ΓΕΥΣΗ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΓΑΛΛΙΑ

ABREUVOIR

Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι,210 7229106
Ιστορικό γαλλικό εστιατόριο του Κολωνακίου (πρωτολειτούργησε το 1965) που έχει δημιουργήσει μια μακρά παράδοση ποιότητας και ξεχωριστής ατμόσφαιρας. Με εμπειρία και αληθινή γνώση πάνω στις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, ξεχωρίζει για τη διακριτική πολυτέλεια και τη φινέτσα του.

BISTROT LE MIGNON

Χάρητος 39β, Κολωνάκι,210 7242717
Ένα αυθεντικό γαλλικό bistrot που φέρνει στην καρδιά της Αθήνας παριζιάνικο αέρα. H μικρή, ατμοσφαιρική σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες έχει γαλλικό στυλ και πολλή φινέτσα. Η κουζίνα έχει την υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη και προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις. Σήμα του εστιατορίου εξακολουθεί να παραμένει η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές.

BONBON

Δράκου 12 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι,2130367123
Σύγχρονη κρεπερί με γαλλική κουζίνα στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι

BRASSERIE LORRAINE

Σπευσίππου 1Α, Κολωνάκι,210 7243009
Ambiance γαλλική. Απόλυτα ταιριαστοί με τη γαλλική φινέτσα και οι στυλάτοι περιποιητές με λευκό γιλέκο. Θα ξεκινήσεις με ταρτάρ μοσχάρι με σπιτική πάστα τσίλι που συνοδεύεται με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί. Από τα κυρίως, η πάπια à l' orange είναι εξαιρετικά γευστική, ζουμερή και σωστά ψημένη.

CASH

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι,212 1004772
Η νέα συνεργασία του Γιάννη Μωράκη με τον Απόστολο Τραστέλη του εστιατορίου Σπονδή, αναμένεται να αποδειχτεί μία ενδιαφέρουσα γαστρονομική έκπληξη. Ο βραβευμένος με 8 Χρυσούς Σκούφους και ένα αστέρι Μichelin, Γιάννης Παρίκος, είναι ο σεφ που θα αναλάβει το γευστικό τιμόνι του «Cash». Τα πιάτα παραπέμπουν στο διαχρονικό και εκλεπτυσμένο στιλ μίας γαλλικής brasserie, πάντα σε συνδυασμό με νέες ιδέες και σύγχρονα στοιχεία.

CHAPEAU

Σωκράτους 4Α, Xαλάνδρι,210 6845300
Μια μικρή γαλλική γωνιά στο κέντρο του Χαλανδρίου με γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν σε παρισινά μπιστρό. Εδώ έχουν την τιμητική οι λαχταριστές tartines που φτιάχνει με πολύ μεράκι η σεφ Ντίνα Νικολάου. Θα τις βρείτε σε πολλές εκδοχές, πάντα με βάση εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Μην παραλείψετε το κοκοράκι στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα αλλά και πάπια κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατάτες.

CHEZ LUCIEN

Τρώων 32, A. Πετράλωνα,210 3464236
Μικρό και φινετσάτο μπιστρό που σερβίρει απλές και αυθεντικές γαλλικές γεύσεις. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια, τόσο μέσα όσο κι έξω.

CHEZ VIOLETTE

Καλλιδρομίου 69 & Μεθώνης 66,210 3845978
Στον κάτω χώρο της ιστορικής ταβέρνας Άμα Λάχει που ανανεώθηκε πρόσφατα θα βρείτε ένα χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με πιάτα από όλη την γκάμα της αυθεντικής γαλλικής κουζίνας που συνοδεύονται μοναδικά από εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Θα το βρείτε ανοιχτό από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 20.00.

DECOUNTI

Λεωφ. Κηφισίας 222, Χαλάνδρι,2106742229
Γαλλική κουζίνα σε ένα πολυτελές και ταυτόχρονα ζεστό εστιατόριο

POLLY MAGGOO

Άγγ. Σικελιανού 8,210 5241120
Tο Polly Maggoo αποφάσισε να αφήσει το κέντρο για την γειτονιά του Νέου Ψυχικού. Ο καινούργιος χώρος μοιράζεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο τα τραπέζια ακολουθούν την λογική των γαλλικών μπιστρό και στο βάθος το μπαρ, είναι φτιαγμένο με πολύχρωμες ψηφίδες. Στον επάνω όροφο η διακόσμηση συνθέτει μια θεατρική ατμόσφαιρα με καδραρισμένα έργα, γυμνά σκίτσα χειροποίητα φωτιστικά. Δοκιμάστε το πιάτο-υπογραφή του σεφ, τη σαλάτα φακή, με αυγό ποσέ και σαλιγκάρια όπως τα μαγειρεύουν στη Γαλλία.

SPIROS & VASILIS

Λάχητος 5, Κολωνάκι,210 7237575
Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1974, στην οδό Λάχητος 5, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής. H κουζίνα του τελεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του σεφ Δημήτρη Φύτρου, που δημιουργεί αυθεντικές γεύσεις από τη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα και έξοχες σπεσιαλιτέ, όπως η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pâté foie gras, τα μπουτάκια βατράχων καθώς και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας.

TARTARE

Παναγούλη 52, Γλυφάδα,210 9680320
Κλασικά γαλλικά πιάτα, από σαλιγκάρια μπουργκινιόν μέχρι βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας σιτεμένη 42 ημέρες, αυθεντική entrecote Cafe de Paris και, φυσικά, steak tartare.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ

Λάχητος 5, Κολωνάκι,210 7237575
Επιμονή στη γαλλική παράδοση. Το γαλλικό εστιατόριο Σπύρος και Βασίλης είναι κλασική, διαχρονική αξία – άλλωστε, δεν είναι και πολλά τα εστιατόρια που μπορούν να καμαρώνουν για τη συνεχή, επί σαράντα χρόνια μάλιστα, παρουσία τους στην ελληνική εστίαση. Τα τραπεζάκια του βγήκαν στην καταπράσινη πλατεία απέναντι από το εστιατόριο και δίνουν ιδέες για καλοκαιρινό δείπνο. Εδώ, το μενού σε ταξιδεύει νόστιμα στις γεύσεις της παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας.
ΒΡΕΣ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ