ΓΕΥΣΗ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΨΑΡΙ

ASTERIAS

Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι,210 5722688
Στην ανοιχτή κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και μαεστρία ο σεφ Χρήστος Καρακώστας, ενώ την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας. . Για τις επιλογές σε ωμό ψάρι προτείνονται μαρινάδες και σάλτσες όλες χειροποίητες και σίγουρα την προσοχή σου θα τραβήξει η ελληνική fish sauce γάρος, η πιο αρχαία ελληνική συνταγή. Μην χάσετε τη σούπα μπουγιαμπές μαγειρεμένη σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 ώρες με σοταρισμένα όστρακα, καβούρια, κεφάλια από πετρόψαρα, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, θυμάρι, ελάχιστη φρέσκια ντομάτα και μια πινελιά σαφράν.

BARBAROSSA ATHENS

Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι,210 6841156
Η αθηναϊκή εκδοχή του διαχρονικού εστιατορίου της Πάρου. Στην κουζίνα, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης μαγειρεύει με σύγχρονες τεχνικές, ακολουθώντας την παράδοση και σερβίρει “πειραγμένα” πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας, με προϊόντα κυρίως από την Πάρο και άλλα κυκλαδονήσια.

FISH PROJECT

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι,210 6850088
Μια σύγχρονη πρόταση γαστρονομίας που εστιάζει το ψάρι και περιλαμβάνει sushi bar και αλά καρτ μενού γεύσεις από τις ελληνικές θάλασσες. Στον χώρο του εστιατορίου λειτουργεί και το ιχθυοπωλείο Ιχθύς 3 στο οποίο μπορείς να προμηθευτείς το ψάρι της αρεσκείας σου, με την μαρινάδα που επιθυμείς, για να το μαγειρέψεις στο σπίτι.

FISHAΛΙΔΑ SEA-FOOD

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, περιοχή Χίλτον,210 7234551
Οικείος και ευχάριστος χώρος, ιδανικός για ψαροφαγία. Δροσερές σαλάτες, όσπρια και φυσικά θαλασσινά γεμίζουν τον κατάλογο. Σε ένα μενού που παραλλάσσεται θα βρείτε από χταπόδι λιαστό σχάρας μέχρι όστρακα, λακέρδα Θεσσαλονίκης και διάφορα είδη ψαριών.

MASTELLO

Αλεξιουπόλεως 57, Αργυρούπολη,210 9944466
Mεταγραφή του επιτυχημένου ομώνυμου μεζεδοπωλείου που επί σειρά ετών διακρίνεται για το θαλασσινό του ρεπερτόριο στο Μπατσί της Άνδρου. Το μενού του Mastello κρατάει ισορροπίες ανάμεσα στις παραδοσιακές ψαροφαγικές προσεγγίσεις και τη σύγχρονη, δημιουργική εκδοχή τους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Άνδρου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ντελικατέσεν που διαθέτει το μαγαζί.

MYTHOS BY DIVANI

Αγίου Νικολάου 10,210 8911100
Απέναντι από το κτίριο του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso το εστιατόριο Mythos By Divani προσφέρει μεσογειακή κουζίνα δοσμένη με μοντέρνες τεχνικές σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, ακριβώς πάνω στο κύμα. Το μενού εστιάζει στα θαλασσινά με επιλογές όπως τη φρέσκια καραβιδόψιχα και την αστακομακαρονάδα να ξεχωρίζουν.

SARDELLES BBQ

Γρηγορίου Ξενόπουλου 2,2106770270
Η νέα πρόταση στην ψαροφαγία ακούει στο όνομα Sardeles Bbq. Στο Νέο Ψυχικό θα απολαύσετε ψαρομεζέδες, πλούσιες μακαρονάδες θαλασσινών, κριθαρότα & ψαρο-burger! Σε ένα μοντέρνο περιβάλλον η αξία του ψαριού είναι προσιτή για όλους και το seafood γίνεται τρόπος ζωής. Το ψάρι αντικατέστησε το μπιφτέκι και έγινε γρήγορα must. Φυσικά στο εστιατόριο θα βρείτε κλασσικά πιάτα της κουζίνας του Αιγαίου, πλούσιες σαλάτες, ψάρι και αρκετά ορεκτικά. Συνοδεύετε με ουζάκι, μπίρα και κρασί... Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι εκτός Δευτέρας.

SEA SPICE

Κύπρου 74,212 1054489
Καινούρια είσοδος στα εστιατόρια θαλασσινών της Γλυφάδας με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα και της ομάδας του πετυχημένου Pere Ubu. Στον χώρο με το κομψό, ναυτικό στυλ και το κυρίαρχο μαρμάρινο μπαρ σερβίρονται παραδοσιακά, έθνικ και μοντέρνα, «πειραγμένα» πιάτα. Κάποια από αυτά έρχονται σε εταζέρες, χαρίζοντας μια πινελιά ρετρό.

SEAWOLF

Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι,210 9229235
Το μενού είναι εστιασμένο στη φρέσκια πρώτη ύλη και τα πιάτα σού συστήνουν τη μοντέρνα ψαροφαγία. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας που του αρέσει ο πειραματισμός και δοκιμάζει τη μαγειρική του τέχνη με ντόπια υλικά αλλά και ιδέες από Ασία και Ιαπωνία.

STALATI SEAFOOD

Λεωφ. Συγγρού 303 & Δημοσθένους, Παλαιό Φάληρο,210 9408620
Ένα από τα καλύτερα ψαρομάγαζα της Αθήνας, ο Κόλλιας, παραδίδει την σκυτάλη στο Stalati. Το καινούργιο όνομα είναι δανεισμένο από το πολύ ξεχωριστό πιάτο που σερβίρει χρόνια το μαγαζί, το ψάρι ψημένο στ’ αλάτι. Ο κατάλογος σου δίνει την ευκαιρία να επιδοθείς στην ευχάριστη αναζήτηση ποιοτικών ουζομεζέδων και τσιπουρομέζεδων ή, αν το επιθυμείς, να τραβήξεις τον δρόμο που οδηγεί στο βαρύ πυροβολικό της ψαροφαγίας, σε θαλασσινά ή μεγάλα ψάρια ψημένα στα κάρβουνα ή, βεβαίως, στο αλάτι.

VAROULKO SEASIDE

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο,2105228400
Το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πρώτους που έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα σε αυτό που ονομάζεται «Νέα Ελληνική Κουζίνα», ανανεώνοντας τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας. Ως ιδανικός εκφραστής της, έχει δημιουργήσει εμβληματικά πιάτα που αγαπήθηκαν πολύ, όπως η σούπα με το μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο.

ΑΔΟΛΟ

Ελαιών & Εχίνου 1,210 6205015
Ο δημιουργικός σεφ Βασίλης Τσατσάκης έχει στήσει ένα μενού με ευφάνταστες προτάσεις που καλύπτει όλα τα γούστα. Από τσιμπολόγημα για να συνοδεύσεις το τσίπουρο ή το ούζο μέχρι ψάρια μαγειρευτά ή ψητά που συντροφεύουν το κρασί. Προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα έχουν την τιμητικό τους με πιάτα όπως η ροδίτικη λαδόπιτα με λαχματζούν που σερβίρει με κιμά τόνου, φρέσκους κύβους ντομάτας, κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές, φύλλα ρόκας και καλαθάκι Λήμνου.

ΑΘΕΡΙΝΑ

Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, Νέα Ερυθραία,2106200089
Μεζεδοπωλείο που σερβίρει θαλασσινά και θυμίζει κυκλαδίτικα σοκάκια.

ΑΪ-ΝΙΚΟΛΑΣ

Συγγρού 156, Νέος Κόσμος,210 9232918
Ο ιδιοκτήτης του ψαρεύει καθημερινά από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και σας προσφέρει τη δυνατότητα να τα δείτε στο μαρμάρινο πάγκο και να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Χρησιμοποιεί εκλεκτά μπαχαρικά και αγροτικά προϊόντα για να δώσει ένταση στη γεύση των θαλασσινών, όπως ζαφορά, βασιλικό, θυμάρι, ακατέργαστο αλάτι, ελαιόλαδο κ.α.

ΑΙΟΛΟΥ 68

Αιόλου 68, Αθήνα,210 3247925
Όμορφος και χαλαρός χώρος με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Το μενού περιλαμβάνει μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα.
ΒΡΕΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ