορία του παίζουν καθαρτικό ρόλο για τους μουσικούς και τους θεατές, καθώς η ποίηση, το θέατρο, η φιλοσοφία και η μουσική έχουν εδώ ρίζες χιλιάδων ετών.»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Όλοι οι λόγοι για να το επισκεφθείτε φέτος, από τις 10 μέχρι τις 19 Αυγούστου
Eleonora Pouwels

 

 

Λητώ Ντάκου - Διευθ. Σύμβουλος ΔιΦεΜΜ:

«Αυτό που κάνει διαφορετικό το Φεστιβάλ μας είναι ο απόλυτος επαγγελματισμός ταυτόχρονα με την οικεία και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα σε όλους. Μουσικούς, κοινό, εθελοντές, οργανωτική επιτροπή. Η χαρά της ζωής, η σύμπραξη και η απόλαυση αυτών που κάνουμε είναι εμφανείς σε όλους, και είναι λόγος που κάνει όλους αυτούς που το παρακολουθούν να θέλουν να επιστρέφουν. Είμαστε μία οικογένεια.»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Όλοι οι λόγοι για να το επισκεφθείτε
Thomas Karanikas

 

Theo Plath - μουσικός:

«Το όμορφο χωριό του Μολύβου είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσει κάποιος ένα φεστιβάλ κλασικής μουσικής και δεν είναι τυχαίο που μουσικοί και θεατές επισκέπτονται το φεστιβάλ κατ’ επανάληψη. Οι υπαίθριες συναυλίες είναι υπέροχες και εμπνέουν τόσο τους μουσικούς όσο και το κοινό, εκπέμποντας μία ενέργεια και χαρά που ο καθένας εισπράττει.»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

 

Rudolph Tang - δημοσιογράφος στο klassicom:

«Ψάχνετε ένα μέρος όπου θα συναντήσετε έναν αστέρα του βιολιού όπως ο Christian Tetzlaff, να παίζει στο δρόμο με σανδάλια και σορτς κάτω από τον μεσογειακό ήλιο; Επισκεφτείτε το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.»

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Eleonora Pouwels

 

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου,
10 – 19 Αυγούστου, Μόλυβος – Λέσβος
www.molyvosfestival.com εισιτήρια: Ticketservices.gr