«Το κινητό» του Sergio Belbel, μια ψηφιακή κωμωδία, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε παραγωγή της 5ης Εποχής, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Άλμα από τις 30 Νοεμβρίου και φιλοδοξεί να κατακτήσει το κοινό.

 

Ο συγγραφέας

Ο συγγραφέας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας. Μας παρουσιάζει μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς, που διερευνά με τόλμη τις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων. Μια παράδοξη κωμωδία διαρκών ανατροπών και αποκαλύψεων, σαν ένα σενάριο του Αλμοδόβαρ ή του Γούντι Άλεν.

 

 

 

Το έργο

Μια νέα γυναίκα και ένας νέος άνδρας, θύματα και οι δυο των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων και της αποξένωσης, ξεπροβοδίζουν τις μητέρες τους, που ετοιμάζουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές γυναίκες αλλά εξίσου εξαρτημένες από τα παιδιά τους.


Ένα τρομοκρατικό χτύπημα όμως στο αεροδρόμιο επιβάλλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η έκρηξη στην αίθουσα αναμονής προκαλεί ένα ντόμινο από κωμικοτραγικές εκρήξεις στον ψυχισμό των ηρώων. Ανατρέπονται οι υπάρχουσες ισορροπίες. Τα κινητά γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές στην ιστορία. Μετατρέπονται σε μάσκες που δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να μιλήσουν, να πουν αυτά που δεν τολμούσαν να ομολογήσουν στους άλλους και στον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου

Σκηνικό-Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή, Χρύσα Νταή

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Παραγωγή: 5η Εποχή

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος

Φιλική συμμετοχή στο video: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια

 

Info

Παραστάσεις: 30 Νοεμβρίου 2019 – 5 Ιανουαρίου 2020

Τετάρτη 19:30, Σάββατο 18:00, Κυριακή 17:00

Διάρκεια: 90'

Τιμές εισιτηρίων: 17 €, 13 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, εξώστης 12 €

Προπώληση: viva.gr και στα ταμεία του θεάτρου Άλμα, 210 5220100