Οι Killerpilze αποτελούνται από τα αδέλφια Jo (τραγούδι, κιθάρα) και Fabi (κρουστά) Halbig καθώς και τον Mäx Schlichter (κιθάρα, τραγούδι). Αν και η ηλικία των μελών του συγκροτήματος είναι μεταξύ 19 και 23 ετών, το συγκρότημα από το 2003 έχει ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 250 συναυλίες σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία, Γαλλία, Ρωσία και Ολλανδία.

Μετά από δύο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν με τη δική τους δισκογραφική "killerpilzerecords" οι Killerpilze μπήκαν ξανά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ, που έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις στα blog και στα forum των φαν, παρόλο που δεν έχει ακόμη ακουστεί ούτε ένας ήχος.

Ο ενθουσιασμός για κάθε συναυλία της τελευταίας περιοδείας τους και τα εκατομμύρια κλικ στο youtube δείχνουν ότι οι τρεις εικοσάρηδες αυτή τη χρονιά θα βρεθούν ένα βήμα πριν τη μεγάλη επιτυχία. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι Killerpilze θα αναδειχθούν στους πιο πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες της γερμανόφωνης πανκ-ροκ σκηνής.

Το άλμπουμ με τίτλο «Ein bisschen Zeitgeist», που κυκλοφόρησε το 2011 έδωσε μία πρώτη ιδέα για το λόγο που οι τρεις Βαυαροί ανήκουν στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες προοπτικές: μία μείξη από δυναμικούς ήχους και δυνατά riff, που παίζεται στα Ipod μιας γενιάς, σε υπόγεια club αλλά και σε σκηνές φεστιβάλ!

Το νέο άλμπουμ τους, λοιπόν, καλείται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες! Οι ίδιοι έχουν τις υψηλότερες απαιτήσεις:

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν θετικά το μέλλον αλλά εμείς δεν θέλουμε να τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Δεν χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας ως τους πρωτοεμφανιζόμενους του 2012. Είμαστε τρεις τύποι που απλώς προσπαθούμε να γράψουμε τα καλύτερα τραγούδια που μπορούμε. Σε τελική ανάλυση είναι στο χέρι μας: αν κάνουμε ένα σούπερ άλμπουμ, τότε ελπίζουμε ότι θα έχει και απήχηση."

 

 

 

 

Με την παράκληση της αναφοράς

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661 043

www.goethe.de/athen