Calmdown & somehowArt

Οι δυο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του six dogs

LIFOTEAM 19.3.2016 | 00:00

Η Ελίζα-Ειρήνη Βιδάλη γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Τήνο. Στα οκτώ της άρχισε κλασικό πιάνο και στα δεκαεννιά έφυγε από το νησί, για να σπουδάσει μουσική σύνθεση στο Βερολίνο. Εκεί, το 2012 ξεκίνησε το μουσικό πρότζεκτ Calmdown (calɱ↓). Διακόπτοντας τη φοίτησή της στη σχολή, συνέχισε να δουλεύει ανεξάρτητα ως μουσικός παραγωγός.

 

Τo 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο της, εντελώς DIY δίσκο με τίτλο ''We will win, We will make it Darling'', ένα μείγμα από μελαγχολικές μελωδίες και μίνιμαλ πινελιές, που συνοδεύουν μία ιδιαίτερη «μπαρουτοκαπνισμένη» φωνή, σκοτεινούς ρυθμούς και στοιχεία Blues.

 

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μια ακόμα συλλογή με συνθέσεις σε πιο ηλεκτρονικό – πειραματικό ύφος, ενώ το 2015 ακολούθησε η ποιητική συλλογή ''Ντέιλι Μέιλ'' και, με αφορμή αυτή, η παραγωγή ενός νέου δίσκου με τίτλο ''Poetry Post Music'', στην ουσία απαγγελία ποιήματων με συνοδεία μουσικής. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ep με τίτλο ''Honest'', βασισμένο σε one takes και ελάχιστη επεξεργασία, υποστηρίζοντας πως ''μόνο αν αφήσουμε τα συναισθήματά μας να είναι αυτό που είναι, μπορούμε να είμαστε αυτό που είμαστε''.

 

Ο somehowArt γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Με κύριο άκουσμα τη μαύρη μουσικη, ξεκίνησε στις αρχές του 2000 να ασχολείται με τη παραγωγή και το sampling φτιάχνοντας instrumentals με βάση τη hip hop, εμπλουτισμένα με samples και φυσικά όργανα, δημιουργώντας έτσι ένα αποτέλεσμα σε downtempo ύφος. Τον οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του ΕP με τιτλο "The Power Of Simplicity" απο το ιντερνετικό label "Dusted Wax Kingdom", ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε το δεύτερο ΕP "Welcome To My World". Στη πορεία συμμετείχε σε διάφορες συλλογές με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε αυτές και το LP "Tales of Another Direction" που κυκλοφόρησε από τη Melting Records(GR). Στην ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ τον Οκτώβριο του 2015 υπό το τίτλο "Flat Reality". Αυτό και άλλα, παλιότερα κομμάτια του θα παρουσιάσει στο six d.o.g.s το Σάββατο 19 Μαρτίου.

ΠΟΤΕ19/03/2016 - 19/03/2016
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής