Sma Rag Da

H Σμαράγδα Αλεξανδρή αυτοπροσδιορίζεται ως musical safarist κι έχει πειραματιστεί αρκετά με την παραδοσιακή μουσική.

LIFOTEAM 20.9.2019 | 00:00

Η Sma Rag Da (Σμαράγδα Αλεξανδρή) μένει στην Αθήνα κι είναι ανεξάρτητη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στα 16 της με το τραγούδι Take your time Αλτέρνατιβ ποπ-ροκ ήχος με folk και blues στοιχεία.

 

Tην ανακάλυψε η Μahayana Records λίγο πριν κλείσει τα 16 και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Queen of the Surrea στα 17. Τρία χρόνια μετά, το 2016, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Wisdom Tooth ως ανεξάρτητη πλέον καλλιτέχνης και τώρα ετοιμάζει το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο Air Sickness Bag που αναμένεται τον Σεπτέμβρη.

 

H Sma Rag Da αυτοπροσδιορίζεται ως musical safarist κι έχει πειραματιστεί αρκετά με την παραδοσιακή μουσική, σε projects όπως το Broken Greek EP σε συνεργασία με τον παραγωγό Abe Stupple-Harris (aka Brodsky) και τις διασκευές της στα παραδοσιακά κομμάτια Tσοπανάκος Ήμουνα και Αθαμανία Όμορφη.


Οι Amalia &The Architects σχηματίστηκαν το 2018 όταν η τραγουδοποιός Amalia συνάντησε τον κιθαρίστα Vasilis. Έως τότε η Amalia είχε κυκλοφορήσει δυο σόλο σινγκλ, τα Thieving Star και Ophelia. Ξεκίνησαν να παίζουν σε μικρά μπαρ ως ακουστικό ντουέτο μέχρι που προστέθηκε στο σχήμα η μπασίστρια Αναστασία. Το πρώτο τους σινγκλ ως μπάντα, Murder and Create κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΟΤΕ20/09/2019 - 20/09/2019
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής