Αλκηστις Πρωτοψάλτη "Με τα χρώματα της Ελλάδας"

LIFOTEAM 9.7.2016 | 00:00

Η αγαπημένη ελληνίδα ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό σκηνικό, για την παρουσίαση του Αρχαίου Θεάτρου της Καρθαίας.  Η «δωρική» και τρυφερή φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα παρουσιάσει  το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα που μόλις πέρυσι ήρθε στο φως και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα για το νησί της Κέας.

 

 

Η Καρθαία υπήρξε μία από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού, όπου σώζονται εκτεταμένα κατάλοιπα των ναών και των δημοσίων κτιρίων της ενώ ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η συναυλία, η Κόκκα στο Βουρκάρι, αποτελεί σημαντικό ιστορικό μνημείο της βιομηχανικής αρχαιολογίας καθώς η άλλοτε βιομηχανική αυτή περιοχή ήταν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς ανεφοδιασμού άνθρακα (κοκ) για τα ατμόπλοια και ισχυρή οικονομική πηγή για το νησί.

 

Η συναυλία είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Κέας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Χορηγοί της συναυλίας είναι οι: AEGEAN MARINE PETROLEUM, STARBUCKS CHILLED CLASSICS και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS. Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει η εταιρία Solist invent experiences.

 

 

ΠΟΤΕ09/07/2016 - 09/07/2016
ΠΟΥΚΟΚΚΑ
Οδηγός Μουσικής